Ekonomi İstanbul aşkı Clinton’ın tasarımcısına dükkân açtırıyor

İstanbul aşkı Clinton’ın tasarımcısına dükkân açtırıyor

31.10.2009 - 00:52 | Son Güncellenme:

New York’un en ünlü mobilya ve iç mekân tasarımcılarından Antony Todd (47), İstanbul’da dükkân açıyor

İstanbul aşkı Clinton’ın tasarımcısına dükkân açtırıyor

Vakko için bir tasarım çalışması için geldiği İstanbul’a aşık olan Todd, Manhattan’ın ardından ikinci dükkânı için Nişantaşı’nı seçti.
Todd, Abdi İpekçi Caddesi’ndeki mağazasını 12 Kasım’da açmayı planlıyor.
Davet organizasyonları konusunda da uzman bir isim olan Todd hakkında New York Times gazetesinde yayımlanan bir makalede, müşterilerinin arasında ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, ünlü modacılar Valentino, Roberto Cavalli ve Giorgio Armani ile sanatçılar Robert De Niro ve Elton John olduğu belirtiliyor.

Pençeli koltuk 22 bin dolar
Antony Todd, dükkânı için bu ay ‘İstanbul 74 İç Mimarlık Mobilya Tasarım ve Organizasyon’ adlı bir şirket kurdu. Todd’un şirketteki ortağı, Vakko çalışmasında tanıştığı fotoğrafçı ve yönetmen Alphan Eşeli oldu.
Avusturalya asıllı olan Antony Todd, 1992 yılında tatile gittiği New York’u çok severek bu şehre yerleşme kararı almış. Todd, New York’ta işe buket tasarımıyla başlamış.
Daha sonra davet organizasyonlarına geçen Todd, son olarak da iç mekân ve mobilya tasarım işine el atmış. New York Times’ın deyimiyle bugün Manhattan’ın en popüler tasarımcılarından... New York’ta 1.6 milyon dolarlık dairesinde yaşayan Todd’un 11. Cadde’deki dükkânında sattığı ‘pençe ayaklı’ koltuklarının fiyatı 22 bin dolara kadar çıkabiliyor.

‘İstanbul’un parçası olacağım’
Nişantaşı’nda açılacak 150 metrekarelik dükkânda çok çeşitli eşyalar olacak. Örneğin 18, 19 ve 20. yüzyıl ortalarından antika eşyaların yeniden yaratılmasıyla elde edilen koleksiyonlar bulunacak. Ayrıca Antony Todd imzalı mobilyalar da satılacak. Todd’un Türkiye’de çok özel müşterilerine yemeklerden düğünlere davet organizasyonları da yapması bekleniyor.
Todd’un, “İstanbul beni büyüledi. Doğunun batıyla, imparatorluğun metropolle buluşmasının eşşiz bir örneği. Bu şehrin bir parçası olmak istiyorum” dediği belirtiliyor.

Haberin Devamı

İstanbul aşkı Clinton’ın tasarımcısına dükkân açtırıyor

Mobilya tasarlayan Todd’un sattığı koltukların fiyatı 22 bin dolara kadar çıkıyor.

Şifo kayınbiraderiyle saat satacak
Antalyaspor teknik direktörlüğü görevini sürdüren, Beşiktaş’ın Şifo lakaplı eski futbolcusu Mehmet Özdilek, saatçiliğe başlıyor. Şifo Mehmet, kayınbiraderi Can Alkım’la birlikte saat ticareti yapacak.
Özdilek, geçen yıl Şifom markasıyla spor giysileri üretmek için ‘Özdilek Spor Malzemeleri’ adlı bir şirket kurmuştu. Şirkette eşi İnci Özdilek’le ortak olan Şifo Mehmet, “İlk etapta Şifom markasını halkla tanıştırmak istiyorum. Müthiş bir marka ortaya çıkaracağız” demişti.
Şifo Mehmet bu ay ise sürpriz bir karara imza atarak, ‘Özdilek Spor Malzemeleri’ firmasının ismini ‘Sümer Saat İthalat İhracat Pazarlama’ya çevirdi. İnci Özdilek de şirketteki hisselerini kardeşi Can Alkım’a devretti. Can Alkım, Mehmet Özdilek’in kayınpederi olan altın ve mücevherat firması Storks Kuyumculuk’un sahibi Muammer Alkım’ın oğlu. Şifo Mehmet ve kayınbiraderi, Sümer Saat’i birlikte yönetecek.