Ekonomi Kadın istihdamını yüzde 29’a çıkardık

Kadın istihdamını yüzde 29’a çıkardık

09.03.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan, Siirt’te Dünya Kadınlar Günü kapsamında girişimci kadınlar için düzenlenen törene katıldı. Erdoğan, “Kadının işgücüne katılımını yüzde 23’ten yüzde 29’a çıkardık. Daha da yükselecek” dedi

Kadın istihdamını yüzde 29’a çıkardık

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Vodafone Türkiye’nin Siirt’te düzenlediği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlama Programı kapsamında ‘Teknolojide Kadın Hareketi Projesi Yarışması’nı kazananlar ödüllerini Başbakan Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle aldı.
Yarışmada ‘Sürücüleri Takip Projesi’ ile birinci olan Azize Karataş, 15 bin liralık cansuyu sermeyesinin sahibi oldu. Karataş, geliştirdiği sistemle araç kiralama sektöründe, internet üzerinden merkezi kara liste ve ortak araç havuzu kullanım platformu oluşturacak.
‘Etkinlik Fabrikam Projesi’ ile ikinci seçilerek 10 bin lira can suyu sermayesinin sahibi olan Ceren Çubukçu’nun proje fikri, herkesin kendi organizasyonlarını internet üzerinden tanıtabilmesini sağlayacak bir platform. ‘Güneş Enerjisi Projesi’ ile üçüncü seçilen Esra Canpolat ise 7 bin 500 lira can suyu sermayesi kazandı.

Timuray da ödül aldı
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gıda Tarım Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İçişleri Bakanı Muammer Güler’in de yer aldığı programa yaklaşık 1.500 Siirtli katıldı.
Başbakan Erdoğan, Zeynep Bodur, Beril Dedeoğlu, Aslı Çakır Alptekin, Güher-Süher Pekinel gibi başarılı kadınları isimleriyle sayarak tebrik etti. Başarılı iş kadınlarının azmin gücünü gösterdiğini söyleyen Başbakan, kadın istihdamına verdiği önemi de şu sözlerle belirtti: “2002’den bu yana uygulanan iş, gelir, teşvik politikaları, vergi muafiyetleri, projeler desteklerle kadının işgücüne katılımını yüzde 23’ten yüzde 29’a çıkardık. Daha da yükselecek bu oran. 2002’de yüzde 4 olan kadın milletvekili sayısı yüzde 14’e yükseldi. Kadının adı artık siyasette de var.” Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, kurumunun ve ülkesinin büyümesinde ve kadın konusunda öncü adımlar atılmasındaki katkılarından ötürü “Başarılı Kadın” ödülüne layık görüldü. Başbakan Erdoğan, Timuray için, “Gıda sektöründen gelerek, bu sektöre geçerken aldığı emaneti farklı bir yere çıkarmanın başarısını gösterdi. Kendisini ayrıca tebrik ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

İZLENİM

Kürtçe, Türkçe şarkılar söylendi

* Siirt sokakları Başbakan ve eşinin afişleriyle doluydu. Başbakan’ın konuşmasından önce sahneye etnik dillerde şarkı söyleyen Kürt kökenli sanatçı Züleyha Ortak çıktı. Egemen Bağış’a teşekkür eden Züleyha Ortak söylediği Kürtçe ve Türkçe şarkılarla salondaki herkesi adeta büyüledi. Arkasından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın himayesinde yapılan ‘7 bölge, 7 başarılı kadın’ ödül törenine geçildi. Öülleri Bakan Fatma Şahin verdi.
* Emine Erdoğan’a Siirtli kadınların ilgisi inanılmazdı. Emine Erdoğan kendisiyle konuşmak, fotoğraf çektirmek isteyen kadınları kıramayınca korumalar zorlandı. Başbakan da konuşmasında ‘Damadınız, enişteniz içinizden biri olarak...’ vurgusunu sık sık kullandı.

Parçalara eşlik etti

* Başbakan’ın konuşmasının ardından Zerrin Özer sahneye çıktı. Özer konserine, “Canımdan çok sevdiğim Başbakanım” sözleriyle başladı. Başbakan ve Emine Hanım, Zerrin Özer’in parçalarına başıyla eşlik etti. Başbakan’a ilgi o kadar yoğundu ki, Erdoğan'ın tören alanından ayrılmasının ardından tören çadırı bir anda boşaldı. İnsanlar, Başbakan’ı takip etmek için dağılınca sanatçı Hakan Altun konser veremedi.