Ekonomi İstanbul’un merkezİnde bahçe katlı daire yapıyor

İstanbul’un merkezİnde bahçe katlı daire yapıyor

01.03.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Toya Yapı tarafından İstanbul’un merkezi Şişli Esentepe’de inşa edilen Q Studio Esentepe’de tek bir residence bloğunda 1+1 ve 2+1 seçeneklerini birarada sunuluyor. 4 bin metrekare inşaat alanına sahip olan Q Studio Esentepe, bahçe katı, 3 kat ve çatı katı olarak inşa ediliyor.

İstanbul’un merkezİnde bahçe katlı daire yapıyor


37 konuttan oluşan projenin sosyal donatıları arasında fitness center, kapalı havuz, video odası bulunuyor. Projede, bir de, daire sahiplerinin yıldönümü, doğum günü ve davetleri için özel olarak tasarlanan Q Lounge odasına da yer veriliyor. Ayrıca projedeki her daireye bir otopark tahsis ediliyor.Değişen KDV’den etkilenmeyen projede, yüzde 1 KDV uygulanıyor. Projedeki dairelerin metrekare fiyatı ise 5 bin dolardan başlıyor.
Şu anda inşaatta temel aşamasında bulunan Q Studio Esentepe’nin teslim tarihi 2014 olarak planlanıyor. Konutlaron yüzde 34’ünün satışlarının gerçekleştiği proje, giriş ve 3 kattan meydana geliyor. Daha çok yatırım amaçlı satın alnınan projedeki konutlar home-ofis olarak kullanılabiliyor. Taksim’e ve Maslak’a 10, Boğaz’a 12 dakika mesafede bulunan proje, metro ve metrobüse yakınlığı ile dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

‘Yüksek kâr marjları usulsüzlüğü artırıyor’
Finans ve danışmanlık firması Ernst & Young’ın Türkiye Usulsüzlük İncelemesi ve Uyuşmazlık Danışmanlığı bölümü tarafından yapılan araştırma, çalışanların firmaları adına usulsüzlük yapmasının kimi zaman gerekli bulunduğunu ortaya koydu. Konuyla ilgili açıklama yapan Ernst & Young Türkiye Usulsüzlük ve İnceleme Bölümü Müdürü Oytun Önder, “İhale süreçlerinin çok fazla rekabetçi olması, seçim kriterlerinin şeffaf olmaması, yüksek kâr beklentilerini karşılamayan kâr marjları, yüksek taahhüt riskleri gibi sektörün karakteristik özellikleri usulsüzlük risklerini artırıyor” dedi.
Önder, firmaların yıllık gelirlerinin yüzde 5’ini usulsüzlük nedeniyle kaybettiğini belirtti.

Haberin Devamı

Quasar, uluslararası arenada boy gösterecek
Viatrans’ın karma projesi Quasar İstanbul, Türkiye’den sonra Mipim 2013 Fuarı’nda ilk kez uluslararası yatırımcıların karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Türkiye’nin onur ülkesi olduğu gayrimenkul fuarı Mipim 2013, ana fuar binası Riviera Hall’da Lerins salonu LR2 03 numaralı stantta Quasar projesi tanıtılacak.
Viatrans - Meydanbey Ortak Girişimi’nin Mecidiyeköy’deki tarihi likör arazisinde hayata geçirdiği karma projesi Quasar İstanbul, 23 bin 700 metrekare arazi üzerine konumlandırılıyor. Proje, 257 konut ile 58 ofis, 4 kafe ve 17 mağazanın yer aldığı toplam 4 bin 300 metrekarelik sosyal alandan oluşacak.

Gayrimenkul eğitimi hız kesmeden sürüyor
Eva Gayrimenkul Değerleme ve Aremas Satış Pazarlama gayrimenkul eğitimlerinin 2.sini gerçekleştirdi. Gayrimenkule Giriş, Gayrimenkul Satış ve Pazarlama Eğitimi gibi ana başlıklar altında eğitim verildi. Cansel Turgut Yazıcı, gayrimenkule giriş eğitimini, Vedat Arslan, satış ve pazarlama eğitimini ve Özdil Şahin de şerefiyelendirme eğitimini 12 saatlik bir program içinde verdiler.
Eğitime, Ağaoğlu Şirketler Grubu, Halk GYO, Çalık Gayrimenkul, Rengin İnşaat, Gedizler Yapı, Astay Gayrimenkul gibi şirketlerin yanı sıra bireysel katılımcıların da ilgi duyması gayrimenkule olan ilginin arttığın göstergesi oldu.

Haberin Devamı

Yeni reklam filminde konut alıcıları başrolde
Türkiye’nin temalı en büyük konut projesi Altınoran, Ankaralıların projeyi seçme nedenlerini reklam filmiyle ekranlara taşıdı. Cast kullanılmayan reklam çekimlerinde ev sahipleri Altınoran’ı seçme nedenlerini kendileri anlattı. Her yaş grubunu temsilen üç farklı çiftin yer aldığı reklam fimlerinde ev sahipleri tamamen kişisel beklenti ve kendi düşüncelerini paylaştı.
Sinpaş’ın yeni konut projesi Altınoran’ın sosyal donatıları arasında alışveriş alanları, 640 metrelik göl kenarı yürüyüş yolu, mağazaları, cafe ve restoranların yanı sıra, kayak pisti, çocuk vadisi ve buz pateni bulunuyor.