Ekonomi Iker Casillas’ın yıldızı Demsa ile büyüyecek

Iker Casillas’ın yıldızı Demsa ile büyüyecek

23.08.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

İngiliz perakende devi SuperGroup bünyesinde yer alan ve genç kitleye hitap eden lüks moda markası Superdry Türkiye’ye Demsa Group ortaklığıyla adım attığını açıkladı.

Iker Casillas’ın yıldızı Demsa ile büyüyecek

Şu anda haklarını aldığı yabancı markalarla Türkiye hazır giyim sektörünün en güçlü isimlerinden biri olan Demsa Group, Harvey Nichols, Brandroom, Elie Tahadi, Juicy Couture, Salvatoro Ferragamo, Laura Ashley ve Guess gibi dünyaca ünlü birçok markanın Türkiye temsilciliğini yapıyor.
Son dönemde Real Madrid’in ünlü kalecisi Iker Casillas ve son dönemde yıldızı parlayan ünlü şarkıcı Ed Sheeran’la öne çıkan Superdry’ın ilk aşamada beş yıllık Türkiye temsilciliğini alan Demsa Group, satışlara 2014 yılında başlamayı planlıyor. Grup işe İstanbul ve Ankara mağazalarıyla başlamayı hedefliyor.
İki grup arasında yapılan anlaşma kapsamında Demsa’nın beş yıl süresince en az 8 farklı mağaza açması öngörülüyor. Demsa aynı zamanda Superdry’ı Harvey Nichols ve Brandroom mağazalarında da satışa sunmayı planlıyor.

‘Çok önemli fırsat’
Uzun zamandır yatırım yapmayı düşündükleri bir ülkeye adım attıklarını ifade eden SuperGroup’un Başkanı Julian Dunkerton, Demsa ile ortaklıklarının Türkiye gibi hızla büyüyen bir pazara açılmak için en doğru seçim olduğunu belirtti. Demsa Group Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Sabancı Çetindoğan ise SuperGroup ile çalışmayı dört gözle beklediklerini ve bu yeni yatırımın kendileri için çok önemli bir fırsat olduğunu söyledi.
Superdry şu anda 50 farklı ülkede mağazalarıyla iş yapıyor, markanın internetten 100 farklı ülkeye satışı yapılıyor. Marka geçen yıl Singapurlu firma FJ Benjamin ile imzaladığı 10 yıllık anlaşma ile Malezya ve Singapur’da da hizmet vermeye başlamıştı.