Ekonomi İş'’ten çocuklara 11 milyon kitap

İş'’ten çocuklara 11 milyon kitap

31.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye İş Bankası, 2007-2008 eğitim öğretim yılında başlattığı, “Karneni Göster, Kitabını Al” kampanyasında 9 yılı geride  bıraktı.

İş’ten çocuklara 11 milyon kitap

Kampanyanın bu yılki kitabı İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali’nin ev sahipliğinde, Nobel ödüllü bilim adamı Aziz Sancar’ın katılımıyla İş Kuleler’de gerçekleştirilen basın toplantısında tanıtıldı.

Haberin Devamı

İş Bankası’nın bu yılki karne hediyesi olan “Mars’a Nasıl Giderim? - Bilim Yolunda Eğlenceli Adımlar” isimli kitap Çağlar Sunay tarafından hazırlandı. Karnelerini alan öğrenciler hediye kitaplarını İş Bankası şubelerinden alabilecekler.

İş Bankası, kampanya ile çocukların küçük yaşta kitap okuma alışkanlığı edinmesini ve nitelikli kitaplarla buluşmasını hedefliyor.

Bu yıl dağıtılacak kitaplarla birlikte 9 yılda çocuklara dağıtılan kitap sayısı 11 milyonu aşmış olacak.

‘Şöhretim ilham versin’

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Karneni Göster, Kitabını Al kampanyasını sürdürmekten gurur duyduklarını belirterek, “Geleceğimizi şekillendirecek nesillere, değeri ölçülemeyecek çok kıymetli bir hazine olan okuma alışkanlığının kazandırılmasına ve sevdirilmesine katkı yapmayı sürdüreceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Banka olarak ülkenin her alanda kalkınmasına ve toplumun ihtiyaçlarının doğru belirlenerek giderilmesine katkı sağlamaya önem verdiklerini belirten Bali eğitim, çevre ve kültür sanat alanlarında hayata geçirdikleri projeleri uzun soluklu, yaygın ve sürdürülebilir bir yapıda yürüttüklerini söyledi.

Nobel ödüllü bilim adamı Aziz Sancar, Atatürk’ün kurduğu, Cumhuriyet tarihinde çok büyük rol oynamış İş Bankası’nın eğitim alanındaki bu sosyal girişimine katılmaktan mutlu duyduğunu söyledi. Sancar, “Bu girişimin özellikle çocuklarımızın eğitimi için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Şu anki durumumun ‘şöhretim’in diyelim, çocuklarımıza her şeyden ziyade bilim ile uğraşma yolunda ilham vermesini diliyorum” dedi.