Ekonomi Kartal’daki rezidansları Araplara toplu satacak

Kartal’daki rezidansları Araplara toplu satacak

28.06.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Katı yakıt ve denizcilik sektöründe faaliyet gösteren Safi Holding, Kartal’da Dubai projelerini andıran Espadon Residence’ı satışa çıkardı. Kuveytli yatırımcılar da, 136 lüks rezidanstan oluşan projeden toplu alım için harekete geçti

Kartal’daki rezidansları Araplara toplu satacak


İstanbul’da son dönemlerde proje atağına geçen Kartal’da mimarisiyle öne çıkan Espadon Residence projesi satışa çıktı. Safi gayrimenkul tarafından yapılan projedeki 136 rezidansın tamamı deniz görüyor. Safi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Safi, projeye Arap yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, “Kısa sürede 40 daireyi Türk yatırımcılar aldı ama Kuveytli bir grup projenin tamamını satın almak istiyor. Kısa süre içinde görüşmeler neticelenecek” dedi.
Safi, Espadon’dan Araplara toplu satış olması durumu daha önce daire alan Türk yatırımcıların haklarının korunacağını belirterek, “Kuveytliler projenin tamamını satın almak istedi. Fakat daha önce satış olduğu için tamamını satmayıp önceden ev alanların haklarını koruyacağız” diye konuştu.

Eski fabrikayı yıktı
Hakan Safi, Espadon’un ilk projeleri olduğunun altını çizerek, bunun için Kartal’ı seçmelerinin nedeni olarak ise, “Epos Gayrimenkul ile çalışıyoruz. Onların yaptığı araştırmaya göre yeni proje için Kartal’ı belirledik. Bölge çok hızlı gelişiyor ve biz de çok nitelikli bir proje ile buna katkı sunuyoruz” görüşünü dile getirdi. 50 milyon lira yatırım bütçesi olan projenin, Kartal E-5 üzerinde metroya çok yakın bir yerde yapıldığını vurgulayan Safi, “Kentin başka yerlerinde arsalarımız var ama Kartal’daki arsayı satın aldık. Fabrika binası vardı onu yıktık. Bölgeye değer katacak çok iyi bir mimariye sahip projeyi hayata geçiriyoruz” şeklinde konuştu.
Projede metrekare fiyatları 3 bin 750 liradan başlarken, ortalaması ise 4 bin 500 lirayı buluyor. Espadon’daki penthouse’lar ise çok daha yüksel fiyatlardan satılıyor. 206 bin lirayla 1 milyon lira arasında değişiyor.
E5 karayolunun üzerinde inşa edilen Safi Espadon Residence, 136 konut ve 11 ticari bölümden oluşuyor. 20 katlı 101 metre yüksekliğindeki proje üç blok halinde tek parça olarak uzanıyor. 27 bin 546 metrekare inşaat alanından oluşan projede 11 adet mağazanın yer aldığı bir cadde de tasarlanıyor. Projede stüdyo, 1+1, 1,5+1 ve 2+1 olmak üzere farklı daire tipleri mevcut. Daire büyüklükleri 59 ile 160 metrekare aralığında değişiyor. Projede daireler birleştirilerek 7+1 konut oluşturulabiliyor.

Haberin Devamı

Anlamı Kılıçbalığı
Projenin yeşil kat bahçeleri ve özel olarak tasarlanmış terası ile tüm cephelerinden Marmara Denizi veya adalar manzarasını izlemek mümkün olacak. Güçlü mimari özelliklere sahip olan projenin ismi ise kılıç balığı anlamına gelen ‘Espadon’ olarak seçilmiş.

Yeni projeler yolda
Safi Gayrimenkul olarak yeni proje hazırlıkları yaptıklarını açıklayan Hakan Safi, İstanbul’un farklı bölgelerinde arsalarının olduğunu belirterek, “Taksim, Kağıthane, Fikirtepe, Okmeydanı, Etiler, Dolapdere gibi yerlerde arsalarımız var. Bu bölgelerde rezidans, AVM, konut ve otel yapacağız. Etiler’de 2 bin metrekare arsada 2 blok yapacağız. Taksim’de ise 6 ve 10 bin metrekarelik arsalarda projeler geliştireceğiz. Proje çalışmalarımız devam ediyor. Araplar için özel projeler de yapabiliriz” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

‘Geleceğin projesini yapıyoruz’
Projenin mimarı olan Dome Mimarlık’ın kurucusu Murat Yılmaz da, bu projeyle bir hayalini gerçekleştirdiğini vurgulayarak, “Espadon Residence, İstanbul’da geleceğin projelerinden biri olacak. Hem tasarımı, hem de yeşil bina özellikleriyle Espadon diğer projelerden ayrılıyor” diye konuştu.

Kartal’a talep artıyor
Projenin danışmanı olan Epos Gayrimenkul Genel Müdürü Neşecan Çekici ise, proje geliştiren tüm yatırımcıların bilimsel davranması gerektiğinin altını çizerek, “Araştırmalarımıza göre İstanbul’da 880 projede 400 bine yakın konut yapılmış. Doğru lokasyon ve doğru proje çok önemli. Kartal doğru bir lokasyon. Bölge Anadolu yakasında markalı konutların yüzde 10’unu barındırıyor ve lüks projelere talep artıyor. Biz de burada küçük metrekareli konutlara yer verdik” dedi.

GÜNÜN PROJESİ/GLOW 3

Sosyal donatılarıyla Çekmeköy’e renk katıyor

Avrupa Holding’e bağlı Mom Yapı’nın ilk projesi olan Glow 3, Çekmeköy’de inşa ediliyor. İnşasına 2010’da başlanılan projenin haziran sonunda teslim edilmesi planlanıyor.
Toplamda 239 daireden oluşan Glow 3’te, 6 blok ve 1 kule bulunuyor. Projede, büyüklükleri 58 ile 242 metrekare arasında değişiklik gösteren 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçeneklerine yer veriliyor.
Projenin açık alanlarında yetişkin ve çocuk yüzme havuzu, güneşlenme terası, iç bahçe çocuk oyun alanı, seyir bankları, kamelyalar, bisiklet ve yürüyüş parkuru bulunuyor. Dış bahçede yer alan çocuk oyun alanı, açık fitness alanının yanı sıra basketbol, tenis, voleybol ve futbol gibi spor aktiviteleri için tasarlanmış 2 adet üniversal oyun sahası Glow 3 sakinlerinin açık havanın keyfini çıkarmasını sağlıyor. Kapalı alan aktiviteleri için sunulan tesisler arasında ise çocuk oyun alanı, masa tenisi, langırt, PlayStation, bilardo ve hobi alanı bulunuyor. Havuz cafe, fitness alanı, saunalar, soyunma odaları, dolaplar ve duşlar yine projede sunulan kapalı sosyal alanlar arasında yer alıyor. Projeden daire sahibi olan ailelerin, doğacak her yeni bebeği için bir fidan dikilen proje, Üsküdar-Alemdağ metro durağına yürüme mesafesinde konumlanıyor.

Haberin Devamı

Şeffaflıktaki en büyük sıçramayı Türkiye yaptı

Uluslararası emlak hizmetleri kuruluşu Jones Lang Lasalle (JLL) ‘2012 Küresel Emlak Şeffaflık Endeksi Raporu’nu açıkladı. Raporda, kısa bir süre öncesine kadar belirsizliklerle dolu olan, Türkiye gibi yükselen ekonomilerin, emlak piyasasında şeffaflık konusunda büyük adımlar attıkları belirtildi. Raporda ayrıca 2012 yılında en büyük sıçramayı da Türkiye’nin yaptığına işaret edildi.
ABD, İngiltere ve Fransa gibi Batılı ülkelerin ‘en yüksek şeffaflık’ derecesini aldığı raporda Türkiye, ‘yarı şeffaf’ olarak nitelendirildi. Türkiye’nin yarım puan kazanarak ‘şeffaf’ düzeye çok yaklaşarak 2.61 puan aldığına dikkat çekilirken, “Bu, Türkiye’nin altı ‘saydamsız’ emlak piyasası arasında bulunduğu son 8 yıla göre çok büyük bir ilerlemedir” denildi.

ABD birinci sırada
Amerika Birleşik Devletleri, 2012 yılında dünyanın en şeffaf gayrimenkul pazarı seviyesine yükselirken, ABD’yi, İngiltere ve Avustralya yakından takip ediyor. ‘Yüksek Derecede Şeffaf’ ülkeler kategorisine giren diğer ülkeler Hollanda, Yeni Zelanda, Kanada, Fransa, Finlandiya, İsveç ve İsviçre oldu.

Haberin Devamı

Kentsel Dönüşüm yerli malı için fırsat oldu

Haberin Devamı

Sektörleri 2023 hedefine hazırlamak amacı ile düzenlenen ‘Vizyon 2023’ toplantıları, bu kez iş ve inşaat makinaları sektörünü bir araya getirdi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün himayesinde Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği Başkanı Cüneyt Divriş ve İstif Makinalari Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği Başkanı Rızanur Meral’in desteği ile gerçekleştirilen toplantıda 400 milyar dolarlık Kentsel Dönüşüm Projesi de gündeme geldi.
Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Nihat Ergün, “Son 2 yılda kamu ihalelerinde yerli malı tercihi yüzde 25’ten yüzde 35’e çıktı. Yol almışız ancak yeterli değil. Bu oranı bazı sektörlerde yüzde 70’e kadar çıkarmalıyız. Kentsel dönüşüm bunun için önemli bir fırsat” dedi.

Decopark ve Ekopark’la farklı bir hizmet getiriyor

Arıkan Yapı bünyesinde Park Village projesi için kurulan Ekopark ve Decopark sayesinde ev ve bahçe dekorasyonu kolaylaşıyor. Decopark’ta, dekorasyon konusunda sektörün önde gelen markalarından oluşan seçenekler Park Village sakinlerinin hizmetine sunuluyor. Ayrıca Decopark’ta beyaz eşyadan koltuk döşemesine, duvar kağıdından zemin döşemesine kadar her türlü seçenek bir arada sunuluyor.
Ekopark’ ta ise, Park Village projesinde yer alan her villaya ayrılmış olan, yaklaşık 1,5 dönümlük bahçe için; peyzaj mimarlarıyla birlikte özel peyzaj alanı ücretsiz olarak hazırlanıyor. Ekopark’ta bahçıvan, bahçe bakımı gibi hizmetler de karşılanıyor.

Konya’daki daireleri yüzde 1 peşinle satıyor

Okkalar İnşaat’ın, Konya Selçuklu’da gerçekleştirdiği 378 konutluk Hakim Konakları’nda iki yeni avantaj sunuluyor. Buna göre projede peşinatın teslim tarihine ötelendiği yeni ödeme fırsatıyla sadece yüzde 1 peşinatla konut sahibi olmak mümkün. Haziran 2013’de teslimlerin gerçekleşeceği projede, ayrıca, kısa süreli ve faizsiz ödeme yapmak isteyenlere firma bünyesinde 24 aya kadar sıfır faizle taksitlendirme yapıyor.
29 bloktan oluşan Hakim Konakları’nda 64 adet 3+1 ve 314 adet 4+1 olmak üzere toplam 378 daire bulunuyor. Yüzde 80’i yeşil alan olarak projelendirilen projede fitness center, oyun salonu, hobi atölyesi, okuma ve sinema salonu gibi sosyal donatılar bulunuyor.

Soyak konutlarında ‘yaza merhaba’ şenliği

Sektörde 50. yılını kutlayan Soyak, Ümraniye’de projesi Şelale Evleri ve Göztepe’deki projesi Soyak Göztepe Konutları’nda Yaza Merhaba Şenlikleri gerçekleştirdi. Özgün, Grup Gündoğarken, Nuri Karaer, 5 Oda Müzik Grubu ve İskender Doğan’ın sahne aldığı etkinlikte site sakinleri eğlenceye doydu.
Firmanın diğer projelerinde kampanyalar devam ediyor. Bu kapsamda Soyak Park Aparts’da, yüzde 5 peşinat ve yüzde sıfır faiz oranıyla daire sahibi olunabiliyor. Ya da dileyenler evlerini şimdi alıp ödemeyi oturmaya başladıktan sonra yapabilme imkânına sahip olabiliyorlar. 1000 konutluk Soyak Evostar’daysa 120 ay için yüzde 5 peşinat ve yüzde 0.89 faiz oranıyla dileyenler, evlerini şimdi alıp 12 ay sonra ödemeye başlayabiliyorlar.