Ekonomi Kadın istihdam paketine tekstilcilerden itiraz!

Kadın istihdam paketine tekstilcilerden itiraz!

25.09.2013 - 11:04 | Son Güncellenme:

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, Kadın İstihdamı Paketinin, tekstil ve konfeksiyon sektörünü küçülteceğini savundu.

Kadın istihdam paketine tekstilcilerden itiraz

Kızılgüneşler, yaptığı yazılı açıklamada, kasım ayında yasalaşması beklenen paket hakkında değerlendirmelerde bulundu. Son yıllarda AVM'lerin çoğalması ile tekstil ve konfeksiyon sektöründe istihdam konusunda ciddi sorunlar yaşadıklarını aktaran Kızılgüneşler, söz konusu paketin yasalaşması halinde tekstil ve konfeksiyon sektöründe küçülmenin kaçınılmaz olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Tekstil ve konfeksiyon sektörlerinin yaptıkları iş gereği el emeğinin daha yoğun ve öncelikli bir işkolu olduğuna değinen Kızılgüneşler, açıklamasında, "Bu paket yasalaşacaksa kadın istihdam eden sektörlere eş zamanlı olarak SSK ve vergi konuları başta olmak üzere bazı alanlarda ilave teşvikler verilmelidir" ifadelerine yer verdi.

Türkiye'nin 75 milyonu aşan nüfusunun yüzde 25'inin, 0-14 yaş grubunda olduğuna dikkati çeken Emre Kızılgüneşler, açıklamasında şunları kaydetti: "Türkiye şu anda Avrupa'nın en genç nüfusuna sahip ülkesi konumunda. 0-14 yaş arası 19 milyon nüfusumuz var. Türkiye yıllık yüzde 1,3 olan nüfus artışına gerekli istihdamı sağlayacak yatırımları yapmakta zorlanırken, böyle bir yasal düzenleme çalışan sayısının yüzde 80'ini kadınların oluşturduğu konfeksiyon sektöründe ciddi küçülmeye yol açacaktır. Bu yasa kadına istihdam sağlamaz, tekstil ve konfeksiyon sektörünü küçültür. Sektördeki küçülme Türk ekonomisini, istihdamını ve sosyal barışını çok olumsuz etkiler boyutlara gelecektir."