Ekonomi İş dünyası tek yürek: Yıldıramazlar

İş dünyası tek yürek: Yıldıramazlar

12.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’daki hain terör saldırısının ardından Türk iş dünyası da, tüm Türkiye gibi tek ses, tek yürek olarak, “Birlik ve beraberliğimizi kimse bozamayacak, ülkemizi bölemeyecek, milletimizi korkutamayacak” mesajı verdi

İş dünyası tek yürek: Yıldıramazlar

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, “Terörün her türlüsü ile sonuna kadar mücadelemiz sürecek. Bu hain örgütler başaramayacak. Ülkemizi bölemeyecek, milletimizi korkutamayacak” dedi.

Haberin Devamı

İş dünyası tek yürek: Yıldıramazlar

Twitter hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul’daki hain terör saldırısını lanetleyen Albayrak şehitlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifa diledi.

İş dünyası tek yürek: Yıldıramazlar

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “İstikrarı bozarak insanımızın canına, malına, ticaretine kastedenlere en büyük cevabı; polisimize, insanımıza, ekonomimize ve vatanımıza sahip çıkarak vereceğiz. Amacı korkutmak, kaos ortamı yaratmak, birliğimizi ve dirliğimizi bozmak, ülkemizin ilerleyişini engellemek olan bu alçak saldırlar asla amacına ulaşmayacaktır” açıklamasını yaptı.

İş dünyası tek yürek: Yıldıramazlar

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Terör, bizden canlar alabilir ama asla birlik ve beraberliğimizi, birlikte aydınlık yarınlara yürüme kararlılığımızı değiştiremeyecektir. Bir insanı öldüren, bütün insanlığı öldürmüş gibidir diyen bir inancın mensupları olarak, bugün bu saldırıya maruz kalan polislerimiz ve sivil vatandaşlarımız için, onların yakınları için ve milletimizin bekası için hep beraber dua edeceğiz.

Haberin Devamı

Vicdan sahibi yüreklerin laneti de bu zalimlikten medet umanların üzerinde olacaktır. Devletimizin bu acılara sebep olanlardan hesap soracağına inancımız ise tamdır” açıklamasını yaptı.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD): “İstanbul’da gerçekleşen terör saldırısı ülkemizi derin bir üzüntüye boğmuştur. Bu insanlık suçu saldırıyı şiddetle kınıyor, saldırıda şehit olan vatandaşlarımızın ailelerine ve tüm Türkiye’ye başsağlığı diliyoruz. Saldırıda yaralananların acil şifaya kavuşmasını umuyoruz. Ülkemizin demokrasi, hukuk, barış ve özgürlük ortamını hedef alan bu hain saldırılara karşı milli birlik içinde karşı durduğumuz sürece terör asla hedefine ulaşamayacaktır.”

İş dünyası tek yürek: Yıldıramazlar

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, “Terör Türkiye’ye, milletimize karşı kanlı ve hain yüzünü bir kez daha göstermiştir. Milletçe derin bir üzüntü içinde olsak da terörün vahşi ve insanlık dışı tuzaklarına düşmeyeceğiz. Acımız ne kadar büyük olsa da yüreğimize basarak; dirayetimizi, birliğimizi koruyacağız. Teröre karşı dimdik ayakta duracağız” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Hedefimizden asla sapmayız

İş dünyası tek yürek: Yıldıramazlar

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Hangi gruba mensup olursa olsun, vatanımızın istikbaline kasteden terörist odaklar ocaklara ateş düşürse de, bu topraklarda en son ocak sönmeden istikbalinden ödün vermeyeceğine and içen yüce Türk milletini asla hedeflerinden saptıramayacaktır. Bizler de, bu büyük milletin evlatları olarak ülkemizin hedefleri doğrultusunda daha büyük bir azimle gayretlerimize devam edeceğiz.

Gerçekleştirilen terörist eylemler hiçbir zaman azmimizi, birlik ve beraberliğimizi perçinlemekten, milletimizin ideallerine giden yolda mukavvemetini arttırmaktan öteye gidemeyecektir” dedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Bu patlamalar ülkemizin birliğine ve dirliğine yapılmıştır. 15 Temmuz’da ve sonrasında silah ve her türlü ekonomik saldırı ile birliğimizi, kardeşliğimizi bozamayan vatan hainleri şimdi ise kalleş terör eylemleri ile masum insanlara, askerimize ve polisimize saldırmaktadırlar. Ancak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da başaramayacaklar” dedi.

Haberin Devamı

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan, “Bu saldırının geleceğimize olan inancımızı sarsmasına asla izin vermeyeceğiz. Zor günlerde birbirine kenetlenmeyi çok iyi bilen vatandaşlarımız bu menfur saldırının ardından da tek yürek olarak, insanlığın düşmanlarına geçit vermeyecekler” dedi.

Müstakil Sanayiciler ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, “Bu saldırılar ne polis teşkilatımızı, ne de milletimizi sindiremeyecektir. Millet olarak, iş adamıyla, sanatçısıyla, sporcusuyla, esnafıyla, siyasetçisiyle, işçisiyle, öğrencisiyle hep birlikte polisimizin destekçisiyiz” dedi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, “Ülkemizin prangalarını her söküp attığı anda devreye giren alçak sürülerine cevabı bu millet kardeşliğine daha da sarılarak verecektir. Terör odaklarını destekleyenler, tek yürek olmuş milletimizi asla korkutamayacak, sindiremeyecektir” diye konuştu.