Ekonomi İK Uygulamalarıyla İLK’lerin imzacısı: ING Bank

İK Uygulamalarıyla İLK’lerin imzacısı: ING Bank

18.05.2018 - 10:21 | Son Güncellenme:

Hayata geçirdiği İK uygulamalarıyla ‘Eski Köye Yeni Adet’ getiren ING Bank, çalışanlarının iş ve sosyal hayatını kolaylaştıran esnek ve yenilikçi İK modelleriyle sektöründe ilklere imza atıyor. Banka, FlexING adını verdiği uygulamalara ek olarak Annelere Tam Ücretli 6 Ay İzin, Geçici Süre İzmir Ofisinden Çalışma ve Şubelerde Esnek Kıyafet uygulamalarını da başlattı.

İK Uygulamalarıyla İLK’lerin imzacısı: ING Bank

ING Bank, yalnızca müşterilerinin değil, çalışanlarının da hayatını kolaylaştıracak çözümler üreterek bankacılıkta ilklere imza atmaya devam ediyor. Yenilikçi İK anlayışıyla FlexING adını verdiği programını hayata geçiren banka, ek izinlerden esnek çalışmaya, çalışanlarına pek çok imkan sağlıyor.

Haberin Devamı

Banka olarak çalışanlarına farklı olduklarını hissettiren, onları geliştiren ve destekleyen bir kurum olduklarını kaydeden ING Bank İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Bahar Özen, “Biz uygulamalarımızı ‘Bankayız ve başkayız’ sözüyle özetliyoruz. Çalışanlarımızın iş ve özel yaşamları arasındaki dengeyi destekleyen esnek çalışma modelimizle, dünyayı yakından takip eden ve bir işten fazlasını talep edenlerin en çok tercih ettiği şirketlerden biriyiz” diyerek, uygulamaları örnekleriyle anlattı. 2015 yılında hayata geçirerek sektörde bir ilke imza attıkları FlexING programı ile Genel Müdürlük çalışanlarına haftanın 2 günü ofis dışında çalışma imkanı sunulduğunu hatırlatan Özen, çalışanların hafta içi çalışma saatlerini de kendileri belirleyebildiğini kaydetti.

Haberin Devamı

Özen, anne ve baba olan her çalışana okulların açıldığı ilk gün Okulun İlk Günü İzni, okulların son günü Karne Günü İzni ve yıl içinde ise kendi seçtikleri bir günü çocuklarıyla geçirebilecekleri Turuncu Gün İzni hakkı verildiğini belirtti. Özen ayrıca, çocuğu kreşe başlayan ebeveyn çalışanlara da kreşin açıldığı hafta ilk gün tam, kalan günler ise yarımşar gün izin hakkı verildiğini sözlerine ekledi.

Özen, bu uygulamalara ek olarak anne çalışanların bebekleri 6 aylık olana kadar maaş kesintisi olmaksızın izinli sayılırken, baba olan çalışanların 1 yıl boyunca kullanılabilecekleri şekilde 10 gün izin hakkı vermeye başladıklarını vurguladı.

Özen esnek şube uygulamasını da; “Yine yeni bir uygulama olan Esnek Şube ile tüm şubelerimizde çalışanlar cuma günleri esnek kıyafet uygulamasından faydalanabiliyor ve ayda iki kez mesaisine 1 saat erken ya da geç başlayabiliyor. Yeni uygulamamız Flexi35 ile de Genel Müdürlük ve Kahramanmaraş Operasyon ve Çağrı Merkezi çalışanları, talep etmeleri halinde bir yıl içinde ister yaz ister kış döneminde, İzmir’de açılan yeni ofisimizde geçici olarak çalışabilecek” şeklinde detaylandırdı.

Talepler doğrultusunda yeni çözümler

Banka olarak HeForShe destekçisi ve Kadının Güçlendirilmesi Prensipleri (WEPs) imzacısı olduklarını da vurgulayan Özen, “Kendi içimizde 3 ayda bir HeForShe toplantıları düzenliyor, çalışanlarımızın işten kaynaklı sorunlarına kulak veriyor ve ihtiyaçları doğrultusunda çözümler hayata geçiriyoruz. ING Bank olarak, çalışanlarımızın iş ve özel yaşamları arasındaki dengeyi sağlamalarını kolaylaştıracak çözümler üretmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Detaylı bilgi için tıklayınız!

Bu sayfada ''reklam uygulaması'' yapılmıştır.