Ekonomi İkramlar 15 yıl daha Do&Co’dan

İkramlar 15 yıl daha Do&Co’dan

29.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türk Hava Yolları (THY), Do&Co ile Türkiye’deki havalimanlarından çıkışlı tüm uluslararası, ulusal ve charter uçuşlarını kapsayan ikram hizmetleri anlaşmasını 15 yıl süreli olarak imzaladı.

İkramlar 15 yıl daha Do&Co’dan

THY’nin Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yayımlanan açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:

Haberin Devamı

Oteli de satıldı

“Ortaklığımız iştiraki olan THY Do&Co İkram Hizmetleri A.Ş.’deki ortağımız Do&Co ile mevcut ortaklığımızın devam ettirilmesine dair yapılan görüşmeler sonucunda Türkiye’deki havalimanlarından çıkışlı tüm uluslararası, ulusal ve charter uçuşlarını kapsayan ikram hizmetleri anlaşmasının 15 yıl süreli olarak imzalanmasına karar verilmiştir. Söz konusu anlaşma, İstanbul’daki otel projesinin THY Do&Co İkram Hizmetleri AŞ’den ortaklığımıza satışını da içermektedir.”

İkramlar 15 yıl daha Do&Co’dan

‘Uçan şef’ konseptini getirdi

Do&Co, Avusturya’da kurulmuş, yemek, uçak ve tren yemek hizmetleri, organizasyon, otelcilik gibi sektörlerde faaliyet gösteren şirket. Merkezi Viyana’da. Adını kurucusu Attila Doğudan’ın soyadının ilk iki harfinden ve İngilizce şirket anlamına gelen ‘Company’ kelimesinin ilk iki harfinden alıyor. 1981 yılında Avusturya’nın başkenti Viyana’da küçük bir şarküteri olarak kurulmuş, organizasyon ve çeşitli yeme-içme hizmetleriyle büyümesini sürdürmüş. 1987’de havayolu ikram sektörüne Lauda Havayolları ile giren Do&Co, en büyük çıkışını THY ile ortak kurduğu Turkish Do&Co ile yaptı. Şirket uçan şefler gibi yenilikler getirdi.

Yazarlar