Ekonomi Japon sofralarında Türk makarnası var

Japon sofralarında Türk makarnası var

06.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Dünyanın en kalitelileri arasında gösterilen Anadolu’nun durum buğdayı, Japonların sofralarına lezzet katıyor.

Japon sofralarında Türk makarnası var

Japon makarna üreticisi Nisshin Seifun, Ankara’daki tesisinde ürettiği makarnaları, başkent Tokyo başta olmak üzere tüm Japonya’ya ihraç ediyor.

Haberin Devamı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, burada üretilen yıllık 18 bin ton makarnanın Japonya’ya ihraç edildiğini belirterek, “Normal şartlarda Türkiye’nin makarna ihracatında ton başına fiyat, 400-450 dolar civarında ama bu makarnayı 800-850 dolara ihraç ettiklerini ifade ettiler, bu açıdan da oldukça katma değerli bir ürün” dedi.

Nisshin Seifun Türkiye’nin, Ankara Sanayi Odası 1. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikasını ziyaret eden Bakan Varank, firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Takashi Kamijo’dan şirket ve Türkiye’deki faaliyetlerine ilişkin bilgi aldı.

Tümü ihraç ediliyor

Varank, Nisshin Seifun’un Japonya’nın en büyük makarna üreticilerinden biri olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Firma burada, dünyadaki en yüksek standartlı fabrikasını kurmuş. Burada üretilen yıllık 18 bin ton makarna, Japonya’ya ihraç ediliyor.”

Takashi Kamijo da firmalarının Japonya’da makarna pazarında yüzde 40’lık bir paya sahip olduğunu ve üretimlerinin üçte birinin Türkiye’deki fabrikadan sağlandığını aktardı.

Kamijo Türkiye’de ürettikleri makarnaların yüzde 100’e yakınını Japonya’ya ihraç ettiklerini belirtti.