Ekonomi ‘İyi tutunun Türkiye gelip sizi kurtaracak’

‘İyi tutunun Türkiye gelip sizi kurtaracak’

16.12.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yürekli tarafından, Yapı Kredi Worldcard ana sponsorluğunda bu sene 12.’si düzenlenen Marka Konferansı’nın açılış konuşmasını Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış yaptı.

‘İyi tutunun Türkiye gelip sizi kurtaracak’

Türkiye’nin üye olması durumunda AB’nin çok farklı bir dönemden geçiyor olacağını söyleyen Bağış, “Biz bu süreci iyi yönetiyoruz diyebiliriz. Bütün AB üniversitelerinde, parlamentolarda ya da STK’larda konuşma yapıyorum, ’iyi tutunun Türkiye gelip sizi kurtaracak’ diyorum. Hakikaten de öyle” dedi.
Tavsiyelere ilişkin olarak da Bağış, ev ödevini yapmanın önemli olduğunu belirterek, “Acı yoksa kazanç da yok. Kişi başı 20-25 bin dolarlık gelire ulaştığımızda onlar vizeleri kaldırmak isteyecek. Avrupalılar şu ana kadar dar görüşlü davranıyorlar, çok ciddi bir karmaşa içinde oldukları için... Ama Türkiye’nin potansiyelini görecekler” dedi.

‘Davulun tokmağı’
Bağış şöyle devam etti: “AB sürecini iki ayrı rayda götürüyoruz. Bir tanesi müzakere sürecimiz. (Şu fasıl açıldı, bu fasıl açılmadı, şu faslın önünde engel var bu faslın üzerinde şu blokaj var) Bunlara çok takılırsak sırtımızdaki davulun tokmağını Brüksel’deki birilerinin eline tutuşturmuş oluruz, keyiflerine göre çalarlar.”
Ama ikinci bir ray daha bulunduğunu belirten Bağış, “Bu ray bizim kendi reform sürecimiz” diye konuştu.

Haberin Devamı


‘Fıstık gibi hatun’
Marka kavramının ‘ayırt eden, özellikle, işaret eden’ anlamına geldiğini belirten Bağış, şunları kaydetti: “Günümüzde iletişim imkanları çok hızlı, artık herkes muhabir. Bazen eşimle gittiğim bir restoranda bazen bana kızıyor, (Bilgisayara, cep telefonuna, Twitter’a, Facebook’a fazla vakit ayırıyorsun, masada bile bana vakit ayıracağına, Twitter’a giriyorsun) diye. Ama bakıyorum hemen birileri tweet atmış, (Egemen Bağış fıstık gibi bir hatunla restoranda yemek yiyor)... Bu tür ortamlarda markanın, iletişimin bu kadar hızlı olduğu bir dönemde, çok daha öne çıktığını görüyoruz...”

Bu yıl 10. kez Marka Konferansı’nın ana sponsorluğunu üstlenen World, 20. yaş gününü özel bir sürprizle kutladı. Dünyada en başarılı Marilyn Monroe benzeri olarak kabul edilen Suzie Kennedy, Marka Konferansı’nda sahne alarak Vadaa için çok özel bir şov sergiledi. Kennedy, Marilyn Monroe’nun Amerikan Başkanı Kennedy için seslendirdiği “Happy Birthday Mr. President” şarkısını Vadaa için seslendirdi.