Ekonomi ‘Huawei Turkcell’in güvenilir iş ortağı’

‘Huawei Turkcell’in güvenilir iş ortağı’

06.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, son dönemde gündeme gelen güvenlik zafiyeti iddialarına karşın Huawei’in güvenilir bir iş ortağı olduğunu ve birlikte çalışmaya devam edeceklerini açıkladı.

‘Huawei Turkcell’in  güvenilir iş ortağı’

Terzioğlu, AA’ya dijital emperyalizmin kişisel verileri izinsiz olarak işleyerek bireyi her alanda kuşattığını ve kararlarını manipüle etmeye çalıştığını aktararak, “Mesele sadece kişisel verilerin güvenle saklanması değil, global birkaç şirketin her şeye karar verme hevesi” dedi. Terzioğlu, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

‘Devam edeceğiz’

“Huawei ile ilgili yaşanan durum oldukça karmaşık. Akıllı telefon pazarında kıyasıya rekabet ve 5G altyapısında kimin söz sahibi olacağı mücadelesini göz ardı ederek Huawei’nin karşı karşıya olduğu durumu değerlendirmek doğru olmaz. Geçen sene de başka bir akıllı telefon üreticisi hakkında sürekli olumsuz haber yapılıyordu. Ne zaman ‘beklenmedik’ bir şirket rekabette öne geçerse önü kesilmeye çalışılıyor. Kimse kanıtlanmamış iddialara göre hareket etmemizi beklememeli. Turkcell uzun zamandır iş ortaklığı yaptığı Huawei ile çalışmaya devam edecektir.”

Veri, milli güvenlik

Terzioğlu, Turkcell’in yerli ve milli teknolojiler geliştirmedeki girişimlerinin öneminin yaşanan gelişmeler ile bir kez daha ortaya konduğunu belirterek, “Veri güvenliği tüm dünyada gündemde olan bir milli güvenlik meselesi. Son dönemde birçok Batılı şirketin kişisel verileri güvence altına alma konusundaki başarısızlıklarına şahit olduk. Bu nedenle potansiyel risklerin farkındayız” yorumunu yaptı.