Ekonomi İnşaatın harcına çikolata katacak

İnşaatın harcına çikolata katacak

09.05.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çikolata markası Şölen’in kurucusu İsmail Çoban, ilk projesi Balance Güneşli ile inşaat sektörüne girdi. 300 milyon liralık yatırım bedeline sahip proje Basın Ekspres’te hayata geçiriliyor

İnşaatın harcına  çikolata katacak

Ünlü çikolata markası Şölen’in kurucusu gayrimenkul atağına geçti. İlk proje için İstanbul’u seçen firma, Balance Gayrimenkul olarak inşaat sektörüne adım attı.
1989 yılında Gaziantep’te kurduğu Şölen markası ile önemli başarılara imza attıklarını belirten Balance Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Çoban, buradan aldıklarını güçle yeni sektörlere girdiklerini belirtti. Bu kapsamda inşaat sektöründeki ilk projesi Balance Güneşli’yi Basın Ekspres’te gerçekleştirdiklerini söyleyen Çoban, “Bu bölgeyi seçmemizdeki en önemli neden Merkezi İş Alanı olarak ön plana çıkması oldu. Burası, Levent, Maslak aksı gibi olacak” dedi.
İnşaat ve gayrimenkul sektöründeki iddialarını Balance Güneşli ile çok net bir şekilde ortaya koyacaklarını ifade eden Çoban, sektörün önemli oyuncularından biri olmayı hedeflediklerini söyledi.
Bugüne kadar iş dünyasında elde ettikleri güvenilirlik ve istikrardan güç alarak bu işe giriştiklerini ifade eden İsmail Çoban, “Balance Gayrimenkul ile yolculuğumuza İstanbul’dan başladık. Projemizde önemli firmalarla işbirliği içinde çalışıyoruz. Avcı Mimarlık’ın tasarladığı, Erkiz Mühendislik firmamızın inşasını üstlendiği Balance Güneşli’de Servotel, projenin geliştirilmesine destek oluyor” diye konuştu.

İkinci etap gelecek
Projenin maliyetinin 270 ile 300 milyon lira arasında olacağını belirten Çoban, 17 dönüm arazi üzerine yapılacak olan Balance Güneşli’nin toplam inşaat alanının 83 bin metrekare olacağını belirterek, “2014 yılı içinde, birinci etabın yanında bulunan 16 dönümlük arazi de projeye dahil edilerek, ikinci etap çalışmaları da başlayacak” dedi.

Haberin Devamı

Loft ofisler tasarladı

118 plaza ve cadde ofis, 140 ev ve loft ofisin yanı sıra 43 mağazanın yer aldığı proje, toplam 301 bağımsız bölümden oluşuyor. Projenin hedef kitle odağında Anadolu’da ve bölgede yaşayan veya iş yapan işadamları, çalışan gençler ile serbest meslek çalışanları bulunuyor.
Cadde ofisler 40 ile 258 metrekare, plaza ve cadde ofisler 159 ile 1.692 metrekare, ev ve loft ofisler ise 76 ile 178 metrekare arasında değişiyor. Ofis ve konutların metrekare fiyatı ise 5.360 TL’den başlıyor.

2015’in sonunda teslim edecek

Balance Güneşli, İstanbul’un yeni ticaret merkezi olarak konumlanan Basın Ekspres Caddesi üzerinde yer alıyor. Projenin ana girişinin bulunduğu Taşocağı Caddesi ise TEM karayoluna ulaşımı kolaylaştırıyor. E-5, TEM ve sahil yollarını birbirine bağlayan bir konumda bulunan Balance Güneşli, çevrede inşaatı süren metronun yanı sıra, metrobüs durakları, Atatürk Havalimanı, 3. havalimanına bağlantı yolu ile dikkat çekiyor. Projenin 2015 yılının son çeyreğinde tamamlanması planlanıyor.

Haberin Devamı

İzmir’de körfeze baktırdı konutların yarısını sattı

Mistral Yapı, gayrimenkul sektörüne İzmir’in Bayraklı bölgesinden giriş yaptı. İzmirli işadamları tarafından 2012 yılında kurulan şirket, Mistral İzmir projesi için 150 milyon dolar yatırım yapacak. 122 bin metrekare inşaat alanında konut, ofis, otel ve alışveriş caddesini buluşturan projeden 350 milyon dolar ciro bekleniyor.
Projeyle ilgili bilgi veren Mistral Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Önder Türkkanı, İzmir’in İstanbul’daki yoğunluğa karşı gayrimenkul sektörü için ikinci adres olacağını söyledi. Yeni projelerinde İstanbullu şirketlere de satış yapmayı hedeflediklerini söyleyen Türkkanı, kurumsal firmaların bazı şirketlerini önümüzdeki yıllarda İzmir’e yönlendirebileceğini ifade etti.

Hedef GYO olmak
İzmir’de karma kullanımlı ve büyük çaplı konut projelerinin artış gösterdiğini belirten Türkkanı, “Gerekirse İzmirli firmalar olarak bir dernek kurarak İstanbul’un yükünü paylaşmaya aday olacağız” dedi.
Önder Türkkanı, şirketin yakın dönemde Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’na (GYO) dönüşeceğini dile getirdi. Bunun için gerekli öz sermayeye sahip olduklarını belirten Türkkanı, GYO’lar için önemli olan kira geliri için Mistral İzmir’de bir kısım ofis ve ticari birimleri bünyelerinde tutacaklarını ifade etti.
Mistral Yapı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Haydar İnaç da, Mistral İzmir’de lansman öncesi yüzde 45’lik bir satış gerçekleştirdiklerini belirtti.
Şirketin, Miray İnşaat, Arkas Holding, Erdoğan Atay Holding, Barçın Spor ve Batıçim Çimento gibi farklı şirketleri de bünyesinde barındıran 30 ortağı bulunuyor.

Haberin Devamı

İki kule yükseliyor

2016 Haziran’da tamamlanması planlanan Körfez manzaralı Mistral İzmir’de biri 154, diğeri 216 metre yükseklikte 2 kule bulunuyor. 38 katlı konut bölümünde ilk 8 katın uluslararası bir otel grubu tarafından işletilmesi planlanıyor. 48 katlı ofis bloğunda ise büyüklükleri 65 ila 950 metrekare arasında değişen 153 ofis bulunuyor.
Konutlarda tavan yükseklikleri 3.10 metreyi, ofislerde ise 4 metreyi buluyor. Projede konutlar metrekaresi 3-4 bin dolar, ofisler ise 2.750-3.500 dolardan satışa sunuluyor.

Haberin Devamı

Ruhsat sorunu bitti projede gaza bastı

Esenyurt’ta yaşanan imar krizi nedeniyle inşaatına ara verilen Karden İnşaat’ın Symbol İstanbul projesinde sıkıntıların çözülmesinin ardından satışlara tam gaz devam ediliyor. 140 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen projenin yüzde 60’ı satıldı.
Zorlu bir süreç geçirdiklerinin altını çizen Karden İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Paşa Karadeniz, bir yıl zaman kaybettiklerini belirterek, “Ancak satışa çıktığımız 2012 yılında bölgede fiyatlar daha zayıftı. Geçen zaman zarfında fiyatlar yükseldi. Bu sebeple biz zararın yanında kâr yapmış olduk” dedi.
Şehirlerin gelişiminin tüketici talebi ve yapılan konutlar olduğunun altını çizen Paşa Karadeniz, “Bölgede son zamanda markalı konut projeleri inşa ediliyor. Bu da bölgenin gelişimini tetikleyecektir” dedi.
Merkezi lokasyonlarda arazi sıkıntısı nedeniyle konut fiyatlarının yüksek olduğunu, orta sınıfında ev sahibi olamadığını söyleyen Karadeniz, “Esenyurt fiyatları çok cazip. İlerde de çok prim yapacak. Beylikdüzü–Bahçeşehir Tem bağlantı yolu Basın Ekspres Yolu’na rakip olacak” diye konuştu.

Satışlara başlıyor
3 ay önce ikinci etapta satışlara başlanan projede fiyatlar 150 bin liradan başlıyor. Yüzde 1 KDV avantajının bulunduğu Symbol İstanbul’da teslimler Aralık 2015’te yapılacak. Projede geliştirilen ödeme sistemi ile 30 ay vade sıfır faiz ile yatırımcılar için kârlı bir fırsat sunuyor.
Sembol İstanbul, Beylikdüzü – Bahçeşehir tem bağlantı yolu üzerinde E-5 karayoluna 800 m, havaalanına 12 km, deniz otobüslerine 4 km, Tüyap Fuar merkezine 3 km uzaklıkta konumlanıyor.
Çamoğlu Mimarlık tarafından tasarlanan Sembol İstanbul’da açık – kapalı yüzme havuzları, fitness, plates, oyun ve hobi odaları, spa ve masaj salonları, Türk hamamı, Fin hamamı, cafeler, çocuk oyun alanları, tenis kortu, futbol ve basket sahası, yürüyüş ve koşu parkurları bulunuyor.

Haberin Devamı

AVRUPA’NIN ‘EN İYİ’Sİ SEÇİLDİ

International Property Awards Europe yarışmasında Avrupa’ nın en iyi karma tasarımı ödülünü almaya hak kazanan projede, 1+0, 1+1, 2+1, 3+1 daire tiplerine yer veriliyor. A ve B bloklarda residence dairelere, C blokta ise ofis ve home ofislere yer veren proje konsepti ile iş ve yaşam dünyasını biraraya getiriyor. Ayrıca projenin Gönye Tasarım tarafından hazırlanan Sembol İstanbul satış ofisi de iç mekân tasarımı ile geçtiğimiz günlerde düzenlenen
A Design Tasarım yarışmasında A Design Silver Award ödülüne layık görüldü.

Anneler Günü’ne özel seyahat paketİ verecek

Emlak Konut GYO güvencesiyle Varyap - GAP İnşaat Ortak Girişimi tarafından İstanbul Uluslararası Finans Merkezi sınırları içinde ticareti, finansı, modayı ve modern yaşamın tüm unsurlarını birleştiren Metropol İstanbul, Anneler Günü’ne özel bir kampanya başlattı.
Buna göre, anneler, 10 - 11 Mayıs 2014 tarihlerinde Ataşehir’de yer alan Türkiye’nin dünyaca onaylanmış ikonik projesi Metropol İstanbul satış ofisine geldiklerinde özel ikramlarla ağırlanacak ve bu tarihlerde projeden yer alanlar, sevdikleriyle birlikte dünyanın seçkin tatil bölgelerine gidebilecekleri özel seyahat paketi kazanacaklar.

FİNANS MERKEZİNDE OFİS SATIŞLARI DEVAM EDİYOR

İstanbul Finans Merkezi’nde yeralan ve Sarp Group tarafından hayata geçirilen Sarphan Finans Park’ın, ofis ve ticari ünitelerinde satışlar devam ediyor.
Sarphan Finans Park’ın B-Blok’unda 39 metrekare ile 212 metrekare arasındaki ofis bölümlere ve 11 metrekare ile 1360 metrekare arasında değişen ticari ünitelere yer veriliyor. Sarphan Finans Park Ofisleri, projede yer alan ferah çevre düzenlemesi ve süs havuzlarıyla karmaşadan uzak bir atmosfer sağlarken, geniş toplantı ve konferans salonu imkânlarıyla da iş yaşamına katkı sağlıyor. Çarşı AVM’si, mağaza ve dükkânlarıyla dikkat çeken projenin 2014 sonunda teslim edilmesi planlanıyor.