Ekonomi ‘IŞIĞI 1 MİLYAR DOLARA KAPATABİLİR’ İDDİASI!

‘IŞIĞI 1 MİLYAR DOLARA KAPATABİLİR’ İDDİASI!

16.03.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Reuters, Türkiye’nin önde gelen elektrik anahtarı üreticisi Viko’nun 1 milyar $’a kadar satışı için Credit Suisse’i yetkilendirdiğini yazdı

‘IŞIĞI 1 MİLYAR DOLARA KAPATABİLİR’ İDDİASI


Türkiye’de elektrik anahtarı ve prizi üretiminde sektör lideri olan Viko’nun satışa hazırlandığı iddia edildi. İngiliz Reuters Haber Ajansı, 3 kaynağa dayandırdığı haberinde, Viko’nun ortaklarının şirketi 500 milyon dolar ve 1 milyar dolar arasında bir fiyata satmayı düşündüğünü yazdı. Sophie Sassard imzalı haberde Viko’nun ortaklarının satış için İsviçreli Credit Suisse’e yetki verdiğini belirtildi.
1966 yılında Viktor Kohen tarafından kurulan Viko, 1980’de Cahit Durmaz ve Ali Dağbaşı tarafından satın alındı. Şirketin ismini değiştirmeyen iki ortak yönetim kurulu başkanlığını dönüşümlü paylaşıyor. Viko’nun patronları süreç içinde ikinci kuşak Selim Dağbaşı ve Zafer Durmaz’ı da yönetime dahil etti.

Haberin Devamı

Azınlık ortak arıyordu
Cahit Durmaz geçen yıl kendilerine güç katacak bir ortaklığa sıcak baktıklarını, çoğunluk hissesi kendilerinde kalmak kaydıyla bir girişim sermayesi ile ortak olup büyüyüp halka açılarak şirketi 1 milyar liralık ciro hedefine ulaştırmak istediklerini açıklamıştı. 2011’de 260 milyon lira ciro elde eden Viko’nun geçen yılki ciro hedefi 310 milyon liraydı. Reuters’ın dünkü haberinde ise Viko’nun ortaklarının, gelen teklifler üzerine şirketi satmaya karar verdiği, işi devam ettirecek bir ‘halef’ bulamadıkları için işten tamamen çıkmayı düşündükleri öne sürüldü.

‘Devler ilgileniyor’
Reuters, ortakların şirket için 800 milyon dolar civarında bir fiyat beklentisi olduğu bilgisini de verdi. Habere konu olan kaynakların verdiği bilgilere göre, Fransız Schneider ve Legrand, İsviçreli ABB, ABD’li Eaton ve Hubbell ile yatırım fonu KKR’nin Viko’yla ilgilenmesi bekleniyor. İstanbul Sancaktepe’de 60 bin metrekare kapalı alanda üretim yapan Viko satışlarının yüzde 45’ini 70 ülkeye ihraç ediyor.