Ekonomi ‘Kask’ın tümünü satmam’ dedi Barclays’in teklifini reddetti

‘Kask’ın tümünü satmam’ dedi Barclays’in teklifini reddetti

23.02.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Elektronik ürünlere sigorta ve hukuki danışmanlık veren Teknokask’ı satın almak için İngiliz yatırım bankası Barclays’ın şirketi Lifestyle teklif verdi.

‘Kask’ın tümünü satmam’ dedi Barclays’in teklifini reddetti

Teknokask Genel Müdürü Tayfun Gülgeç, “Şirketimiz için 50 milyon dolar önerdiler. Ancak, biz şirketimizin tümünü vermek istemedik. Şu anda bir yerli bir yabancı şirketle görüşüyoruz. Şirketin tümünü satmayı düşünmüyoruz. Stratejik bir ortak istiyoruz” diye konuştu.
2004 yılında ilk olarak Tefal ürünlerine sigorta vererek faaliyete başlayan Teknokask, bugün hizmet verdiği ürün çeşidini artırmış.

‘Garantiyle karıştırılıyor’
Teknokask, ürün garantisinin kapsamadığı sıvı teması, kapkaç, gasp, düşme, kırılma, voltaj hataları gibi durumlarda kullanıcılara Mapfre Genel Sigorta aracılığıyla onarım ya da yeni cihazla değiştirilmesini sağlıyor. Teknokask, tablet PC, notebook, akıllı cep telefonu, tablet, fotoğraf makinaları ve küçük ev aletlerine sigorta hizmeti veriyor. Gülgeç, müşterilerin sigortayı ‘garanti’ ile karıştırdığına dikkat çekti.
Gülgeç, daha ucuza mal olduğu düşünülerek yurtdışından getirilen, fakat birçoğu garanti kapsamında olmayan teknolojik cihazlar için de sigorta güvencesi sunduklarını belirtti. Gülgeç, “Yurtdışından getirilen ürünlere düşme, çarpma, sıvı teması ve hırsızlık gibi durumlarda kullanıcıların zararını karşılıyoruz” dedi. Yurtdışından getirilen cep telefonları 30 gün, tablet PC’ler ise 15 gün içinde sigortalanabiliyor.

Ütüde ızgara yapan bile var
Bu arada Gülgeç, müşterileri arasında ilginç isteklerin de geldiğini belirti. Örneğin, tabanı teflon olan bir ütüde ızgara yapan bir müşteri, ütünün bozulması sonrasında ‘Ama teflon değil mi?’ diye yaptığı davranışı savunarak sigortadan para istemiş.

Haberin Devamı

Kadınlar daha İyİ kullanıyor

2012 yılında Teknokask Hizmet Paketi satın alanların yüzde 63’ü hasar ya da hizmet talebinde bulundu. Yapılan hasar bildirimlerinin yüzde 60’ını erkekler, yüzde 40’ını ise kadınlar yaptı.
Kadınların cep telefonu ve bilgisayarlarını daha dikkatli kullandığı belirtiliyor. Ancak, hırsızlık ve gasp oranlarında kadınların oranı yükseliyor. Geçen yıl kayıp ve çalıntı ihbarı yapılan 32 bin 775 cihazın çoğunu kadınlar oluşturdu.

Notebook’lara 2. el uzatma

Sigortalatmayı ürünü satın alırken ya da aldıktan sonra en fazla 30 gün içinde yaptıklarını belirten Gülgeç, ikinci el ürünlere sigortalarının olmadığını ancak, sadece notebook için ikinci el sigortayı uzatmayı düşündüklerini söyledi.
Teknokask, 800 TL’nin üzerindeki telefonlar için sigorta yapıyor. Cihazların satış kanallarında cep telefonu sigortası 40-69 TL arasında, notebook’lar ise 69 ile 200 TL arasında değişiyor. Ancak, Teknokask’ın ekask.com.tr’deki fiyatlar farklılıklar gösteriyor.