Ekonomi İzmir’den bir Corsini geçti

İzmir’den bir Corsini geçti

12.06.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir’de ofset, rotogravür ve flexo baskı teknolojilerini geliştiren ve dünya piyasalarına hazır hale getiren Korsini-SAF Ambalaj’ın kurucularından İzmirli işadamı Piero Corsini, dün gözyaşlarıyla toprağa verildi

İzmir’den bir Corsini geçti

İzmir’in sayılı levanten ailelerinden Corsini ailesi ve iş dünyası, 72 yaşındaki Piero Corsini’nin ölümüyle sarsıldı. Kalp yetmezliği nedeniyle kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Piero Corsini, dün Alsancak Dominikan Kilisesi’nde saat 11.00’de yapılan törenin ardından Karabağlar Katolik Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Aile 1800’lerde geldi
Korsini - Saf’ın temelleri Türkiye’de 1800’lerin başından beri yerleşik olan bir İtalyan firması tarafından 1903 yılında atıldı.
1903’te kırtasiye malzemeleri tüccarı olan İtalyan Elia Corsini, Türkiye’de İzmir’in İkinci Kordon bölgesinde bir dükkan kiralayarak baskı işine girdi.
1924’te Corsini işi oğulları Piero ve Giovanni’ye devretti. Şirket, Fratelli Corsini (Corsini Kardeşler) adını aldı. Piero Corsini matbaa işini büyüterek İzmir Sanayi Odası’na kayıtlı 100 şirketten biri olarak adını Korsini Matbaaevi yaptı.
1962’de şirketin adı Korsini Ambalaj oldu. Oğulları Piero Jr. ve Renato da bir yandan okuyup, bir yandan babalarının yanında çalışarak baskı işini öğrendi.

Haberin Devamı

3. kuşaktandı...
1965’te Piero Corsini’nin ölümü üzerine şirketin başına eşi Elena ve oğulları Renato ile Piero Jr. geçti. Piero Corsini, aile geleneğini koruyarak Korsini Ambalaj’ın kontrolünü ele aldı. 2004’e dek büyüyen şirket, Korozo ile ortak olarak Korsini-SAF Ambalaj Sanayi ve Ticaret’i kurdu. Şirket Piero Corsini’nin başkanlığı ve yeğeni Enrico Corsini’nin genel müdürlüğüyle Atatürk Sanayi Bölgesi’ndeki yerini aldı. Sevenleri, dün Piero Corsini’yi gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurladı.