Ekonomi İşsizlik riskine sigorta

İşsizlik riskine sigorta

15.12.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

İşsizlik riskine karşı güvence sağlamak amacıyla hazırlanan sigorta ürünlerinin çeşitlendiğini belirten ING Emeklilik Genel Müdürü Jetse de Vries, “Müşteri ihtiyaçlarını karşılayabilmek için her geçen gün yeni ürünler piyasaya sunuluyor” dedi

İşsizlik riskine sigorta

Türkiye’de işsizlik oranının yüzde 9 civarında seyrettiğini belirten ING Emeklilik Genel Müdürü Jetse de Vries, “Son zamanlarda bir gerileme olduğu gözlense de işsizlik, yaşanan ekonomik krizlere ve Türkiye’de oldukça yüksek olan personel değişim oranına bakılırsa her an herkesin kapısını çalabilecek bir risk” dedi. Jetse de Vries sigorta şirketlerinin sunduğu gelir koruma ve kart borcu koruma ürünlerinin, sigortalıların yaşam standartlarını herhangi bir gelir kaybı durumunda da koruyabilmek ve ödenmedikçe giderek daha da büyüyen kredi kartı borçları konusunda da daha fazla endişelenmemeleri için tasarlandığını belirtti.

‘İşim İş Koruma Paketi’
ING Emeklilik tarafından ‘İşim İş Koruma Paketleri’ adı altında piyasaya sunulan ‘Gelir Koruma Paketi’ ve ‘Kart Borcu Koruma Paketi’ ürünlerinin düşük fiyatla geniş teminatlar sunduğu ifade eden Jetse de Vries, yeni ürünleri daha geniş kitlelere ulaştıracaklarını böyledi: Jetse de Vries, pazara sunacakları ürünlerle ilgili şöyle konuştu:
“Yeni ürünlerimizin müşteriye gerçekten önemli bir değer sunduğunu düşünüyoruz. Türkiye’de büyümenin gerçekten fayda sağlayan ürünlerle olabileceğini biliyoruz. Bu nedenle müşterinin ‘korunma’ ve ‘birikim’ ihtiyaçlarını en ideal şartlarla karşılayan ürün çeşitleri, beraberinde büyümeyi getirecek. Pazarı göz önüne alırsak, basit ve görülebilir fayda sağlayan bireysel emeklilik ve hayat ürünlerinin başarılı olacağına inanıyoruz.”

Müşteriye değer katan ürünler
Hem BES, hem de hayat ürünleri üzerinde çalışacaklarını belirten Jetse de Vries şirketin strateji konusunda şunları söyledi: “Ürün geliştirme müşterilerimizin bizimle olan deneyimini daha da geliştirmemize yardımcı olacak bir süreç. Müşterilerimize gerçek fayda ve bir değer sunan ürünler çıkarmamız gerekiyor. Böylelikle hem büyümemize hem de satış kanallarımıza da fayda sağlamış oluyoruz. Müşteri, tüm süreçlerin başlangıç noktası. Ayrıca, ek teminatlar sunabileceğimiz, ürün gamımızı tamamlayan, diğer ürünlerimizden biriyle rahat sunabileceğimiz seçenekleri de değerlendiriyoruz.”

Haberin Devamı

Anadolu Sigorta’dan laboratuvar ve görüntüleme hizmeti

Anadolu Sigorta, ayakta tedavi teminatına sahip poliçesi bulunan tüm sigortalıları için Medilab ile ücretsiz laboratuar ve görüntüleme hizmeti başlattı. Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilecek uygulama kapsamında, sigortalılar, MR, BT gibi son derece yüksek ücretli görüntülemelerle, tahlil, endoskopi, kolonoskopi, biyopsi, patoloji, EMG, EEG, ultrasonografi ve Doppler gibi işlemler için hiçbir katkı payı/ücret ödemiyor. Ayrıca, sigortalının talebi halinde kendisini laboratuara götürecek ücretsiz özel araç tahsis ediliyor. İşlemlerin tamamlanmasının ardından sigortalı aynı araçla evine bırakılıyor. Süreç, doktor tarafından laboratuar, MR, BT, endoskopi, kolonoskopi, biyopsi, patoloji, EMG, EEG, ultrasonografi ve doppler gibi tahlil ve/veya görüntüleme işlemlerinden biri ya da bir kaçının yaptırılmasının istenmesi ile başlıyor. Daha sonrasında sigortalı, “Anadolu Sigorta Sağlık Sigortası Poliçesi” olduğunu belirterek, İstanbul’un çeşitli yerlerinde bulunan Medilab’ın anlaşmalı olduğu kurumlardan, kendisine en yakın olan kurumda işlemleri yapılmak üzere randevu tarihi ve saati alıyor.
Sigortalının, randevuya özel araçla gitmek istediğini belirtmesi durumunda, Medilab tarafından araç tahsisi yapılıyor. Laboratuar ve/veya görüntüleme sonuçları ise sigortalıya e-posta veya kargo yoluyla yine ücretsiz gönderiliyor. Sigortalının talebi halinde, evde yapılabilecek tahliller için kendisine uzman gönderiliyor ve uzman, gerekli numuneleri evde alıyor.
Tahlil sonuçları, yine e-posta ya da kargo yoluyla sigortalıya iletiliyor. Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mustafa Su, İstanbul’daki bireysel sağlık sigortalılarını kapsayacak şekilde başlattıkları bu uygulamayı, Ankara, İzmir ve diğer illerde de yaygınlaştırmayı planladıklarını belirtiyor. Hizmetin bir diğer boyutunu ise kurumsal sigortalılar oluşturuyor.

Haberin Devamı

Türk sigortacılığı Solvency II’ye hazırlanıyor

Sigorta sektörünün dünya çapında hazırlıklarını yaptığı Solvency II uygulamasının gelişimiyle ilgili konuşan Aegon Emeklilik ve Hayat Grup Müdürü Serhat Yücel, Solvency II’nin bir sermaye yeterliliğinden ziyade komple risk yönetimi düzenlemesi getirebilmek anlamına geldiğini belirtti.
Uygulamanın sigorta şirketlerine açısından ilk görünen etkisinin artan raporlama ihtiyaçları olacağını söyleyen Yücel şöyle devam etti: Çalışmalar Hazine Müsteşarlığı’nca yürütülen Teknik İhtisas Komitesi tarafından yönetiliyor. Komitenin amaçlarından biri Türkiye’de Solvency II uygulaması sürecinde yapılması gerekenlere öncülük edebilmek. Uygulamanın yürürlüğe girmesiyle ilgili tarih vermek doğru değil. Beklentimiz AB ile paralel süreçte uygulamaya geçebilmesi. Türk üst yöneticiler, Avrupalı meslektaşlarına göre daha açık fikirli, esnek. Ancak dokümantasyon konusunda çok yol almamız gerekiyor.”

Haberin Devamı

Axa Sigorta en beğenilen sigortacı

Capital dergisi tarafından gerçekleştirilen “Türkiye’nin En Beğenilen Şirketleri” araştırması 2011 sonuçları belli oldu. 500’ün üzerinde şirketten 1592 yöneticinin katıldığı anketle 2008’den beri 3 yıldır sigorta sektörü yöneticileri tarafından en beğenilen şirket seçilen Axa Sigorta 4. kez aynı ödüle layık görüldü.
2011 yılında “GFK Türkiye Araştırma Şirketi” tarafından yürütülen araştırma sonucuna göre Axa Sigorta itibarı yüksek, dikkat çeken ve beğenilen şirketler arasındaki yerini “ürün ve hizmetlerinin kalitesi”, ”müşterilerin memnuniyeti” ve “şirketin güvenilirliği” gibi kriterleri sağladığı için aldı.
Axa Sigorta’dan yapılan açıklamada “Şirketimizin her alandaki müşteri memnuniyeti odaklı yaklaşımı, kaliteli hizmet anlayışı ve güvenilir şirket olma misyonu nedeni ile bizi bu ödüle üst üste 4. kez layık gören yöneticilere, tercih eden sigortalılarımıza ve anlayışımızı Türkiye’ye ulaştıran acente ve çalışanlarımıza teşekkür ederiz” denildi. Axa Sigorta, 2011’de World Finance tarafından da 2. kez “Türkiye’nin En İyi Sigorta Şirketi” ödülüne layık görülmüştü.