Ekonomi İSPANYOL SİGORTA DEVİ KÂRI GÖRDÜ 50 CEO’YU İSTANBUL’DA BULUŞTURDU

İSPANYOL SİGORTA DEVİ KÂRI GÖRDÜ 50 CEO’YU İSTANBUL’DA BULUŞTURDU

14.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

İspanyol Mapfre grubunun tüm dünyadaki ‘CEO’ları, 11-15 Kasım tarihleri arasında İstanbul’da toplanıyor.

İSPANYOL SİGORTA DEVİ KÂRI GÖRDÜ 50 CEO’YU İSTANBUL’DA BULUŞTURDU

50’den fazla CEO’nun biraraya geldiği toplantılarda, önümüzdeki 3 yıllık stratejiler belirlenecek. Toplantılar öncesinde Milliyet’in sorularını yanıtlayan Mapfre Dünya Başkanı ve CEO’su Antonio Huertas, grubun Avrupa dışında büyümeyi istediği pazarların ABD, Meksika ve Türkiye olduğunu söyledi.
Türkiye’nin kendine has özellikleri olduğunu vurgulayan Huertas, 80 milyona yaklaşan nüfus, büyüyen ekonomisi ve coğrafi konumunun dikkat çekici olduğunu söyledi. Türkiye’de organik büyümeyi planladıklarını belirten Huertas, satın alma planları olup olmadığıyla ilgili soruya, “Kısa vadede böyle bir düşüncemiz yok. Ancak, fırsatları inceleriz” dedi.
Huertas, Mapfre’nin global krizin etkilerinden özellikle ABD, Brezilya ve Türkiye’deki faaliyetleriyle başarılı sonuçlar elde ettiklerini kaydetti. Huertas, çok rekabetçi bir pazar olan sigorta sektöründe doğru hamlelerle paylarını artırmak istediklerini ifade etti. Huertas, grubun son iki yılda gösterdiği başarıyı sürdürmeyi hedeflediklerini ve bu yılsonunda 20 milyar euro prim geliri elde etmeyi planladıklarını söyledi. Huertas’ın verdiği bilgiye göre Mapfre, İspanya’da pazar payında ilk sırada bulunuyor. Prim gelirlerinin yüzde 30’u, kârın ise yüzde 40’ı İspanya’dan geliyor. Daha sonra ise Brezilya, ABD ve Türkiye geliyor.
Banka ve acentelerle faaliyet gösteren Mapfre’nin dijital kanalları da güçlü tutmayı hedeflediğini belirten Huertas, bu amaçla Almanya ve İtalya’da bir şirket satın aldıklarını hatırlattı. Ayrıca, online satış yapmak için 3 yıl önce İspanya’da Venti şirketini kurdu. Huertas, online satışta İspanya’da lider olduklarını söyledi. Huertas, Türkiye’de geleneksel satış kanallarının online satışla destekleneceğini, özellikle otomotiv ve sağlık ürünlerini bu alanda geliştirmek istediklerini ifade etti.

Müteahhitlerle Asya’ya açıldı
Huertas, Mapfre Genel Sigorta sayesinde faaliyet göstermedikleri Asya ve Kuzey Afrika’ya gittiklerini belirtti. Konuyla ilgili olarak Mapfre Genel Sigorta Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Serdar Gül de, özellikle Türk müteahhitlerinin yurtdışında yaptıkları işleri sigortaladıklarını, böylece Mapfre grubunun faaliyet göstermediği bu ülkelere ulaşmış olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı



Pazar payı % 7’ye çıktı
Serdar Gül, Mapfre’nin Genel Sigorta ve Genel Yaşam Sigorta’yı 2007 yılında satın almasından bu yana 2 olan bölge müdürlüğü sayısının 17’ye çıktığını, 500 yeni istihdam sağladıklarını söyledi. Gül, pazar paylarının da yüzde 4’ten yüzde 7’ye çıktığını, Mapfre’nin know-how’unu Türkiye’ye getirdiklerini ve müşterilerine yeni ürünler sunduklarını kaydetti.