Ekonomi ‘Kadınları içermeyen sanayi eksik kalır’

‘Kadınları içermeyen sanayi eksik kalır’

18.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Dünyada traktör üreten ilk kadın unvanını taşıyan Erkunt Traktör Kurucusu Zeynep Erkunt Armağan, Fortune Dergisi tarafından gerçekleştirilen araştırmada bu yıl da “Türkiye’nin En Güçlü 50 İş Kadını” arasında yer aldı. Erkunt Armağan, şirketinin büyüklüğü ve global ekonomideki önemi, kurumun performansı, yönetimin kariyer çizgisinde nasıl ilerlediği ve sosyo kültürel kalkınmaya etkileri gibi kriterleri aşarak Fortune listesine girdi.

‘Kadınları içermeyen sanayi  eksik kalır’

Amerika’da düzenlenen, “Dünyada Şirketini En Hızlı Büyüten 50 Kadın CEO” araştırmasında da 3’üncü kez listeye giren tek Türk sanayici unvanına sahip Zeynep Erkunt Armağan, son yıllarda kadın platformlarında cinsiyet eşitliği için gerçekleştirdiği çalışmalarını kendi şirketinden başlatarak sektöre yayıyor, üniversite öğrencileriyle de sık sık bir araya gelerek iş hayatındaki tecrübelerini paylaşıyor.

Haberin Devamı

37 yıllık sanayici

37 yıllık sanayi yolculuğunda makine ve otomotiv sektörünün gelişmesi için çalıştığını ifade eden Zeynep Erkunt Armağan, şunları söyledi: “Ülkemizdeki kadın ve erkek nüfusu neredeyse eşitken, iş hayatındaki görüntünün erkek nüfus ağırlıklı olması mı, yoksa makine sektörü gibi tüm üretim dallarının kalbi olan bir sektörde toplam nüfusun ancak yüzde 10’unun kadın olması mı daha düşündürücü bilemiyorum. Bu verileri çok iyi analiz etmeliyiz. Başka bir deyişle toplumun en iyi yarısını içermeyen iş hayatı ne kadar hızlı ilerleyebilir iyi düşünmek ve ülkenin gelişimi için kadınları hızla iş hayatına dahil etmek gerekli. Kadınlarımızın son derece akıllı olduğunu, analitik düşünebildiğini, çıktıkları yolda sabırla, sebatla muhakkak başarıya ulaşabildiklerini 37 yıldır görüyorum ve örnek teşkil etmeye çalışıyorum.”

Haberin Devamı

‘Kadınları içermeyen sanayi  eksik kalır’