Ekonomi Kapadokya’da kaçak yapılar yıkılacak

Kapadokya’da kaçak yapılar yıkılacak

04.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Nevşehir Kapadokya bölgesinde dünyanın sayılı kültür mirasları arasında yer alan ‘peribacaları’ etrafında ‘imar barışı fırsatçıları’ tarafından yapılan kaçak yapılar yıkılacak.

Kapadokya’da kaçak yapılar yıkılacak

Bölgeyi ziyaretinde gazetecilere açıklamalar yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’la da görüştüğünü anlatırken, yapıların tek tek tespit edildiğini söyledi. “Nasıl yıkıldığını da hep beraber göreceğiz” diyen Ersoy, “Fırsatçılık yapanlar, sanıyorlar ki sisteme, bilgisayara yükleyip ödemeyi yaptıkları zaman kurtulacaklar. Öyle bir ihtimal yok ve yanına kâr kalmadığını herkes görecek. Bizim tespit etmemizden çok ihbar da yağıyor. Bölgede bir duyarlılık da var bununla ilgili. Gerekli her şey yapılacak, kimsenin bir endişesi olmasın” dedi.

Kapadokya’da kaçak yapılar yıkılacak

Haberin Devamı

‘Sıkı takipteyiz’

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da Tekirdağ Valiliği ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Nevşehir Kapadokya’da 100’ün üzerinde kaçak yapı tespit ettiklerini dile getirdi. Bakan Kurum, “Bunlar 31 Aralık 2017 tarihinden sonra yapılmış yapılar. Bu yapılar imar barışına dahil değildir. Bu yapılara ilişkin hem savcılığa suç duyurusunda bulunduk, hem de Valiliğimiz bu sürecin götürülmesini an be an takip ediyor. Bu yapılar imar barışına girmeyecek. Bunların hepsi yıkılacak. İmar barışını iyi anlamak lazım. İmar barışı 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış kaçak yapıların devletimizle olan barışı, vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi adına yapılmış bir kanun düzenlemesidir. Bu düzenleme, elektriğini, suyunu, doğal gazını alamayan vatandaşımızın önünü açmak için yapılmış bir düzenleme” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kapadokya’da kaçak yapılar yıkılacak

‘Şimdi eylem vakti’

Bölgeyi ziyaretinde Kapadokya’nın sadece Nevşehir’in değil, Türkiye’nin de önemli turizm değerlerinden biri olduğunu vurgulayan Bakan Mehmet Ersoy, Kapadokya’nın dünyada Türkiye’nin turizm konusunda bir yere gelmesinde büyük etkisi olduğunu söyledi. Bakan Ersoy, “Kapadokya, 2014’te yakaladığı ivmeyle çok daha iyi yerlere gelecek. Burada ağırlıklı olarak Asyalı ve Türk turistler var. Bunu çeşitlendirmemiz gerekiyor. Amacımız, batılı, ABD’li, Asyalı ve Arap turistler gibi çok çeşitli turist kitlesinin tekrar buraya gelmesini sağlamak. Adım adım ne yapacağımızı ve nasıl yapacağımızı biliyoruz. Artık söylem vakti bitiyor, eylem vakti başlıyor” dedi.