Ekonomi Karayip’te limanlar Türklerin

Karayip’te limanlar Türklerin

26.02.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Global Yatırım Holding’e bağlı Global Ports Holding ile ortakları, Bahamalar’da Nassau kruvaziyer limanının işletme ihalesinde birinci oldu.

Karayip’te limanlar Türklerin

İmtiyaz sözleşmesi görüşmelerinin yılın ikinci yarısında tamamlanarak, işletmenin aynı dönemde başlaması bekleniyor. İhale sonucu Bahamalar Turizm ve Havacılık Bakanı Dionisio James D’Aguilar’ın düzenlediği, Global Yatırım Holding ve Global Ports Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman’ın katıldığı basın toplantısı ile açıklandı.

Haberin Devamı

Bahamalar ekonomisinin yapı taşları arasında yer alan Nassau kruvaziyer limanı, yaklaşık 400 bin nüfuslu ülkede 2018’de 3.7 milyon yolcuya hizmet verdi. Nassau kruvaziyer limanının portföye eklenmesi ile Global Ports Holding’in hizmet verdiği yolcu sayısı 12 milyona çıkacak. Böylelikle yolcu sayısında yaklaşık yüzde 50 artış sağlanacak.

Mehmet Kutman, “Holdingin liman işletmeciliğinde büyüme stratejisi ve Amerika kıtasında dünyanın en büyük kruvaziyer yolcu pazarı Karayipler odaklı genişleme stratejimizde kritik önem taşıyan aşamaya geçtik. Nassau kruvaziyer limanının portföyümüze katılmasını heyecanla bekliyoruz” diye konuştu.