Ekonomi İstanbul Havalimanı kitap oldu

İstanbul Havalimanı kitap oldu

01.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

İstanbul Havalimanı’nın işletmecisi İGA, havalimanının 42 ay gibi kısa bir sürede yapılış hikayesini “Hayaldi Gerçek Oldu” kitabında topladı.

İstanbul Havalimanı kitap oldu

İGA’dan yapılan açıklamaya göre, İstanbul Havalimanı’nın prestij kitabı okuyucu ile buluştu. İstanbul Havalimanı’nın tüm süreçlerinin hikayesinin anlatıldığı kitapta, bu sürece yakından tanıklık etmiş ve yön vermiş kişilerin anlatımlarına da yer veriliyor.

Haberin Devamı

Havalimanının inşaat sürecinde her detayın tek tek kaleme alındığı kitapta mimarlardan mühendislere işçilerden emekçilere birçok kişinin katkıları da sayfalardaki yerini alıyor.

Kitapta, İstanbul’un tarihi, havalimanının ihale süreçleri, çevre ve sürdürülebilirlik çalışmaları, inşaat alanında yaşanan ilkler, teknolojik alt yapı, havalimanının özel sistemleri ve inşaat süresinin perde arkasındaki gelişmeler anlatılıyor. Okuyucular kitaba internet üzerinden ulaşabilecek. e-kitap olarak “https://www.igairport.com/hayaldi-gercek-oldu-e-kitap” adresinden okunabilen kitap, hem İngilizce hem de Türkçe okuyucuların karşısına çıkıyor.

Kitabın araştırması ve yazılması gazeteci- yazar Faruk Şüyün’un editörlüğünde yapıldı.