Ekonomi İş dünyası destek için sınırda

İş dünyası destek için sınırda

28.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Hafta içinde Zeytin Dalı Harekatına destek için tek çatıda bir araya gelen sivil toplum kuruluşları, dün Kilis çıkarması yaptı.

İş dünyası destek için sınırda

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), Hak İşçi Sendikalar Konfederasyonu (HAK-İŞ), Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen), Türkiye Kamu Sen, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD), Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) başkan ve temsilcilerilerinden oluşan heyet, Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan’ı ziyaret etti.

Haberin Devamı

‘Suriyeli misafirler’

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk Silahlı Kuvvetlerinin, bölgeyi terör örgütlerinden temizlemek ve huzuru sağlamak amacıyla büyük bir operasyon yürüttüğünü anımsatan Hisarcıklıoğlu, “Desteğimizi göstermek için Suriye sınırındayız” dedi.

Türkiye’nin savaşın ortasında kalmış 3.5 milyon Suriyeliyi misafir ettiğine dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, şunları ifade etti:

“Bu süreçte, Suriye’ye komşu olan şehirlerimiz de büyük bir sorumluluk üstlendiler. İşte Kilis onlardan biri. Kilis’in nüfusu 90 bin, mülteci sayısı 125 bin. Yani Kilis kendi nüfusundan daha fazla misafiri ağırlıyor. Dünyanın hiçbir yerinde bunun başka bir örneğini göremezsiniz. Şimdi bazı ülkeler, yaptığımız operasyonlar üzerinden ahkam kesiyor, güya bize insanlık dersi vermeye kalkıyorlar. Kimse merak etmesin, inancımız gereği insan hayatına en fazla değeri biz veririz.”

Haberin Devamı

‘Aramızı açamazlar’

Bölgede yaşayanların Türk halkının komşusu ve kardeşi olduğuu anlatan Hisarcıklıoğlu, “Aramıza kimse fitne ve fesat sokamaz, bizi birbirimize düşman edemez. Bize ders vermeye kalkışanlar, gelsinler, insanlık neymiş görsünler. Zeytindalı Harekatı ile birlikte bu şehirlerimizin sorumluluğu bir kat daha arttı. Sivil toplum olarak, millet olarak tek vücuduz. Bu kritik süreçte, hem taziyelerimizi iletmek, hem de desteğimizi ifade etmek için buradayız” şeklinde konuştu.

İş dünyası destek için sınırda

‘Gücümüze güç kattı’

Yapılan ziyaretin kentteki var olan güce güç katacağını anlatan Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan, Kilis’in Suriye’deki iç savaşın çıktığı günden bu yana tüm zorlukları büyük bir fedakarlık ve kararlılıkla aştığını vurguladı. Heyet daha sonra Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara’yı da ziyaret etti.

Yazarlar