Ekonomi İstanbul’da ‘yok sattı’ gözünü New York’a dikti

İstanbul’da ‘yok sattı’ gözünü New York’a dikti

05.12.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Lanse ettiği tüm projeleri kısa süre içerisinde satan Nef, Kağıthane ve Merter’de 510 milyon liralık iki yeni projeye başladı. New York’ta ofis açan firma burada da Nef adıyla projeler gerçekleştirecek

İstanbul’da ‘yok sattı’ gözünü New York’a dikti

Timur Holding’in markası olan Nef, karşılaştığı yoğun talep nedeniyle iki yeni projesini daha satışa çıkarıyor. Gayrimenkul en yenilikçi firmalarından biri olan Nef, İstanbul’un merkezi noktalarında Nef Merter 13 ve Nef Kağıthane 08 projesini de satışa çıkardı.
Firma, 2014 Mart ayında lansmanını yapmayı planladığı bu projelerin satışını, geçtiğimiz eylül piyasaya sunduğu Nef Merter 12 ve Nef Kağıthane 03 projelerinin yoğun ilgi görmesi üzerine erkene aldı.
Nef Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur, bir projeyi bitirmeden yenisinin satışına başlamadıklarını belirterek, satışların hızlı gitmesi nedeniyle yeni yatırımları devreye aldıklarını söyledi.
Satış döneminin kısa sürmesi nedeniyle fiyatlarını da çok fazla arttırmadıklarını anlatan Timur, “Aslında satışları 23 günde değil 123 günde bitirebiliriz. Bu dönemde fiyatları artırıp bu kârı kendimiz alabiliriz ama biz bunu yapmıyoruz. Projedeki primleri alanlara bırakıyoruz” görüşünü dile getirdi.

800 daire sattı
Nef Satış ve Pazarlama Direktörü Selçuk Çelik, eylül ayı sonunda satışına başladıkları Nef Kağıthane 03 ve Nef Merter 12 ile toplam 900 konut için 40 binin üzerinde bilgi talebi aldıklarını belirterek, “23 günde 800’den fazla aileyi ev sahibi yaptık” dedi.
Çelik, “335 adet konutun tamamı satılan Nef Kağıthane 03 ve 565 adet konutun yüzde 80’in satıldığı Nef Merter 12 projelerine gelen yoğun ilgi nedeniyle, yeni projelerimiz Nef Kağıthane 08 ve Nef Merter 13’ün satışını öne çektik” dedi. Çelik, Haziran 2016’da teslim edilecek projelerin toplam değerinin 510 milyon lira olduğunu söyledi.

2013’ü başarılı geçirdi
Erden Timur, 2013 yılının gayrimenkul sektörü ve Nef açısından çok olumlu bir yıl olduğunu belirterek, “2013 yılı Nef için beklentileri karşılayarak büyüdüğümüz bir yıl oldu. 2013 yılında, Nef olarak 1115 konut ve 461 ofis sattık ve sene bitmeden iki yeni projemiz ile bu başarıyı taçlandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 2014 yılından beklentilerimiz ise olumlu yönde” dedi.
Erden Timur, kentsel dönüşüm yatırımları ve kentlerdeki alt yapı çalışmalarının yoğunlaştırılması ile birlikte gayrimenkul sektöründeki projelerde artış yaşandığını anlatarak, “Sektördeki markalı konut üreticileri olarak daha bilinçli hareket ettik.
Kentsel dönüşüm için birçok ortaklığa imza attık ve kurucu üyesi olduğumuz Kentsel Vizyon Platformu ile birlikte dönüşüme yeni bir yaklaşım kazandırdık. Fikirtepe’nin master planlarını da Bakanlık ile birlikte çalıştık” dedi.

Haberin Devamı

Ortaklık meyvelerini veriyor
Erden Timur, İş GYO ile yaptığı ortaklık çerçevesinde Topkapı’daki İzocam arazisini satın aldıklarını hatırlatarak, “120 dönümlük arsada geliştireceğimiz proje için çalışmalara başladık. Mimarlık yarışması açtık. İlk defa bu kadar büyük bir arazide proje yapacağız ve farklı konseptler geliştireceğiz” dedi.
Erden Timur, bu projenin dışında 2014’te başka yatırımlarının da olacağını anlatarak, “Kağıthane’de arsalarımız var. Sütlüce’de Haliç Kongre Merkezi’nin arkasında farklı bir proje geliyor. Ama orada kapalı devre satış yapacağız. Daha önceden ismini yazdıran müşterilerimize satış yapacağız. Bir de Ataköy’de Kültür Üniversitesi’nin yanında proje geliştireceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ünlü mimarlar tasarladı
Nef Merter 13, her biri 14 katlı dört konut ve 13 katlı bir home-office bloğundan oluşuyor. 11 bin metrekarelik bir arsa üzerine inşa edilecek projede 672 konut, 168 home-office ve 37 mağaza yer alıyor. 45 ile 179 metrekare arasında değişen konut ve 43 ile 73 metrekare arasında değişen home-office ünitelerine sahip projenin mimarisi için dünyaca ünlü mimari grup Add-On ile çalışıldı. 1+1, 2+1 ve 3+1 konutların bulunduğu projede fiyatlar; büyüklüğe, kata ve konuma göre değişmekle beraber 220 bin liradan başlıyor.
Nef Kağıthane 08’in tasarım yarışmasını ise Dome+Partners kazandı. 40 ile 133 metrekare arasında değişen 1+1, 2+1 ve 3+1 toplam 177 adet dairenin bulunduğu proje 11 ve 14 katlı iki konut bloğundan oluşuyor. Projede konut fiyatları büyüklüğe, kata ve konuma göre değişmekle beraber 190 bin liradan başlıyor.

Dubai ofisi yakında açılacak
Geçtiğimiz hafta içinde Empire State binasında Nef New York ofisini açtıklarını belirten Erden Timur, ABD’nin çeşitli kentlerinde Nef markasıyla projeler geliştirmek istediklerini söyledi. New York’un yanı sıra, Los Angeles ve Miami’de projeler planladıklarını anlatan Timur, “İlk arsamızı da Brooklyn’de almak üzereyiz. New York’ta 124 milyon dolara satılan daireler bile var. Bizim Türkiye’de yaptıklarımızın ise onlardan aşağı kalır yanı yok ama 1300 lira aylık taksitle herkes bunları alabiliyor” dedi. Timur, Nef Dubai ofisleri içinse lokasyonu belirlediklerini sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

56 milyon euro’luk finansman için el sıkıştılar
Finansbank ile Kavuklar Grubu arasında İzmir Point Bornova Alışveriş Merkezi’nin proje finansmanı için prensip anlaşması imzalandı. Gelir getiren gayrimenkul, enerji, altyapı ve özelleştirme finansmanları başta olmak üzere proje finansmanındaki aktif rolünü sürdüren Finansbank, Point Bornova AVM projesinin toplam 56 milyon euro’luk 9 yıl vadeli proje finansmanının tamamını tek başına karşılayacak.
Finansbank ve Kavuklar Grubu arasındaki kredi sözleşmesi imza töreni Kavuklar Gayrimenkul’ün Point Bornova Satış Ofisi’nde gerçekleştirildi.
Finansbank’ın proje finansmanında da iddialı olduğunu ve 2014’te bu alana daha da ağırlık vereceklerini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras, “Finansbank olarak, gelir getiren gayrimenkul, enerji, altyapı ve özelleştirme finansmanları başta olmak üzere Proje Finansmanındaki aktif rolümüzü devam ettiriyoruz” dedi.
Kavuklar Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavuk ise, “Kavuklar olarak Finansbank ile yaptığımız bu anlaşma bizler için büyük önem taşıyor. Gayrimenkul sektöründe üzerinde durduğumuz en önemli noktalardan biri yaptığımız her projenin sembol değeri taşıyor olması. Point Bornova da bu hayalle yola çıktık ve projemizi oluşturduk” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yeni projeler ‘Emlak 2013’ fuarında boy gösterecek
Türkiye’nin en büyük konut projeleri, CNR Holding kuruluşu Sine Fuarcılık tarafından düzenlenen CNR Emlak 2013 Fuarı CNR EXPO Yeşilköy’de buluşuyor.
100 milyar dolarlık yatırımı temsil eden Körfez Ülkeleri Gayrimenkul Yatırım ve İş Geliştirme Konferansı’nın da yapılacağı CNR Emlak Fuarı, 05-08 Aralık 2013 tarihleri arasında Türkiye’nin önde gelen gayrimenkul yatırım ortaklığı ve emlak şirketleri ile alıcılar, finans kuruluşları buluşturacak.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ, Emlak Konut GYO ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü desteğinde gerçekleştirilecek fuar, Türkiye’nin gayrimenkul vitrinine dönüşecek.

‘Yatırımcı istedi’
Birçok firmanın projelerinin tanıtımının yapılacağı fuarda, Demir İnşaat da Demir Romance ve Ayışığı Vadi projeleriyle yer alacak. Yabancı yatırımcıların talebi doğrultusunda fuara katılmaya karar verdiklerini anlatan Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, “Projelerimiz yerli yatırımcılardan olduğu kadar, yabancı yatırımcılardan da çok talep alıyor. Emlak fuarına katılma kararımızı da gelen bu talepler doğrusunda verdik” dedi.
KoruFlorya projesi de 6. Hol giriş kapısı karşısındaki standı ile yerini alacak. Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, Türk gayrimenkul sektörünün yıldızlarının buluştuğu Emlak 2013 Fuarı’nın, Türk inşaat ve gayrimenkul sektörünün yurtdışı kurumsal yatırımcılara açılması için önemli bir rol oynadığını dile getirdi.

Haberin Devamı

Projeler fuarda yerini aldı
Fuarda sergilenecekler arasında Tema İstanbul, Avrupa Konutları(Artaş), Bakırköy 46/Maslak 1453/my Home, İstanbul Prestij Park, Soyak Evostar, Metropol İstanbul, Vadi İstanbul, Deluxe Suits, İstanbul Loft, Prestij Park ve Prestij Modern Evleri, Gölmahal, Referans İstanbul, GüneşliPark, Nissa Residence, Koru Florya, Haliç Panorama, West Wall Villas, Evim Kadıköy, Elit Grand Palace/Elik Perla Palece, Bulvar İstanbul Evleri, Üsküdar Prestij Konakları gibi projeler bulunuyor.

Köye dönüş için ‘Sosyal Yaşam Merkezi’ kuracak
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde, terör ve güvenlik kaygılarıyla yaşadıkları yerlerden göç etmek zorunda kalan vatandaşların geri dönüşlerini kolaylaştırmak için İç İşleri Bakanlığı’nın başlattığı ‘Köye Dönüş ve Rehabilitasyon Projesi’ kapsamın da, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı köylerde ‘Sosyal Yaşam Merkezleri’ kuruyor.
Mardin’de 103 adet Sosyal Yaşam Merkezi tamamlamayı hedefleyen bakanlık, geri dönülen yerlerde gerekli sosyal ve ekonomik alt yapının yeniden tesisini kolaylaştırmayı amaçlıyor.
Mardin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, bugüne kadar şehir merkezinde 14, Kızıltepe’de 31, Nusaybin’de 11, Midyat’ta 11, Dargeçit’te 6, Ömerli’de 6, Savur’da 8, Yeşilli’de 4, Mazıdağı’nda 3, Derik’te 9 adet olmak üzere toplam 103 adet Sosyal Yaşam Merkezlerinin inşaatına başladı.
Bu merkezler ile geri dönülen yerlerde gerekli sosyal ve ekonomik alt yapının tesisi ile sürdürülebilir yaşam koşullarının oluşturulması, geri dönmek istemeyenlerin ise mevcut yaşadıkları yerlerde şehir hayatına uyumlarının geliştirilmesi sağlanacak. Ayrıca projeler ile ekonomik ve sosyal durumlar iyileştirilecek.

Tabanlıoğlu Mimarlık Ortadoğu’nun en iyisi
En iyi mühendislik gruplarından, en iyi yöneticilere kadar birçok alanı içeren geniş bir perspektifte Ortadoğu’daki kentsel ve mimari gelişmeleri değerlendiren Big Project Middle East 2013 ödülleri sahiplerini buldu. Big Project Middle East Awards’teki tek mimarlık ödülü olarak mesleki değeri büyük olan ‘Yılın Mimarı’ ödülü, bu yıl Tabanlıoğlu Mimarlık’a verildi.
Ortadoğu’da tasarım yapan mimarların ve bölgede son dönemde gerçekleşen binaların değerlendirildiği bu prestijli ödülde, bu yıl Türkiye’den sadece Tabanlıoğlu Mimarlık finalist olarak yer almıştı. Mimarlık, tasarım, inşaat ve yatırım dünyasından yaklaşık 400 seçkin davetlinin katılımıyla Dubai Jumeirah Emirates Tower Otel’de gerçekleştirilen törende, ödülü Tabanlıoğlu Mimarlık adına Dubai Ofisi Direktörü Alper Alhan aldı.

2013 yılını ödüllerle geçirdi
Bölgede gerçekleştirilen geniş bir yelpazede ve farklı ölçeklerde başarılı projeleri ile mimarlık vizyonuna katkıları nedeniyle Tabanlıoğlu Mimarlık, büyük ödüle layık buldu.
Tabanlıoğlu 2013 yılında ödüllü projeleri şöyle sıralandı: 2013 MIPIM Architectural Review ‘Geleceğin Yapıları Ödülleri’nde Yenikapı Transfer Merkezi ve Arkeopark projesi ‘En İyi Büyük Ölçekli Kent Yapısı’ seçildi. 2013 Architizer A+ Awards’da Loft Bahçe projesi, halk oylamasında birinci seçildi. Bodrum Uluslararası Havalimanı projesi, 2013 RIBA International Awards Ödülü'nü aldı. Ayrıca Selçuk Ecza Genel Müdürlük Binası, Dünya Mimarlık Festivali’nde ‘Ofis Proje Kategorisi Ödülü’ne layık görüldü.

Yüzde 40 prim yaptı, 1+1 daireler bitti
Avusturya-Türk ortak işbirliği ile kurulan Nissa İnşaat tarafından Bahçeşehir’de hayata geçirilen Nissa 02 Residence, satışa çıktığı günden bu yana yüzde 40 prim yaptı.
100 milyon dolar yatırımla hayata geçirilen proje, 65 bin metrekare inşaat alanına sahip. Projenin Haziran 2014’de teslim edilmesi planlanıyor. Tamamlandığında 700 ila 750 kişinin yaşayacağı öngörülen Nissa O2 Residence’ta konutların tavan yüksekliği 2.65 ila 2.70 arasında değişiyor. 250 konut ve bir ticari alandan meydana gelen projede, alanları 125 metrekare olan 1+1’ler, alanları 147 metrekare olan 2+1’ler ve alanları 210 metrekare olan 3+1 konut tipleri bulunuyor. Projede 1+1’lerin satışı tamamlandı.

Ottomare Suites’in teslimlerine başlandı
İstanbul’un en değerli lokasyonlarından Bakırköy sahil yolu üzerinde yükselen Ottomare projesinde yer alan Ottomare Suites’in teslimlerine başlandı. Ottomare Suites’in sahipleri deniz manzaralı evlerine kavuşurken, sınırlı sayıda suit sahiplerini bekliyor.
73 ile 336 metrekare arasında değişen 360 suitten oluşan proje, Türkiye’de bir ilki de gerçekleştirerek, projeye özel deniz limuzini hizmeti sunacak. Ottomare Suites’in ilk 4 katında 5 yıldızlı butik otel yer alacak. Projenin sosyal donatıları arasında ise yüzme havuzu, vitamin bar, bilardo salonu, toplantı salonları ve mini sergi alanı bulunuyor.