Ekonomi İlanına vuruldu İspanya’ya getirdi

İlanına vuruldu İspanya’ya getirdi

02.10.2002 - 00:00 | Son Güncellenme:

İlanına vuruldu İspanya’ya getirdi

İlanına vuruldu İspanya’ya getirdi





Yurtdışında 13 ülkede 20 mağazası bulunan Damat - Tween İspanya’yı mesken tuttu. İki yıl önce Zara, Mango gibi dünya moda devlerinin ülkesi İspanya pazarına giren Damat - Tween burada ikinci mağazasını açtı.
Damat - Tween’in 120 metrekare alan üzerine kurulu yeni konsept mağazası "Gran Casa"da açıldı. Damat - Tween markasının üreticisi ORKA Group Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, yıl sonuna kadar Madrid, Barcelona, Malaga ve Valencia’da dört konsept mağaza daha açacaklarını ve beş yıl içinde İspanya ve Portekiz’de mağaza sayısını 40’a çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.
Damat Tween’in İspanya ve Portekiz Distribütörü Ivan Llorca İspanya’nın önde gelen ailelerinden ikinci kuşak sanayici. Liorca’yla ORKA Group’un çalışması Damat - Tween’in reklamını Sky Life dergisinin arka kapağında görmesiyle başladı. Türkiye’de mutfak malzemeleri pazarlayan ve endüstriyel ürünler şirketi bulunan Llorca, Damat - Tween’in çekimleri beğenerek hemen irtibat kurdu. Şimdi markanın İspanya ve Portekizdeki distrübütörü olarak yatırımlarını yönlendiriyor.

Kara tezgahlar modası
Bu arada Damat - Tween, Anadolu’da kara tezgahlarda üretilen ve artık unutulmuş olan kumaşlardan, yerel desen ağırlıklı erkek giysileri üretmeye hazırlanıyor. Orakçıoğlu, "Kendi değerlerimizi öne çıkararak yerel, unutulmuş kara tezgahlarda üretilen ürünleri moda yapacağız. Şu anda Anadolu’da altı - yedi yörede kumaşları üretmeye başladık" dedi.