Ekonomi İhracatçılara başarı ödülü

İhracatçılara başarı ödülü

07.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği (İSHİB) 2022 yılının en başarılı ihracatçılarını ödüllendirdi.

İhracatçılara başarı ödülü

‘2021 Yılı Başarılı İhracatçılar Ödül Töreni’nde toplam 7 kategoride 70 firmaya ödülleri verildi. İSHİB Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Sezer’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili Ahmet Güleç, İSHİB Yönetim Kurulu Üyeleri ve ihracatçı birlik başkanları yanı sıra sektörün önde gelen firma ve derneklerinin temsilcileri katıldı.

Haberin Devamı

Birlik toplam ihracatında ilk sırayı Banvit alırken, Şen Piliç ikinci, Has Tavuk ise üçüncü oldu. Sütaş, Paktavuk, Kemal Balıkçılık, Bu Piliç, Sahra Gıda ve Enka Süt Ürünleri sırasıyla ilk on içinde yerini aldı.

Sektörel bazda bakıldığında ise Beyaz Et kategorisinin ihracat lideri Banvit olurken, Balıklar ve Su Ürünleri kategorisinde Kemal Balıkçılık, Yumurta kategorisinde Pak Tavuk, Süt ve Süt Ürünleri kategorisinde Sütaş, Kırmızı Et Ürünleri kategorisinde Rapak ve Arı Ürünleri kategorisinde Yılmaz Gıda zirvenin sahibi oldu. Etkinlikte sektörün duayenlerinden ve birliğin eski başkanlarından Ahmet Tuncay Sagun’a ise Onur Ödülü verildi.