Ekonomi İhracatçılar: Hedefleri aşacağız

İhracatçılar: Hedefleri aşacağız

05.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Orta Vadeli Program (OVP) hakkında şunları söyledi:

İhracatçılar: Hedefleri aşacağız

Dünya ekonomisinde yaşanan gelişmeler, petrol ve emtia fiyatlarındaki düşük seyir ile bölgesel ve jeopolitik gelişmeler büyüme ve ihracat beklentilerini olumsuz etkiledi. Ancak açıklanan hedefler, Sayın Başbakanımızın dediği gibi asgari beklentileri yansıtıyor. İnanıyoruz ki Türkiye ekonomisi, atılacak yapısal reform hamleleri ile birlikte bu tahminlerin üzerinde performans gösterecek, ihracatımız da OVP hedeflerini aşacaktır.”
2016 yılı ihracatının 155.5 milyar dolardan 143.1 milyar dolara revize edildiğini belirten Büyükekşi, “Başbakanımızın açıklamasında Eximbank’ın destek bütçesinin 3 katına çıktığını görüyoruz. Bu da ihracatçılarımızın finansman ihtiyaçlarında ciddi bir kolaylık getirecektir” dedi.
Dolar hareketli
Doların global bazda güçlenmesine paralel yükselişini sürdüren dolar/TL 3.05 seviyesini test etti. ABD’de önceki gün açıklanan imalat sektörü PMI verilerinin olumlu gelmesi ardından Fed’in bu yıl sonunda faiz artırımı yapacağı beklentilerinin artması doların genel olarak değer kazanmasına neden oldu. Dün sabah 3.02 seviyesinde olan dolar/TL, 3.05 seviyesini test ettikten sonra 3.04’e geriledi.