Ekonomi İlk ‘Millet Bahçesi’ için imzalar atıldı

İlk ‘Millet Bahçesi’ için imzalar atıldı

08.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

İlk ‘Millet Bahçesi’ için imzalar atıldı

54 bin metrekarelik eski Eskişehir stat alanının ‘Millet Bahçesi’ yapılması için TOKİ ve Türk Dünyası Vakfı anlaştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kullanılmayan eski stat alanlarının, vatandaşa yeşil ve sosyal alan olarak ‘Millet Bahçesi’ yapılacağını açıklamasından sonra mülkiyeti Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’ne (TOKİ) ait olan 54 bin metrekarelik eski Eskişehir stat alanı ‘Millet Bahçesi’ yapılmak için protokolle Türk Dünyası Vakfı’na devredildi. TOKİ, inşa sürecinde teknik destek sağlayacak. Stadın yıkımını ise Eskişehir Valiliği yapacak.

Haberin Devamı

Eskişehir Stadında gerçekleştirilen imza törenine TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Türk Dünyası Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Eski Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak katıldı.

‘Devrim niteliğinde’

Başkan Turan, “Cumhurbaşkanımızın açıkladığı Millet Bahçeleri projesi yaşadığı kente daire endişe duyan vatandaşlarımız için devrim niteliğinde bir karardır. İdaremiz mülkiyetinde bulunan Eski Eskişehir stadının Millet Bahçesi olması için araziyi Türk Dünyası Vakfı’na devrettik. Mevcut eski stadın yıkım işlerini Eskişehir valiliği işbirliği ile gerçekleştireceğiz. Millet Bahçesi yapımı için Türk Dünyası Vakfı ile koordinasyon içerisinde olacağız” dedi.

İlk ‘Millet Bahçesi’ için imzalar atıldı

15 stadyum dönüşecek

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kullanılmayan 6 eski stadın ‘Millet Bahçesi’ olacağı açıklamasından sonra mülkiyeti TOKİ’ye ait 7 eski stadyum da ‘Millet Bahçesi’ olması için hazineye devredilecek. Turan, Batman, Malatya, Sivas, Trabzon Akçabaat, Giresun, Hatay ve Samsun statlarının da ‘Millet Bahçesi’ olarak değerlendirilmesi için arazileri hazineye devredeceklerini açıklayarak 633 bin metrekarelik alanda ‘Millet Bahçeleri’nin olacağını söyledi.

Turan ayrıca, daha önce satışı gerçekleştirilen Sakarya ve Diyarbakır statlarının da ‘Millet Bahçesi’ olacağını açıkladı. Turan, “Şehir merkezinde imarı bulunan statlar karşılığında diğer stadyumlar yapılacaktı. Cumhurbaşkanımız bu statların tamamen ‘Millet Bahçesi’ olmasını arz etti. Biz de elimizdeki statların yerini hazineye devrediyoruz” dedi.