Ekonomi İstanbul’un kuzeyindeki vaha

İstanbul’un kuzeyindeki vaha

12.12.2010 - 02:18 | Son Güncellenme:

Kent içinde yarattığı vaha etkisi ve ulaşım kolaylığı gibi özellikleriyle yatırım için kârlı bölgelerden biri haline gelen Zekeriyaköy’de inşa edilen Garage Zekeriyaköy Evleri, bir terapi vaat ediyor

İstanbul’un kuzeyindeki vaha

BİR BAKIŞTA
Adı: Garage Zekeriyaköy Evleri
Lokasyonu: Zekeriyaköy
Yapan şirket: Garage İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Satış pazarlama sorumlusu: Aslı Barkman
İnşaata başlama tarihi: Mayıs 2009
Tamamlanma tarihi: Şubat 2011
Toplam arsa: 4 bin 289 metrekare
Toplam inşaat alanı: 3 bin 542 metrekare
Sosyal donatılar: Ev içi ve site içi kameralı güvenlik sistemi, açık otopark, jeneratör, görüntülü kapı sistemi ve özel peyzaj uygulamalarıyla tasarlanmış yeşil alan
Konut sayısı: 32
Konut çeşitleri: : Daireler 1+1, 2+1 çatı ve bahçe dubleksleri olmak üzere 107, 120, 131 ve 138 metrekare büyüklükte tasarlandı.

Haberin Devamı

FİYATLAR NE DÜZEYDE?
En düşük ve en yüksek metrekare fiyatı: 2.300 dolar - 2.400 dolar
En ucuz ve en pahalı konut fiyatı: 285.000 dolar - 365.000 dolar
En düşük ve en yüksek metrekareli konut alanı: 107 ile 138 metrekare

NASIL BİR YAŞAM SUNUYOR?
İstanbul Boğazı’ndan Sarıyer içlerine ve ormana doğru kuş uçuşu birkaç kilometre uzaklıkta olan Zekeriyaköy, havası son derece temiz ve yaşanabilir bir bölge. Belli bir seviyenin üstünde gerçekleştirilen projeler arasında yer alan Garage Zekeriyaköy Evleri’nde proje bitiminde tahminen 80 kişinin yaşaması planlanıyor.
Bütün bu özellikler ona İstanbul'un vahalarından biri olma özelliğini kazandırıyor. Ama, bu projeyi daha da özel kılan unsurlardan biri de ulaşım kolaylığı. Son dönemde yapılan yollar, kısa bir süre içinde ulaşılacak Sarıyer Tüneli ile İstanbul’a bağlantının sağlanması hayatı kolaylaştıran gelişmeler. Bu, ayrıca bölgeye yatırımı daha da cazip kılıyor.

Haberin Devamı

ULAŞIM AVANTAJLARI
Garage Zekeriyaköy Evleri yeni gelişmekte olan bir bölgede yer almasına rağmen özellikle küçük yaşta çocuğu olanların eğitim ihtiyacını karşılamak için yakınlarında okullar bulunuyor. La Fontane 200 metre ve Zekeriya İlköğretim Okulu bir kilometre uzaklıkta yer alırken Açı Lisesi beş, Maslak Işık Lisesi ise 12 kilometre mesafede bulunuyor.
En yakın hastaneler: Maslak Acıbadem Hastanesi 12 kilometre.
En yakın alışveriş merkezi: İstinye Park 20 k ilometre.
Atatürk Havalimanı'na uzaklığı: 45 kilometre .
Anayollara olan uzaklığı: TEM 22 kilometre, E-5 25 kilometre.

20 dönüme sadece 2 kule yapılsın yeter
İstanbul’u kurtaracak dönüşüm planı olarak kentin 15-20 dönümlük parseller haline getirilmesi gerektiğini savunan Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, bu bölgelerdeki yapıların yıkılmasının ardından biri toprak sahibini, diğeri müteahhide olmak üzere her bölgeye ikişer kule yapılmasını önerdi. Kulelerin 40-50 kat olması gerektiğini söyleyen Demir, taban oturumlarının arsanın yüzde 15’i geçmemesini ve kalan alanların yeşil alan olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.
Yıkılan bölgelerdeki insanların haklarının korunması ve mutluluklarını sağlanması için özel sektörün devreye alınması gerektiğini vurgulayan Demir, “Belirlenen parsellerdeki insanların tüm taşınma ve kira masrafları bu firmalar tarafından karşılanarak bölgeler boşaltılmalı. Söz konusu kuleler bittiğinde de geri taşınmaları gerçekleştirilmeli” dedi.
Kentsel dönüşüm sorununu çözmek için devletin, bürokrasinin ve İBB’nin birlikte hareket etmesi gerektiğini belirten Demir, İstanbul’un imar planlarının yeniden ele almasını tavsiye etti. Bu noktada İBB’'nin 25 binlik ve 5 binlik planları yeniden elden geçirmesini isteyen Demir, “Kesin sınırları belirleyerek yeşilliğin bol olduğu bir plan hazırlanmalı ve ilçe belediyelere bildirilmeli. Yeni planda kentin her şeyi belli olmalı. Ana arter ve yollar yeniden dizayn edilmeli. Ayrıca trafik sorunu da ancak bu şekilde çözülür” diye konuştu.
Bu noktada olumsuz bir örnek olarak Bakırköy’ü gösteren Demir, “Yetkililer buraya yüksek bina yapılması için izin vermiyor. Peki o zaman sahildeki otellere neden verildi? Oraya izin varsa kentsel dönüşüm adına buraya da verilmeli. Özgürlük Meydanı’ndan bakıldığında deniz görünmeli” dedi.

Haberin Devamı

ÜÇ ADIMDA HAMİT DEMİR’İN DÖNÜŞÜM FORMÜLÜ
1- İBB kenti yeniden planlayarak ilçe belediyelere deklare etmeli.
2- Kent, 15-20 dönümlük parsellere ayrılarak tüm yapılar yıkılmalı.
3- Yeni alanlarda birisi toprak sahiplerine, diğeri müteahhide olmak üzere sadece iki kule yapılmalı. İnsanlar bu kulelerde yaşamalı.

Haberin Devamı

Mavişehir modern yüzde 80 tamam
İzmir'in yeni gelişim akslarından biri olarak nitelendirilen Mavişehir'de kurulan Mavişehir Modern isimli projede kaba inşaat yüzde 80 oranında tamamlandı. Yaşamın Aralık 2011’de başlayacağı proje, Gergül İnşaat tarafından gerçekleştiriliyor.
Projeyi, 20 bin 955 metrekare üzerinde 10 blokta toplamda 316 daire olarak tasarladıklarını belirten Gergül İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Gültekin, gürültü ve karmaşadan uzak ama ulaşım akslarına yakın bir şekilde konumlandırdıkları Mavişehir Modern’de 120 varan ödeme planları olduğunu belirtti. Dört tip daire seçeneğinin bulunduğu projede fiyatların 186 bin TL'den başladığını ifade eden Gültekin, 120 ayı bulan ödeme planları olduğunu kaydetti.
Dairelerin aydınlık ve fonksiyonel bir yaşam alanı yaratmak doğrultusunda projelendirildiğini vurgulayan Gültekin, mutfakların modern ankastre ürünlerle donatılmış olarak teslim edildiğini dile getirdi.