Ekonomi İris tarama ile ‘göz’den tanıyacak

İris tarama ile ‘göz’den tanıyacak

24.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Samsung’un yeni amiral gemisi Galaxy Note7, Türkiye pazarında satışa sunuluyor. Ön siparişte bulunan Galaxy Note7, 3 bin 599 TL fiyatla 26 Ağustos’ta raflarda olacak. 5.7 inç ekran boyutundaki Android telefon Note7, parmak izi okuma, iris tarama ile artırılmış güvenliği ve suya dayanıklılık özelliğiyle dikkat çekiyor. Note7, kullanıcısını gözünden tanıyacak.

İris tarama ile ‘göz’den tanıyacak

Samsung Electronics Türkiye Başkan Yardımcısı Tansu Yeğen, tüm kullanıcılara en son teknolojileri sunmanın yanı sıra her zaman yenilikçi deneyimler yaşatmaya devam ettiklerini söyledi. Yeğen, “Samsung Electronics ve Digitürk arasında yapılan anlaşma çerçevesinde sezon boyunca Digiturkplay ve LigTV üyeleri tarafından izlenebilecek. Her hafta bir Spor Toto Süper Lig futbol maçı sanal gerçeklik deneyimi, eylül ortasından itibaren Samsung Galaxy Note7 desteğiyle izlenecek. Note 7 ve yenilenen Gear VR, maçları stadyumdan izleme keyfini evinize taşıyor” dedi.
Mobil ödeme yolda
Yeğen, Samsung’un mobil ödeme sistemi Samsung Pay Türkiye için de resmi tarih verdi. Yeğen, “Samsung Pay, Ocak 2017’den itibaren Türkiye pazarına girecek. Galaxy Note 7 ile gelen iris tanıma özelliği ise Ödeal uygulamasına entegre edildi. Ayrıca Türkiye’de 2 banka ile de iris tanınma ile mobil bankacılık işlemlerinin yapılabilmesi için çalışıyoruz. Bu 2 banka, çok yakında iris tanımayı mobil bankacılık ürünlerine entegre edecek” açıklamasını yaptı.
Türkiye’deki kullanıcıların cep telefonlarını günde 70 kez, her 15 dakikada bir kontrol ettiği bilgisini de veren Tansu Yeğen, Galaxy Note7’nin Super Amoled ve daima açık ekranı sayesinde kullanıcıların hem daha kaliteli hem de daha verimli bir deneyim yaşamasını sağladığını kaydetti. Yeğen, “Galaxy Note7 düşük ışıkta iyi fotoğraf çekme performansı sunuyor. Hareketli resim paylaşma trendine ayak uydurmak isteyen genç jenerasyon için S Pen ile GIF oluşturmak çok kolaylaşıyor” dedi.
12 MP kamerası var
Samsung Galaxy Note7’nin teknik özellikleri şöyle:
5.7 inç amoled ekran
Android 6.0
4 GB Ram
64 GB depolama alanı
MikroSD destekli
12 MP arka kamera
5 MP ön kamera
Sekiz çekirdek 2.3 GHz işlemci
Cat 9 ağını destekliyor
3500 mAH pil
3 bin 599 TL fiyat