Ekonomi İSTANBUL’DA OFİSLER ‘ALTIN ÇAĞINI’ YAŞIYOR

İSTANBUL’DA OFİSLER ‘ALTIN ÇAĞINI’ YAŞIYOR

28.08.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gayrimenkul piyasasında önemli bir yatırım haline gelen ofis projeleri yatırımcıları çekmeyi başarıyor. İnşaat firmaları da yeni projelerde ofislere ağırlık vermeye başlarken, alıcılar için birçok seçenek ortaya çıkıyor

İSTANBUL’DA OFİSLER ‘ALTIN ÇAĞINI’ YAŞIYOR

Son dönemlerde gelişen gayrimenkul piyasasında önemli bir yatırım aracı haline gelen ofis projeleri inşaat firmalarının gözdesi olmaya başladı. Konuta göre daha fazla getiri sağlayan ofis projeleri İstanbul’un siluetinde yerini almaya başladı. İnşaat firmaları birbiri ardına ofis projelerine başlarken, yapılan araştırmalara göre de İstanbul’da önümüzdeki 2 yıl içinde ofis stoğunun yüzde 30 oranında artış göstererek, mevcut ofis yatırımlarına 900 bin metrekare daha eklenmesi bekleniyor. Avrupa yakasında havalimanı çevresi, Bomonti ve Kağıthane, Anadolu yakasında ise E-5 aksı yeni yatırım bölgeleri olarak öne çıkıyor.
Kartal Kule
22 katlı tek bloktan meydana gelen Kartal Kule, 100 metre yüksekliğe sahip. Kartal Kule'de yaşam 2013 Kasım'da başlayacak. Projede 205 ofis bulunuyor. Metrekare fiyatlarının 5 bin 500 liradan başladığı projede ofis büyüklükleri 55 metrekare ile 130 metrekare arasında değişiyor.
iTower Bomonti
Fer Yapı ve Sinpaş ortaklığında Bomonti'de hayata geçiriliyor. Büyüklükleri 60 ile 800 metrekare arasında değişen ofislerin bulunduğu iTower Bomonti, 5 bin 894 metrekare arsa üzerine kuruluyor. 206 ofis ve 7 adet ticari birimin yer aldığı projenin temeli Nisan 2011'de atıldı.
My Office 212
Proje, 31 katlı tek bloktan meydana geliyor. Ağaoğlu İnşaat imzasıyla İkitelli’de yapılan projede yaşam 2012 Ocak'ta başladı. 505 adet ofisten oluşan projede ofislerin fiyatları 367 bin liradan başlayarak 627 bin liraya kadar yükseliyor. Ofislerin büyüklükleri ise 82 ile 126 metrekare arasında değişiyor.
Nurol Tower
Proje Nurol Holding tarafından Çağlayan'da hayata geçiriliyor. 2012 Ocak'ta yapımına başlanan Nurol Tower'da yaşamın 2014 Haziran'da başlaması planlanıyor. Projedeki ofislerin metrekare birim fiyatları 5 bin dolar ile 7 bin 500 dolar arasında değişiyor.
Ofisim İstanbul
Ofisim İstanbul, 3 bloktan oluşuyor. Bitiş tarihi Aralık 2012 olarak belirlenen, 22'şer katlı bloklar halinde inşa edilen Ofisim İstanbul’da 110 metrekareden 860 metrekareye kadar büyüyebilen ofis alanlarının metrekare fiyatı 4 bin 950 ile 6 bin 500 lira arasında değişiyor.
Varyap Meridian Business
26 katlı tek bloktan meydana gelen proje, Varyap ve Emlak Konut GYO tarafından inşa edilen Varyap Meridian Business'da ofislerin fiyatları 398 bin liradan başlayarak 900 bin liraya kadar yükseliyor. Projede büyüklükleri 45 ile 1.000 metrekare arasında değişen ofisler yer alıyor.
Arista Bomonti Business
Her katta 828 metrekareye kadar ofis alanlarının yer aldığı Arista Bomonti Business, 28 katlı tek blok halinde yükseliyor. Metrekare birim fiyatlarının 4 bin dolar ile 5 bin dolar arasında değiştiği Arista Bomonti Business'ta Boğaz manzaralı ofisler bulunuyor.
İz Park
EgeYapı Group, Kartal’da İz Park projesine başladı. İz Park'ın 2014 Kasım'da tamamlanması hedefleniyor. İz Park'ta 83 metrekareden 185 metrekareye kadar değişen büyüklüklerde ofisler yer alıyor. İz Park'ta fiyatlar ise 494 bin liradan başlayarak 755 bin liraya kadar yükseliyor.
OfisPark
OfisPark, Tekfen Emlak Geliştirme tarafından Kağıthane'de yapılıyor. Satışta olan ofislerin metrekare birim fiyatları 4 bin dolardan başlayarak 4 bin 250 dolara kadar çıkıyor. 260 metrekare ile 1.500 metrekare arasında değişen ofislerin bulunduğu Tekfen OfisPark'ta 76 ofis mevcut.
İstanbul Tower
İstanbul Tower, Bayrampaşa'da hayata geçiriliyor. İstanbul Tower'da 70 metrekareden 600 metrekareye kadar yükselen ofis seçenekleri mevcut. Projede 70 metrekare ofislerin fiyatları 280 bin lira 105 metrekare ofislerin fiyatları ise 522 bin lira olarak belirlendi.
Arluxia
Beykent'te yükselen Arluxia'da metrekare birim fiyatları 2 bin liradan başlayarak 3 bin 500 liraya kadar yükseliyor. 2013 Mart-Haziran'da teslimlerin yapılacağı Arluxia'da 68 metrekare alana sahip ofislerin fiyatları 175 bin liradan başlangıç gösteriyor.
İş Modern
Sinpaş Yapı tarafından İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nde inşası devam eden İş Modern projesindeki ilk etap teslimleri devam ediyor. Mart 2013'te teslim edilecek ikinci etapta metrekare birim fiyatı 2.150 liradan başlıyor.

Haberin Devamı

GÜNÜN PROJESİ / SAMSUN TOWERS

İnşaatın sürdüğü projede 3+1 dairelerin hepsi tükendi

Temel atma ve beton dökme işlemlerinin tamamlanarak katların çıkılmaya başlandığı Samsun Towers’ta inşa çalışmaları hızla devam ediyor. Ersa İnşaat’ın Esenyurt’ta konumlandırdığı Samsun Towers’ta ilk bloğunda ilk katın inşasına başlandı.
33 katlı 5 blok olarak tasarlanan proje, toplamda 1.550 konuttan oluşuyor. Konutların dışında 13 bin metrekare alan üzerine kurulu alışveriş merkezinin de yer alacağı projede, 1+0, 1+1, 2+1 ve 3+1 daire seçeneklerine yer veriliyor. Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere yurtdışından da yoğun talep gördüğü belirtilen projede 3+1 daireleri tamamının satışı tamamlanırken, çeşitli büyüklüklerdeki 1+1 ve 2+1 dairelerin ise satışları devam ediyor.
Orhan Gencebay’ın reklam yüzü olduğu projede açık yüzme havuzu, çocuk havuzu, süs havuzları, basketbol sahası, tenis kortu, mini futbol sahası, çocuk oyun alanları ve kişisel gelişim alanlarının yanı sıra her konut bloğunun altında yer alacak fitness center, sauna, buhar odası, aktif spor alanları ve toplantı salonları bulunuyor.
60 aya sıfır faizli ödeme seçeneğinin sunulduğu projede, 68 bin 684 liradan başlayan fiyatlarla ve 875 liradan başlayan taksitlerle daire sahibi olmak mümkün.

Haberin Devamı

Çevreden kazandığı dönüşüme gidecek

Ankara’da konut projeleri hayata geçiren Erkanlı Şirketler Gurubu, kentsel dönüşüm projeleri yapmak için İstanbul’da çalışmalara başladı. Erkanlı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Hüseyin Erkanlı, İstanbul’da 4-5 projeyle ilgilendiklerini belirterek, “İstanbul’un merkezi bölgelerinde dönüşüm projeleri yapacağız” dedi.
Erkanlı, bu projeleri gerçekleştirmek için İstanbul’a ayrı bir organizasyon da kurduklarını belirterek, bunun için özellikle yasal süreci çok iyi takip ettiklerini söyledi. Dönüşüm projeleri için gerekli olan bütçeyi de ayırdıklarını ifade eden Erkanlı, “Biz bir şirketler gurubuyuz. Çevre, madencilik ve kimya sektöründe faaliyet gösteriyoruz. Yatırımlarımızı gayrimenkulde değerlendirmek istiyoruz” diye konuştu.
İstanbul’un dünyada özel bir kent olduğunu ve buraya özgü projeler yapmayı hedeflediklerini anlatan Erkanlı, “Fulya, Kağıthane, Haliç ve Göztepe hattında 4-5 projeyle ilgileniyoruz ama 2 tanesiyle önemli oranda ilerledik ve ön anlaşma aşamasındayız” dedi.

‘Kayıp büyük olur’
Kentsel dönüşüm sürecinde vatandaşların güvenilir firmalarla anlaşması gerektiğine işaret eden Erkanlı, şunları söyledi:
“Vatandaşların dönüşüm için öncelikli tercihi güvenilir inşaat firmaları olmalı. Eğer inşaat firmalarıyla anlaşma yapmazlarsa bir anlamda kamulaştırma yapılacak. Dayanıksız binalar mutlaka yıkılacak. 3/2 çoğunlukla yeni proje yapılabilecek. 3/1’in payı ise arsa payı üzerinden satışa çıkarılacak. Diğer arsa sahipleri almazsa devlet bu hisseleri satın alacak ve projenin ortağı olacak. Bu durumda yeni projeye onay vermeyen vatandaş büyük bir kayba uğrayacak. Ama vatandaşlar müteahhitlerle kendileri anlaşırsa çok daha iyi koşullarda yeni projeden hak sahibi olabilecekler.” Vatandaşların yasanın getirdiği uygulamaları çok iyi bilmesi gerektiğine işaret eden Erkanlı, “Devlet ve özel sektörün uygulamaları farklı olacak.

Haberin Devamı

‘Vatandaşlar bilinçlenmeli’
Rıza Hüseyin Erkanlı, İstanbul’da büyük bir konut stoğu bulunduğunu ve bunların yenilenmesinin zamanının geldiğini anlatarak, dönüşüm konusunda vatandaşların da bilinçli olması gerektiğinin altını çizdi. Şimdiye kadar İstanbul’da yaklaşık 1000 kişiyle görüştüklerini aktaran Erkanlı, “Vatandaşlar da dönüşüm ciddiyetine başladı. Binalarının yıkılacağını biliyorlar ve hızlı hareket etmek istiyorlar” dedi.

Haberin Devamı

Temmuzda 30 milyon liraya yakın ciro yaptı

Artaş İnşaat’ın Atakent’te hayata geçirdiği Avrupa Konuları Atakent 3 projesinde temmuz ayında 30 milyon liraya yakın ciro gerçekleştirildi. Satış rekorları ve erken teslimlerle gündeme gelen Avrupa Konutları bu başarıya yaz sezonundaki durgunluğa rağmen 70 ünite satarak ulaştı. Net olarak KDV hariç 29 milyon 181 bin 782 lira hasılat eden firma önceki aylarda olduğu gibi temmuzda da satıştaki istikrarını sürdürdü. 193 bin 500 metrekare arsa üzerinde 2 bin 300 konuttan oluşan projede satışı süren konutların fiyatları ise 263 bin 700 liradan başlıyor, 709 bin liraya kadar çıkıyor. Projede 4 adet açık yüzme havuzu, çocuk havuzu, futbol, basketbol, voleybol, tenis sahaları bulunuyor.

Haberin Devamı

Yeni satışa çıkan projede yüzde 10 indirim yapıyor

Denge Yapı, Mahal Sancaktepe Ada’nın satışına başladı. 12 katlı 3 bloktan ve toplam 144 daireden oluşan Mahal Sancaktepe Ada’da 2+1 dairelerin fiyatı 147 bin liradan başlıyor. Denge Yapı sadece lansman dönemine özel olarak konut alıcısına 30 Eylül’e kadar yüzde 10 indirim uyguluyor.
Sancaktepe’de 10 bin 454 metrekare arazi üzerinde inşa edilen projede 2+1 ve 3+1 daireler bulunuyor.
Mahal Sancaktepe’nin ardından Ada’nın yapımına başladıklarını söyleyen Denge Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Bayram, “Bir ay gibi kısa bir zamanda Mahal Sancaktepe’nin yüzde 25’ini sattık” dedi.

Seha Yapı, Yasemin Evleri’ni satışa çıkardı

Seha Yapı, Konya’nın Selçuklu’nun Yazır bölgesinde inşa edeceği 240 konutluk Yasemin Evleri’ni satışa sundu. 240 konuttan oluşan projede zemin kattaki 12 tane 2+1 dairenin dışında bütün konutlar 3+1 olarak tasarlandı. 3+1 konutların brüt büyüklükleri 167 ve 177 metrekare arasında değişirken, projede fiyatlar 2+1’lerde 128 bin 200 ile 138 bin 200 lira, 3+1’lerde ise 152 bin 200 ile 199 bin 200 lira arasında değişiyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan Seha Yapı Genel Müdürü Hüdaverdi Dursun, “25 bin metrekarelik projemizde kapalı otopark, spor aletleri bulunuyor” dedi.

Güneş panelli villada % 50 tasarruf sağlıyor

Yalçınlar Group tarafından Büyükçekmece göl kenarında yapılan Gölmahal Villaları’nda, yüzde 30 ile yüzde 50 oranlarında enerji tasarrufu sağlanıyor. Sitede kurulan rüzgâr tribünü ile kendi elektriğini kendisi üreten projede, her villada bulunan güneş enerjisi panelleri ile de sıcak su bedelsiz elde ediliyor. Atık su arıtma tesisi ile özel tasarımlı çatılardan gelen yağmur sularının, biyolojik arıtmaya tabi tutulduğu projede, arıtılarak geri dönüşümü sağlanan sular, yeniden kullanıma veriliyor.
Doğalgaz kullanılmayan Gölmahal’de ısınma, ısı pompası ile sağlanırken böylelikle çevreye karbon salımı da yapılmıyor. 38 villadan oluşan projedeki konutların fiyatları ise 1.295.000 $ ile 1.495.000 $ arasında değişiyor.