Ekonomi ‘İmece’ usulü kuluçka dönemi

‘İmece’ usulü kuluçka dönemi

21.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Zorlu Holding, Atölye ve S360 tarafından hayata geçirilen sosyal inovasyon platformu ‘imece’de, dört takım kuluçka dönemine girmeye ve toplamda 120 bin euro hibe almaya hak kazandı.

‘İmece’ usulü kuluçka dönemi

Sosyal meselelere projeleri ile çözüm üretecek takımların desteklendiği imece’de, ‘eğitim’ alanındaki meseleleri odağına alan ‘Hayal Gücü Merkezi’, ‘Minizma’, ‘Senfoni’ ve ‘Toyi’ takımları sağlanacak desteklerle kendi kanatları ile uçabilme imkânına kavuşacak.

Haberin Devamı

Takımlar projelerini hayata geçirmek için dört ay boyunca hazırlık yapacak eğitim alanındaki mesele sürecinde kuluçka dönemine geçmeye hak kazanan takımlar ortalama dört aylık bir çalışmayla projelerini hayata geçirmek için hazırlık yapacak.
Kuluçka döneminde takımların ana hedefi, projelerini hayata geçirerek yeni yatırımcılarla buluşmasını sağlamak olacak.
Eylül ayında ise takımların yeni bağlantı ve ilişkiler geliştirmek için Londra veya Berlin’de diğer girişimciler, ekosistem profesyonelleri ve yatırımcılarla bir araya gelmesi hedefleniyor.

Zorlu Holding CEO’su Ömer Yüngül, ‘imece’ platformunun herkese açık olduğunu, Türkiye’deki diğer şirket ve kurumları da toplumsal meselelere çözüm üretilmesine öncülük etmeleri için bu platforma beklediklerini söyledi. Yüngül, “Zorlu Holding olarak kurucu ortak olmanın getirdiği sorumluluk anlayışı ile projenin her aşamasında yer aldık, vizyon ve deneyimimiz ışığında katkı sağladık. Hangi toplumsal sorunların öncelikli olduğu üzerine kafa yorduk. Birleşmiş Milletler’in sürdürülebilir kalkınma için belirlediği 17 hedef arasında yer alan ‘Nitelikli Eğitim’, ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ ve ‘Eşitsizliklerin Azaltılması’ başlıklarının ülkemiz açısından oldukça önemli ve öncelikli olduğuna karar verdik. Bu düşüncelerle ilk üç mesele sürecini de, Zorlu Holding olarak bu başlıklar altında açarak bir anlamda projeye can suyu vermiş olduk” dedi.

Haberin Devamı

15 takımla başladı

imece Direktörü Buğra Çelik ise, 17 Haziran’da gerçekleşen ön kuluçka finali ile mart ayında başladıkları mesele sürecinde önemli bir noktaya ulaştıklarını belirterek, “Bu süreçte takımlarla üç ay boyunca birebir çalıştık. Sürece 15 takım ile başladık, değerlendirmeler sonucu jüri karşısına 9 takım çıktı” şeklinde konuştu.

Start up’lar çok önemli

S360 Genel Müdürü Kerem Okumuş da, bugün toplumsal meselelerin çözümünde kamu politikası ve finansman araçlarının ancak kısmen etkili olabildiğini aktardı. Okumuş, “Dijital dönüşüm ve teknolojinin de desteği ile süregelen sorunları temelden yıkabilecek inovatif çözümlerin geliştirebileceği bir dönemdeyiz. Girişimcilik bakış açısına sahip bir start-up anlayışı, toplumsal meselelerde de oldukça etkili olabiliyor” diye konuştu.

Haberin Devamı


Yazarlar