Ekonomi İstanbul gümrükleri davasında 3 tahliye

İstanbul gümrükleri davasında 3 tahliye

28.07.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul gümrüklerinde rüşvet alındığı ve yolsuzluk yapıldığı iddialarına ilişkin davada tutuklu 3 sanık tahliye edilirken, eski İstanbul Gümrük Muhafaza Başmüdürü Lütfü Ekinci ile eski Atatürk Havalimanı Kargo Gümrük Müdürü Hayrettin Eker’in de aralarında bulunduğu 5 sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi

İstanbul gümrükleri davasında 3 tahliye

‘Rüşvet değil, yardım listesi’
Tutuklu sanıklardan İhsan Durmazer rüşvet listesi olduğu iddia edilen listede, ölen gümrük memuru arkadaşlarının ailelerine yardım amaçlı toplanan paraları veren kişilerin isimlerinin bulunduğunu belirterek, dosyada yer alan görüntülerde sanıklardan Hayrettin Eker’e verdiği iddia edilen şeyi mahrem olduğu için söylemek istemediğini dile getirdi. Hiçbir amirinin yanına elinde yazı ile gitmediğini anlatan Eker, “Hep zarf içerisine koyar getiririm. Memurların getirdiği bu zarflar hizmet gereği gelen yazılardır. Ben de onları alıp gereğini yaparım. Özel kişilerin getirdikleri de ya ilaç ya da okutmakta olduğum öğrencilere verdiğim paralardır” dedi.
Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Nevzat Tunçtürk, Lütfi Ekinci, İhsan Durmazer, Hayrettin Eker ve Erkan Uzunalioğlu’nun, üzerlerine atılı suçun özellikleri, kuvvetli suç şüphesinin varlığı ve katalog suçlardan olması sebebiyle tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Tutuklu sanıklardan Nadir Coşkuner, İsmail Yaşar ve Levent Aydemir’in ise tahliye edilmesine hükmeden mahkeme heyeti, sanık Nazmi Çallıoğlu’nun da üzerine atılı suçları işlediğine dair kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut olgular ve mevcut delil durumunu göz önüne alarak tutuklanmasını kararlaştırdı.