Ekonomi İzmir dönüşümüne ‘Teknik’ destek

İzmir dönüşümüne ‘Teknik’ destek

23.09.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Teknik Yapı, İzmir’de kentsel dönüşüm projesi kapsamında bir projeye başladı. 50 katlı rezidans bloğu Koç Grubu’nun Divan Residence markası ile işletilip satışa sunulacak.

İzmir dönüşümüne ‘Teknik’ destek

DUYGU ERDOĞAN - Teknik Yapı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Konak’ta yeni bir kentsel dönüşüm projesine başlıyor. Ege Mahallesi’ndeki proje 3 blok ve 674 bağımsız birimden oluşacak. 50 katlı rezidans bloğu Koç Grubu’nun Divan Residence markası ile işletilip satışa sunulacak. 12 ve 13 katlı bloklar belediye tarafından hak sahiplerine teslim edilecek.

Haberin Devamı

Divan Residence tanıtım toplantısında konuşan Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, ardı ardına yaşanan depremlerden sonra kentsel dönüşüm çalışmalarının İzmir’in en öncelikli konularından biri olduğunu belirtti. İstanbul merkezli bir firma olarak 4 yıldır İzmir’de olduklarını ve şehri ihtiyaçlarını iyi analiz ettiklerini belirten Durbakayım, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ihale sonucunda kat karşılığı aldığımız 93 bin metrekare alanda çalışmalara başlıyoruz. 48 ayda tamamlanacak projeden beklediğimiz hasılat 3 milyar lira. Projemiz Divan Residence ile İzmir’e simge bir bina yapmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu. Umut Durbakayım, ilk etap dairelerin metrekare satış fiyatının yaklaşık 50 bin liradan, daire fiyatları ise 2 milyon 655 bin liradan başlayacağını kaydetti.

Haberin Devamı

‘Risk sicile girsin’

Ülke genelindeki kentsel dönüşüm çalışmalarına değinen Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, “Atalarımızın yapmış olduğu eserler dimdik ayakta dururken, bugün bunlara bakıp utanmayan bir anlayışın ürünü olarak inşa edilmiş; devletimize ve 85 milyon insanımıza yük getiren riskli bina stokumuz var. Vicdanlarını rahat ettirmeleri için, bu riskli bina stoklarının oluşmasında rolü olan yapımcıları ve denetçilerini, mevcut riskli bina stokunu eritme seferberliğine gönüllü olarak katılmaya davet ediyorum” dedi. Tekrar riskli yapıların inşa edilmemesi adına bir öneride bulunan Durbakayım, “Mevcut riskli bina stoku oluşmasına neden olanlardan hesap sorulması ve sicillerine yazılması şeklinde uygulamalara ihtiyaç olduğuna inanıyorum” diye konuştu.

YENİ BİR ÇEHREYE KAVUŞACAK

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, şehrin en sıkıntılı bölgesi olan Ege Mahallesi’nde dönüşümün başladığını, 4 bin kişinin yaşadığı bölgenin yeni bir çehreye kavuşacağını söyledi. İzmir’in en temel sorununun yaşlı yapı stoku olduğunu belirten Soyer, genç ve güvenli bir şehir için çalıştıklarını dile getirdi. Dönüşüm çalışmalarında 3 temel ilkeleri olduğunu belirten Soyer, “Kentsel dönüşümü eksi binayı yıkarak yenisini yapmak olarak görmüyoruz. Yerinde dönüşüm en temel ilkemiz. Her vatandaşın rızası ile süreci yürütüyoruz ve bizim garantörlüğümüzde projeleri tamamlıyoruz. İzmir’deki dönüşümde vatandaşın sigortası belediyemiz” dedi.