Ekonomi İhracatçıyı da memnun etti

İhracatçıyı da memnun etti

28.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çanakkale 1915 Köprüsü ihalesinin sonuçlanması ihracatçıyı da sevindirdi. Köprünün, Ege Bölgesi’nin Avrupa’ya ulaşımında pozitif etkisi olacağını ve ihracat maliyetlerini düşüreceğini belirten Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı Nurettin Tarakçıoğlu, Egeli ihracatçılar sıradaki beklentilerinin THY’nin İzmir’den ana destinasyonlara direkt uçuş başlatması ve İzmir Alsancak Limanı’nın rehabilitasyonu olduğunu söyledi.

İhracatçıyı da memnun etti

Proje, sivil ulaşımın yanı sıra ticarete de yararlı olacak. Çanakkale 1915 Köprüsü ile Malkara’ya kadar 100 kilometrelik otoyol yapılacak. Böylece Marmara Denizi’nin etrafında bir ring oluşturularak, ulaştırma koridorlarının birbiri ile buluşması sağlanacak. Otoyol ringi, Osmangazi Köprüsü’nün yer aldığı İstanbul- İzmir Otoyolu, 3. köprünün yer aldığı Kuzey Marmara Otoyolu ve Kınalı-Tekirdağ Çanakkale- BalıkesirOtoyolu projelerinin gerçekleştirilmesiyle hayata geçirilecek. Ring projesi, Çanakkale Boğazı’na kurulacak köprüyle tamamlanacak.

Marmara Otoyol Ringi’nin iki ayağı İstanbul-İzmir ve Kuzey Marmara otoyollarının yapımı sürüyor. Projenin üçüncü ayağı Kınalı- Tekirdağ Çanakkale- Balıkesir Otoyolu olacak. Böylece, Avrupa üzerinden gelip Ege bölgesine, Batı Akdeniz’e, İç Anadolu’nun batısına gidecek yük hareketi Çanakkale 1915 Köprüsü üzerinden sağlanacak. Köprünün hizmete girmesiyle hem İstanbul’un üzerindeki trafik yükü azalacak, hem de önemli bir ihracat koridoru hayata geçmiş olacak.

‘Pozitif etkisi olur’

Tarakçıoğlu şunları söyledi: “Çanakkale 1915 Köprüsü, Ege Bölgesi’nin Avrupa’ya ulaşımında pozitif etkisi olacak. Maliyetlerimizi azaltacak. Teslimat sürelerini kısaltacak. Bu olumlu süreç rekabetçiliğimizi olumlu etkileyecek. Egeli ihracatçılar olarak diğer önemli beklentilermiz ise THY’nin İzmir’den ana destinasyonlara direkt uçuş seferleri başlatması ve İzmir Alsancak Limanı’nın rehabilitasyonunun ivedilikle yapılmasıdır.”