Ekonomi İK liderleri global sorumluluk üstlendi

İK liderleri global sorumluluk üstlendi

22.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

BMI Business School İstanbul ve DataExpert işbirliğiyle gerçekleştirilen Fortune Türkiye ‘En Etkin 50 CHRO’ listesine giren insan kaynakları liderleri, kariyer basamaklarını tırmanıyor. Listedeki İK liderlerinin yüzde 19’u terfi ederken, yüzde 40’ı global sorumluluk üstlendi.

İK liderleri global sorumluluk üstlendi

 

Yurtdışı pozisyonlara geçiş yapan İK yöneticileri arasında; Nestlé Global Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Başkanı Nilufer Demirkol, Danone Grup İK Global Operasyonlar, Tedarik Zinciri Başkan Yardımcısı Pınar Çanakcı, Vodafone Grup Fonksiyonları ve Vodafone Business İnsan Kaynakları Direktörü Pınar Kalay Yemez, General Electric MENAT Bölgesi İK’dan Sorumlu Başkan Yardımcısı Belgin Ertam ve Procter & Gamble Avrupa Satış, Marka Operasyonları ve E - Ticaret İK Lideri Bilgehan Ergenekon Bilen yer alıyor.

Haberin Devamı

Mevcut pozisyonunu büyütenler Koç Holding İnsan Kaynakları ve Endüstri İlişkileri Başkanı Özgür Burak Akkol, Sabancı Holding İnsan Kaynakları ve Sürdürülebilirlik Grup Başkanı Hakan Timur ve Eczacıbaşı Holding İnsan Kaynakları Grup Başkanı Eylem Özgür. İK yöneticiliğinden CEO’luğa terfi edenler ise Kumport CEO’su Kaan Anul ve Türk Telekom International Grubu Genel Müdürü Şükrü Kutlu oldu.