Ekonomi İnternette hediye paketi büyüyor

İnternette hediye paketi büyüyor

16.01.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İş dünyasının genç, yetenekli, başarılı, bir o kadar da atletik isimleri Can Ateş ve Önder Öztarhan’ın internette kurduğu hediye mağazası, evlenecek çiftlerin kendilerine gelecek hediyeleri akılcı bir şekilde planlamasını sağlıyor. Siteyi, bebek ve özel gün hediyeleri için genişletmeyi planlıyorlar

İnternette hediye paketi büyüyor

Can Ateş, 25 milyar dolar civarındaki bir sigorta portföyünün yönetimini yapan, Türkiye’deki en büyük üç sigorta ve reasürans brokerlik şirketi arasında yer alan Martin&Martin’in ortağı ve yönetim kurulu başkanı. Çevre ülkelerde de iş yapıyor, şirketleri var. Ayrıca gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteriyor. Önder Öztarhan ise New Balance ayakkabıları yanısıra Shiseido, Nars, Make Up Forever markalarının Türkiye distribütörü. Nike ve MAC markalarını Türk tüketicisiyle tanıştıran isim. Burhan Karaçam’ı da aralarına alıp evlenecek çiftlerin hayatını kolaylaştıran Kurdele.com’u kurdular. Ve evini dizecek gençlerin hediye almaları için yola koyuldular Ama sitenin içeriğinden de anlaşıldığı gibi bütün sanal hediye işine talipler.

Sağlıklı yaşayan işadamları

Hep kadınlara yaparlar ya ben de Önder Öztarhan ve Can Ateş’in ceketlerini çıkarıp vücutlarının görünmesi için fotoğraf çekimi sırasında çaktırmadan çabaladım! Çünkü onlar iş dünyasının aynı zamanda vücutlarıyla adlarından söz ettiren, sağlıklı yaşayan işadamları. İnternette Ekşi Sözlük, İTÜ Sözlük gibi sitelerde atletik vücutlarına özellikle dikkat çekilen maddeler yer alıyor. Hal böyle olunca iş hayatındaki başarılarının yanı sıra sağlıklı yaşam için izledikleri stratejileri de sormamak olmazdı.
Verdikleri yanıtlar, sağlığına önem veren pek çok kişi için rehber niteliğinde...

50’ye yakın marka

* Nereden çıktı internette hediye işi?

Can Ateş: ABD’de yaşayan, e ticaret konusunda da epeyce tecrübeli arkadaşımız Timur Altop, Türkiye’de evlenirken
sıkıntı çekiyor. Çok benzer hediyeler alıyor. ABD’de bu wedding list (evlilik listesi) kavramı çok yaygındır. Mağazaların kapısına asarlar bu listeyi, böylece benzer hediye alma olasılığını minimuma indirirler. Fikri bize getirdi. Beğendik, Didem Altop ve Nuri Öztaşkın’ı da aramıza alarak siteyi kurduk. Türkiye’de her yıl yaklaşık 750 bin çift evleniyor. Türkiye’de evlenen çiftler borca giriyor, masrafı önceden yapıp evini kuruyor. Sonra da gelen hediyeleri evlerine yerleştirmeye çalışıyorlar! Bu hediyelerin çoğu da kendilerinin daha önce almış olduğu şeyler oluyor. Site sayesinde evlerini henüz kurmadan hediyeleri organize etme şansı buluyorlar.
Aralarında Arçelik, Jumbo, Tefal, Paşabahçe’nin olduğu yaklaşık 50’inin üzerinde marka ve 4 binin üzerinde de ürün var sitede. Çiftler evlenmeden 3 - 4 ay önce ihtiyaç listelerini belirliyorlar. Biz belirlenen bu listeyi arkadaşlarına mail atıyoruz ve siteye koyuyoruz. Arkadaşları böylece gerçek ihtiyaçlarını görüp onları satın alıyor.

* Teslimat nasıl yapılıyor?

CA: Lojistik imkanı da sağlıyoruz. Çiftler ne zaman isterse hediyeleri o zaman gönderiyoruz. Evleri müsait değilse veya henüz ayarlanmamışsa hemen almak zorunda değiller hediyelerini.

* Önder Bey, internette iş yapmak riskli mi? İnternet için başka projeleriniz var mı?

2002’de evlendim, bize hediye olarak tam 22 adet gümüş tepsi geldi. En pratik hediyedir ya herkes onu düşünmüş haliyle. Bu, arkadaşlarımın da başına geldi. 50 tane vazo, ütü alan var. Daha kurulalı üç ay oldu. Ama siteye 450 bin kişi girdi ve 300’e yakın evlilik listesi yapıldı. Çok kısa bir sürede siteyi komple bir hediye verme sitesi haline getireceğiz. Çocuk doğduğunda da hediyesini kurdele.com’dan alabileceksiniz. Yapılan araştırmalar markaların en iyi satış yapan ilk 5 mağazası içinde mutlaka e-ticaret sitelerinin olduğunu gösteriyor. Önlenemez bir yükselişi var, internet işinde büyüyeceğiz.

Haberin Devamı

‘Libya’da hiç kaybımız yok’

* Can Bey, Libya’da büyük projeleri sigortalıyordunuz. İç savaşta kaybınız çok oldu mu?

Oradaki büyük inşaat projelerinin hepsini biz sigortalamıştık. 6 ay içerisinde yapılacak seçimlerde iyi bir hükümetin kurulması bekleniyor. Yurtdışındaki paralarının da gelmesiyle birlikte Libya’da yatırımlar yeniden başlayacak. 2013’e kadar 20 milyar dolarlık inşaat yatırımı planlanıyor.
Kimse Kaddafi’nin birgün yıkılacağına inanmıyordu. Dolayısıyla politik riski içeren sigorta teminatlarını hiç almadılar. Teklif etmemize rağmen almadılar. Kaybımız yok.

Kadınlar dudakları parlasın erkekler göz altı şişlikleri insin istiyor


* Önder Bey kadınlar en çok hangi ürünü alıyor?

Parlatıcı. Özellikle genç kızlar ruj yerine parlatıcıyı tercih ediyor.

* Erkekler peki?

Saç dökülmesini azaltan tonikler, nemlendirici ve göz altı şişliğini azaltan göz altı kremi alıyorlar.

Haberin Devamı

Dizi makyözlerini halkla buluşturacak

* Sizi kozmetikçi olarak tanıyoruz daha çok. Başka neler var?

Vepa Grup 1962’de kuruldu. Nike, Clinic, MAC gibi kozmetik ürünlerinin yaklaşık 20 yıl distribütörlüğünü yaptık. Sonrasında biliyorsunuz Türkiye ofislerini kurdular. Kozmetikte Shiseido ve NARS ile şu anda devam ediyoruz. 2010’da LVMH grubunun Make Up Forever markasını Türkiye’ye getirdik. Tiyatro, TV ve setlerde makyör ve makyözlük yapan insanları aldık mağazalar için. Gelen müşterinin cildine göre makyaj yapıyorlar.

* New Balance çok eski bir marka. Neden son yıllarda ikonik bir marka haline geldi?

106 yıllık, modası geçmeyen bir marka. Köklü geçmişinin hızlı tüketilen bir moda akımı markası yerine kalıcı ve klasikleşmiş bir marka haline gelmesinde etkili olduğunu düşünüyorum. İnsanların anatomisine uygun ayakkabı üretiyor. Bütün Amerikan başkanlarının giydiği bir ayakkabı markası. Bu yıl tekstil üretim lisansını da bize verdiler. Hem erkek hem kadın için. Ayrıca Vepa 62 diye mağazalarımız var. Sayısı 32’ye ulaştı mağazalarımızın.

Her sabah güneşi bir kobra gibi selamlayıp yumurta beyazından omlet yiyorlar

Haberin Devamı

* Genç ve yakışıklı işadamlarısınız. Sizinle ilgili haberleri ekonomi sayfalarında olduğu kadar cemiyet hayatı ve magazin haberlerinin yer aldığı sayfalarda da okuyoruz. Hem iş hayatında başarı, hem de yaşınızın gerektirdiği sosyal faaliyetler... Tüm bunlar için enerjiyi nereden buluyorsunuz? Özel formülleriniz var mı?

Can Ateş: 12 yıl su topu milli takımında oynadım. 12 yaşımdan beri spor yapıyorum. Bunun vücuda vermiş olduğu bir form var. Şu anda sporu sağlıklı olmak, fit olmak için yapıyorum. Beslenme konusunu biz de Önder’e sorarız! Bir gün çok yersem ertesi gün mutlaka dengeler, az yerim. Bunun dışında pilatese çok inanıyorum. Haftada iki gün çok iyi bir hocayla çalışıyorum. Pilates erkekler için de, kadınlar için de inanılmaz faydalı. ‘Erkek pilates yapar mı?’ diyenler olabilir. Bence kesinlikle yapmalı. Kasları, vücut duruşunu çok değiştiren, vücudu içten kuvvetlendiren şahane bir spor. Bir de 15 yıldır dünyanın neresinde olursam olayım güne mutlaka yogada güneşe selam adı verilen ritüeli yaparak başlıyorum. Yaklaşık 5 dakika süren bu hareketler vücudunuzun her noktasının çalışmasını sağlıyor. Kobra hareketi, sağ tarafı, sol tarafı çalıştıran hareketleri vardır. Haftada iki gün de hafif kilolarla fitness yapıyorum. Haftada bir kez yüzmeye çalışıyorum. Sabahları mümkün olduğu kadar beyazı fazla omlet yemeğe çalışıyorum. Altı beyaz, bir yumurta sarısı kullanıyorum omlette.
Yumurtanın beyazı biliyorsunuz en iyi protein olduğu için özellikle erkekler için öneriliyor. Akşam saat 17.00’de mutlaka sütün içine katarak yulaf yerim. Bu, akşam yemeğine hızlı girmemi engelliyor, tok tutuyor. Ve enerji veriyor.

* Önder Bey siz peki?

5 yaşından beri kayak yaparım. Babam yazları beni ve kardeşimi bin kulaç atmadan kahvaltıya oturtmazdı. Bolu’ya kar düşmeye başladıktan itibaren her hafta sonu günübirlik dahi olsa mutlaka kayağa gidiyorum. Yüzerim, koşarım, boks yaparım. Kızartma yemem. Akşamları mutlaka iki üç çeşit zeytinyağlı yerim. Eşim Nazlı’yla zeytinyağlılara şeker koymayız, bol tarçın koyuyoruz bunun yerine. Keçi sütü ve peyniri yerim. Haftada dört kez ızgara balık yerim mutlaka. Yazları hiç tatlı yemem. Sabahları ben de yumurtanın beyaz kısmıyla yapılmış omlet yiyiyorum.