Ekonomi İstanbullu sanayici ve tüccar seçim sandığına koştu...

İstanbullu sanayici ve tüccar seçim sandığına koştu...

24.02.2009 - 00:05 | Son Güncellenme:

İstanbullu tüccar ve sanayici dün sandık başına gitti. İstanbul Ticaret Odası, İstanbul Sanayi Odası, Deniz Ticaret Odası ve İstanbul Ticaret Borsası meslek komitesi ve meclis üyeleri seçildi.

İstanbullu sanayici ve tüccar seçim sandığına koştu...

İstanbul Sanayi Odası (İSO) meslek komitesi ve meclis seçimleri Cevahir Otel’de yapıldı. 14 bin üyeli İSO’da 5 bine yakın yetki belgesi alındı. Seçimlerde 52 komitede oy kullanıldı.
İSO Başkanı Tanıl Küçük’ün kakaolu ve şekerli mamuller komitesinde tek listede seçime girildi. Küçük’e rakip olduğu söylenen Hasan Büyükdede’nin de özel amaçlı makine sanayi komitesinden tek listeyle seçime girdiği görüldü.

Haberin Devamı

Turuncuya karşı kırmızı atkı
320 bin üyesiyle dünyanın en büyük odalarından olan İstanbul Ticaret Odası (İTO) seçimlerinde, 90 meslek komitesinde 257’si Meclis üyesi olmak üzere 604 üye seçildi. 2005 seçimlerinde 26 bin kişinin oy kullandığı İTO’da bu yıl oy kullananların sayısının 50 bine yakın olması bekleniyor.
Yeşilköy’de Dünya Ticaret Merkezi’nde yapılan İTO’nun seçimleri yoğun ilgi görünce trafik kilitlendi. Eski başkan Mehmet Yıldırım’ın destekçileri Ukrayna’daki seçimde kullanılan turuncu rengi kullanarak ‘devrim’ mesajı verirken son Başkan Murat Yalçıntaş’ın yönetimi bölündü.

Bahçıvan, meclis başkanlığına sıcak
İSO Meclis Başkanı Hüsamettin Kavi’nin meclis başkanlığına aday olmadığını açıklamasının ardından kulislerde, Erdal Bahçıvan’ın adı konuşulmaya başladı. İsmi İSO Başkanlığı için geçen Bahçıvan’ın meclis üyelerinden gelen taleple bu göreve sıcak baktığı öğrenildi.
İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, yeni dönemde meclis başkanlığına aday olmayacağını açıklayan Hüsamettin Kavi’nin, bunu ‘’İSO’ya hizmetin bir şekli’’ diye değerlendirdiğini belirtti.
Bazı meslek gruplarında çift sandık bulunduğunu ifade eden Küçük, listelerde 10’a yakın kadın aday olduğunu da bildirdi.

Haberin Devamı

İSO seçiminden notlar
- İSO Meclisi’ne girmesi beklenen Ayça Dinçkök “Temel Kimya Sanayi” komitesinde oy kullandı.
- Mücevherat ve Bijuteri Sanayi komitesinde, İnan Altınbaş’ın karşısında Fibula Mücevher’in sahibi Öztürk Şerefoğlu liste hazırladı.
Son dönemde adı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu ve geliniyle şirket ortağı olması nedeniyle gündeme gelen Atasay Grubu’nun sahibi Cihan Kamer de İnan Altınbaş’a destek olmak için oy vermeye geldi.
- İplik Sanayi komitesinde Akkök Grubu’nun Ak-Al Tekstil’i ile Baron Kala Fantezi İplik’in listesi yarıştı. Ak-Al Tekstil adına Raif Dinçkök oy kullandı.
- İç Giyim komitesinde Hey Grup’un sahibi Aynur Bektaş’ın listesi ile Taha Grubu ve LC Waikiki’nin sahibi İsmail Kısacık’ın listesi yarıştı. Bektaş’ın 3 kadın üyenin yer aldığı listesi yarışı kaybetti.


DTO’da değişim beklenmiyor
Deniz Ticaret Odası (DTO) ile İstanbul Ticaret Borsası’ndaki (İTB) seçimler ise sakin geçti. DTO’da 53 meslek grubundan 238 meslek komitesi üyesi, İTB’nin 19 meslek grubundan 95 meslek komitesi üyesi belirlendi.
DTO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan ile 40 yılı aşkın süredir İTB Başkanı olan Nejat Ekrem Basmacı’nın karşısına aday çıkmaması bekleniyor. ?Kalkavan, muhalefetin olmamasının kendilerine duyulan güvenin sonucu olabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Aygün yeniden başkan
Bu arada Ankara Ticaret Odası’nda (ATO) gerçekleştirilen seçimler sonunda da Sinan Aygün 129 oy alarak yeniden başkan seçildi. ATO’da 26 kişiden oluşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) genel kurul delegeleri ile 6 kişiden oluşan ATO disiplin kurulu üyeleri seçimi de tamamlandı.
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 128 oy alarak genel kurul delegeliğine seçilerek, mayısta gerçekleştirilecek TOBB genel kurulunda yeniden başkan adayı olabilmesi şartlarını tamamlanmış oldu.