Ekonomi Kapadokya Alan Başkanlığı kuruldu

Kapadokya Alan Başkanlığı kuruldu

02.06.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

TBMM’de kabul edilen Kapadokya Alan Başkanlığı kurulmasına ilişkin kanun Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kapadokya Alan Başkanlığı kuruldu

Kanuna göre, Kapadokya alanında bulunan Hazine ile kamu kurum ve kuruluşlarının özel mülkiyetindeki taşınmazların satışı, trampası, arsa veya kat karşılığı inşaat yaptırılması, kiraya verilmesi, ön izin verilmesi ve üzerilerinde irtifak hakkı kurulması gibi işlemler, başkanlığın uygun görüşüyle yapılacak. Kapadokya Alanı’nda yapılacak uygulamalar meri planlar ile geçiş dönemi koruma esasları ve kullanma şartlarına göre yürütülecek.

Haberin Devamı

Vakıflar Genel Müdürlüğünün idaresi ve denetiminde bulunan mazbut vakıflar ile temsilen yönetilen mülhak vakıflara ait taşınmazlar bu kapsamın dışında tutulacak.

Uymayana ceza

Komisyonun, Kapadokya Alanı’nda geçiş dönemi koruma esasları ve kullanma şartları ile meri planlara ilişkin her türlü fiziki ve inşai uygulamaya yönelik karar yetkisi bulunacak. Kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler ile gerçek ve tüzel kişiler komisyon kararlarına uymak zorunda olacak.

Kapadokya Alanı’nın tarihi ve kültürel değerleri ile jeolojik/jeomorfolojik dokusunun ve doğal kaynak değerlerinin korunmasına ve yaşatılmasına yönelik alınan tedbirlere aykırı davranılması halinde 50 bin liradan 200 bin liraya kadar para cezası uygulanacak.