Ekonomi İkinci pist Sabiha Gökçen’i uçuracak

İkinci pist Sabiha Gökçen’i uçuracak

14.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sabiha Gökçen Havalimanı yeni pist inşaatında incelemelerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “İkinci pist ile havalimanımızın kapasitesini ikiye katlayacak çalışmaları başlatmıştık. Ve bugün (dün) Sabiha Gökçen Havalimanımızın 2’nci pistini iniş ve kalkışa müsait duruma getirdik. ILS test ve devreye alma uçuş kontrol çalışmaları ve test uçuşlarımız devam etmekte. 3540 metre uzunluğundaki 2’nci pist ile en geniş gövdeli uçaklar da havalimanımıza inebilecek” dedi.

İkinci pist Sabiha Gökçen’i uçuracak

Kuleye çıkıp anons yaparak uçaklara uçuş izni de veren Uraloğlu şu açıklamalarda bulundu:

Haberin Devamı

“2023 yılının ilk 8 ayında Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yaklaşık 150 bin uçuş trafiği gerçekleşti. Bu sayı geçen yıl 131 bin civarındaydı. Yine geçen yıl aynı dönemde yaklaşık 19.7 milyon olan yolcu sayısı ise bu yıl 24.3 milyona yükseldi. Yüzde 23’lük bir artış var ve bu sayının artarak devam edeceğini öngörüyoruz.”

İkinci pist Sabiha Gökçen’i uçuracak

Kule kazanılmış oldu...

İkinci pist hakkında da konuşan Uraloğlu, şu bilgileri paylaştı:

“1 adet 3520 metre, 1 adet 3 bin metre ve 1 adet 2400 metrelik 3 paralel taksi yolu da proje kapsamında. 2’nci pist ve hızlı çıkış taksi yolları ile pistten orta aprona ulaşımı sağlayan bağlantı taksi yollarına ait inşaat, elektrik ve elektronik imalatlarını tamamladık. Ayrıca 2. pist yapımının yanı sıra 46 uçak kapasiteli orta apron, 40 uçak kapasiteli kargo apronu ve 91 metrelik hava trafik kontrol kulesi de kazanıldı.”