Ekonomi İstanbul’daki proje önce Fransa’da tanıtıldı

İstanbul’daki proje önce Fransa’da tanıtıldı

19.11.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cannes’daki fuarda Ali Babacan’ın merakla dinlediği projelerden biri de Zeytinburnubölgesinde yapılacak Seaport oldu. Halen davası süren ve detayları sır gibi gizlenen proje, ilk kez tüm detaylarıyla Cannes’da ortaya çıktı.

İstanbul’daki proje önce Fransa’da tanıtıldı

Fransa’nın Cannes kentinde düzenlenen ve dünyanın en prestijli gayrimenkul buluşmalarından biri olarak kabul gören MAPIC Fuarı, Rönesans Gayrimenkul’ün İstanbul Zeytinburnu’nda detayları sır gibi saklanan yat limanı projesi Seaport’un ilk görüntülerinin de ortaya çıkmasına sahne oldu. Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın Türk firmalarının standlarını ziyaret ettiği MAPIC’te bakana, diğer projeler için olduğu gibi Seaport hakkında da bilgi verildi.
Maketi ilk kez bu fuarda sergilenen Seaport projesinin arsası Rönesans Gayrimenkul tarafından 2006 yılında Milli Emlak’tan 49 yıllığına kiralanmıştı. Zeytinburnu Kazlıçeşme’de toplam 1.47 milyon metrekare alan üzerinde gerçekleştirilmesi planlanan projeye Mimarlar Odası, planların İmar Kanunu’na aykırı olduğunu ileri sürerek Danıştay’da dava açmış ve Danıştay 6. Dairesi, imar planlarının yürütmesini 2009 başında durdurmuştu.

1.5 milyar euro’luk proje
Rönesans Gayrimenkul, Seaport projesiyle ilgili olarak üst mahkemeden çıkacak kararı bekliyor. Projenin 1.5 milyar euro maliyetle 4 yılda yapılması planlanıyor. 700 bin metrekare kapalı inşaat alanı olan projenin 300 bin metrekaresi deniz doldurularak yapılacak. Projenin yapılması durumunda Zeytinburnu’nun çehresini tamamen değiştirmesi bekleniyor.
Bakan Babacan ayrıca, Zorlu, Rönesans ve Eroğlu’nun projelerini inceledi. Bakan, Zorlu’nun standını gezerken yaptığı açıklamada Zorlu Center’ı tebrik ettiğini belirterek, Türk firmalarının bu güzel eserleri ile gurur duyduğunu söyledi. Babacan, fuarda Eroğlu Yapı’nın ilk kez adını açıkladığı Bursa’daki Harmony Towers projesi ve Platform Merter projesini gezdi.

Haberin Devamı

Anadolu yakasından İstanbul’a 10.000 konut

Ne Avrupa’da yaşanan kriz ne de kredi faizlerindeki yükseliş yatırımcının iştahını kesti. Bunun en önemli yansımalarından biri yatırımlardan daha düşük pay alan Anadolu yakasında bile son 4-5 ayda yeni konut sayısının 10 bini bulmuş olması


İstanbul’daki proje önce Fransa’da tanıtıldı


Kredi faizlerindeki yükseliş, Avrupa ülkelerinde yaşanan kriz, konut geliştirme iştahında hiçbir tıkanma yaratmamış görünüyor. Bu durumun en belirgin yansımalarından biri, daha önceki zamanlarda konut yatırımlarında hep daha geri planda olan Anadolu yakasında yatırım dozunun artmış olması. Yaz sonları ve sonbahar başlarından itibaren İstanbul’un Anadolu yakasında 10 bine yakın konut satışa sunuldu.

Dev projeler yolda
Yapılan açıklamalar yakın zamanda bu sayının daha da artacağını ortaya koyuyor. Bunun iki nedeni var. Birincisi arsa ve projesi hazır dev çalışmalar. Bunlar arasında en fazla dikkat çekeni ise Varyap ve Gap İnşaat ortaklığıyla Ataşehir’de yapılacak olan proje. Bir bu kadar iddialı olan diğer proje ise gayrimenkul şirketi Emaar’ın Libadiye’de hayata geçirmeyi planladığı çalışma.
Anadolu yakasında konut sayısının artacağını kesinleştiren ikinci neden ise inşaat firmalarının yeni projelere başlamak için arsa arayışlarını hızlandırdıkları yönündeki açıklamaları.

Tek projede 4.304 konut
Yeni satışa çıkan projeler arasında Teknik yapı’nın Tuzla’da yaptığı 4 bin 304 konutluk Evora İstanbul projesi Türkiye’nin de en büyük projelerinden biri olarak dikkat çekiyor. Küçük bir şehir görünümündeki projenin Tuzla’ya da önemli bir katkı sağlaması bekleniyor.
Anadolu yakasında bir diğer önemli proje ise bu yakanın yabancısı olmayan Dumankaya’dan geldi. Dumankaya Maltepe’de başladığı Ritim projesiyle markalı konut yarışında Anadolu tarafındaki iddiasını bir kez daha gösterdi.
Yeni konut projelerini satışa sunan firmalar arasında sektörün deneyimli firması İnanlar İnşaat ve ilginç tasarımlarıyla dikkat çeken Dap Yapı da bulunuyor. Anadolu yakasının bir diğer önemli projesi ise finans merkezi olarak belirlenen Ataşehir’de yükseliyor. Sarp Group’un inşa ettiği Sarphan Finans Park da iddialı projeler arasında yer alıyor.


Ofis alana benzin yüzde 10 indirimli

Haberin Devamı

Finans, tütün, turizm, gıda ve akaryakıt sektöründe faaliyet gösteren Ar Şirketler Grubu’nun Beykent’te hayata geçirdiği 156 ofis ve 29 mağazadan oluşan Arluxia projesi satışa çıktı. Ar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Timuçin Yalı, 100 ile 3 bin 500 metrekare arasında büyüklüklerdeki ofislerden satın alanlara VIP kartlarıyla kendi çatıları altındaki Full Akaryakıt İstasyonu’ndan yüzde 10 indirimle benzin alma fırsatı sunacaklarını söyledi.

Kira garantisi
Projede fiyatı, metrekare başına 1.500 lira olarak belirlediklerini kaydeden Yalı, Mercedes E serisi araçlarla 25-30 TL’ye havaalanına ulaşım imkânı da sağlayacaklarını ifade etti. Yalı, fuar ve metrobüse ring seferler, acil durumlar için ilk yardım hizmeti, ücretsiz web tasarım, kişisel asistan hizmetini de verilecek hizmetler arasında gösterdi.
Bu arada Bomonti’deki projeleri olan 25 katlı Arista Bomonti Business’da sona yaklaştıklarını belirten Yalı, son üç katın da inşaatının sürdüğünü kaydetti. Yalı, Arluxia projesinde de tıpkı Arista’da olduğu gibi kira garantisi verdiklerine dikkat çekti.

Conrad ve Zorlu’ya yeni komşu geliyor
Timuçin Yalı, Balmumcu’da Boğaz manzarasını görecek noktada otel ve rezidanstan oluşan bir proje planladıklarını açıkladı. Otel için Japonya’nın en büyük otel zincirlerinden biri olan Okura Grubu ile ön anlaşma yaptıklarını söyleyen Yalı, projenin, Conrad ve Zorlu Center’la aynı hizada bulunacağını belirtti.
Ayrıca, Maslak’ta bir plaza inşa edeceklerini söyleyenYalı, Ataköy’de otel, rezidans ve alışveriş merkezinden oluşan bir yatırım planları olduğunu kaydetti.

100 milyon TL’lik oto üssü baharda kapılarını açıyor

Gül Yapı ve Kullar İnşaat’ın 100 milyon liralık yatırımla hayata geçirdikleri Otoport, yılın 365 günü saat 22.00’a kadar hizmet verecek. Otoport, Beylikdüzü’nde 120 bin metrekarelik alana kuruluyor.
200 metrelik cephesiyle dev bir galeriyi andıracak olan otomobil alışveriş merkezi, birinci ve ikinci el otomobillerin yanında araba alınırken ihtiyaç duyulan her şeyi tek çatı altında buluşturacak.
Kapılarını Nisan 2012’de açacak olan Otoport’ta metrekare fiyatları 1.700 ila 3 bin dolar arasında değişiyor. Yüzde 60’ı satılan galerilerin yüzde 40’ının ise satışı ve kiralaması devam ediyor.

Beylikdüzü’nde dairelerin yüzde 82’si alıcısını buldu

Beylikdüzü’nde geliştirdikleri Semerkand Line’da konutların yüzde 82’sinin satışını tamamladıklarını belirten Semerkand Yapı Genel Koordinatörü Cabir Bayrak, teslim tarihini ise 2013’ün ilk ayları olarak açıkladı. Bayrak, ödemede yüzde 25 peşinatla anlaşmalı bankadan 60 ve 120 ay vade seçeneği sundukları projede 60 ay vadeye yüzde 0.74 faiz uygulandığını,120 ayda ise 0.99’lık faiz oranının söz konusu ol duğunu belirtti. Bayrak, kendi bünyelerinde de faizsiz kredilendirme yaptıklarını da kaydetti.


Ev değişimi isteyene ‘transfer teklifi’

Reklam kampanyalarında ünlü teknik direktör Jose Mourinho ile anlaşan Sinpaş GYO, ‘transfer teklifi’ isimli yeni kampanyasıyla kentsel dönüşüm programına da destek vermeyi amaçlıyor. Kampanyayı nitelikli konut sorununun çözümü olarak da nitelendiren Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, “İnsanların beklentilerini tamamıyla karşılayan, güvenli, sağlam, kaliteli ve şehircilik açısından kente değer katan, yer alacağı bölgeninin çehresini değiştiren projeler üretiyoruz. Bu kapsamda düzenlediğimiz kampanyalar daha da anlamlı hale geliyor” dedi.

Peşin ödemede yüzde 15 indirim
Yeni ödeme planıyla ilgili örnek veren Çelik, şöyle konuştu: “Toplam fiyatı 250 bin lira olan bir ev satın alacaksınız. Bunun için 18 ay boyunca taksitler sabit 2 bin lira olacak. 6 ay sonra 20 bin lira, 1 yıl sonra yine 20 bin liralık ödeme yapılacak. Bakiye ise 18 ay sonra iki farklı şekilde ödenebilecek. İsteyen yüzde 1 vade farkı ile Sinpaş bünyesinde 72 ayda ödeyecek, isteyen eski evini Sinpaş çözüm ortağı Kentsel Hizmetler AŞ’ye ekspertiz değeri üzerinden satacak ve bu şekilde borcunu ödeyebilecek. Evin bedelinin peşin ödenmesi durumunda ise yüzde 15 peşin ödeme indirimi yapılacak.”
Beş yılda 15 bin aileyi nitelikli konut sahibi yapmayı planladıklarını belirten Çelik, “Kentsel dönüşüme başladık ve ödeme planı oluşturduk. Bu girişimimiz, nitelikli ev arayışında olanların yüzünü güldürecek” dedi.

Sur’un bayramı 30 gün sürecek

Gayrimenkul sektöründe düzenlenen ilginç kampanyalarından birinin altına da Sur Yapı imza attı. Firmanın ‘konut bayramı’ olarak nitelendirdiği kampanya 19 Kasım - 19 Aralık 2011 tarihleri arasında satın alınacak 172 ev için geçerli olacak. Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas ‘konut bayramı’ süresince birbirinden avantajlı ödeme seçenekleri ile tüketicilerin nitelikli konut sahibi olmasını sağlayacaklarını belirterek, şöyle devam etti:
“Kampanya kapsamında yüzde 50 peşinata 72 ay sıfır faiz, yüzde 40 peşinata 60 ay sıfır faiz uygulamalarımız olacak. Yüzde 5 peşinatla yüzde 35 için sıfır faizli Sur Yapı kredisi, kalan tutar için de banka kredisine yüzde 12 indirim fırsatı uygulayacağız. Ayrıca, isteyenin ilk 12 ay kredi taksitini biz ödeyeceğiz ve tamamını peşin ödemelerde yüzde 12 indirim uygulayacağız.”
Sur Yapı’nın 30 günlük yeni kampanyası Çamlıca’daki Exen İstanbul ve Sancaktepe’deki Adapark projelerini kapsıyor.

HANGİ DAİRE KAÇ LİRA? (Exen İstanbul )
Tipi Fiyatı (TL)
1+1 393.000-513.000
2+1 573.000-752.000
3+1 862.000-1.233.000
4+1 1.078.000-2.010.000

HANGİ DAİRE KAÇ LİRA? (Adapark)
Tipi Fiyatı (TL)
1+1 206.000-210.000
2+1 245.000-402.000
3+1 389.000-569.000
4+1 571.000-600.000

Van’da 2 bin 944 kalıcı konut için ihale tamam

Van için 5 bin konteyner ve 2 bin 944 kalıcı konutun ihalesi tamamlandı. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) açıklamasına göre, ihale sonrasında kurum, 1.000 konteyner ile kesin hasar raporlarının netleşmesiyle kalıcı konut ve sosyal donatı ihalelerine de devam edecek. TOKİ ayrıca, Van ve Erciş’te afetzedeler için 6 bin 500 konteynerin altyapı ve çevre düzenlemesi ihalelerinin çalışmalarını da sürdürüyor.
Açıklamaya göre, depremde en çok hasar gören bölgelere öncelik verilerek ilk etapta Van Kevenli, Bostaniçi ve Erciş afet bölgelerinde kalıcı konutlar ile merkez köyler için konteyner ihaleleri yapıldı.
Açıklamadaki ifadelere göre Kevenli için 480, Bostaniçi için 288, Kevenli-Bostaniçi afet bölgesi 2’nci etap için 800, Erciş için 368, Erciş 2’nci etap için 528, Erciş 3’üncü etap için 480 konutun ihalesi tamamlandı.

Yazarlar