Ekonomi Kayseri'den geldi Bomonti'ye yerleşti

Kayseri'den geldi Bomonti'ye yerleşti

23.10.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kayserili Başyazıcıoğlu, İstanbul’a Bomonti’den giriş yaptı. Kentin en hızlı gelişen bölgelerinden biri olan Bomonti’yi seçen firma burada 90 milyon dolarlık yatırımla karma konseptli Now Bomonti’yi satışa çıkardı.

Kayseriden geldi Bomontiye yerleşti

Organik tarımdan turizme kadar 7 farklı alanda faaliyet gösteren Kayserili Ali Başyazıcıoğlu Holding, İstanbul’daki ilk projesine başladı. İnşaat sektöründe 30 yıllık deneyimi bulunan ve Başyazıcıoğlu Sucukları’nın ortağı da olan firma İstanbul’daki projelerini hayata geçirmek için kurduğu Now Gayrimenkul ile Now Bomonti projesini satışa çıkardı.
Now Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Başyazıcıoğlu, Kayseri’de çok sayıda proje hayata geçirdikten sonra İstanbul’a yatırım yapmaya karar verdiklerini söyledi. Şükrü Başyazıcıoğlu, bu kapsamda Bomonti’deki Sanofi İlaç Fabrika’sının arsasını 2010 yılında satın aldıklarını belirterek, “Bomonti son dönemlerin öne çıkan yerlerinden biri ve biz de bu arsada İstanbul’daki ilk projemizi geliştiriyoruz. Bunun ardında başka projelerle buradaki yatırımlarımızı sürdürmek istiyoruz. Temkinli ilerleyerek yeni projeler geliştireceğiz” dedi.
Şükrü Başyazıcıoğlu, projenin arsasının 4 bin 800 metrekare olduğunu ve burada 210 bağımsız bölümün bulunduğunu anlatarak, 105 rezidans ve 105 ofisin bulunduğunu söyledi. Projenin mimarının da Tabanlıoğlu olduğunu ifade eden Şükrü Başyazıcıoğlu, “Yaşayan bir proje yapmaya çalıştık. Konumu itibariyle de Bomonti’de öne çıkıyor. Hilton Oteli’nin hemen karşısındayız. İnşaata eylülde başladık ve 2015 3.çeyrekte teslim etmeyi planlıyoruz” diye konuştu.
90 milyon $’lık yatırım
Projenin arsa dahil maliyetinin 90 milyon dolar olduğunu vurgulayan Şükrü Başyazıcıoğlu, “Yaklaşık2 ay önce ön satışlara başladık. Hem konut hem de ofisleri satışa çıkardık. Gelen taleple yüzde 15 satışa ulaştık. Artık resmi satışlara başlıyoruz” diye konuştu.
Projedeki önceliklerinin yatırımcıları kazandırmak olduğunu vurgulayan Şükrü Başyazıcıoğlu, “metrekare fiyatlarımız 3.500 dolardan başlıyor. Bu fiyatların 2015 yılında 7 bin doları görmesini bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Tüm dairelere teras

15 katlı tek blok halinde yükselen projenin ilk 8 katında ofislere, 9 ile 15 katları arasında ise rezidans dairelere yer veriliyor. Birbirinden farklı rezidans ve ofis lobi girişleri ile işyeri ve konut ayrımını keskin bir çizgi ile ayırıyor. Konut ve ofislerin 60 metrekareden 2 bin metrekareye kadar tasarlanabileceği modüler bir mimariye sahip olan projede 1+0'dan başlayan ofis ve konut seçenekleri yer alıyor. Ayrıca tüm dairelerde kata ve konumuna göre tasarlanmış özel teraslar bulunuyor. Projedeki ticari alanların kiralamasını ise Jones Lang LaSalle Türkiye Başkanı Avi Alkaş yapıyor.

Bölgede az katlı yapılaşmayı seçti
Tabanlıoğlu Mimarlık’tan Melkan Tabanlıoğlu, bölgenin sosyal ve fiziki yapılanmasında yakın tarihi referans alan projenin genç ve çalışan bir demografiyi hedeflediğini belirterek, esnek mekan ve zaman algısının projeye yansıtıldığını vurguladı. Tabanlıoğlu, sadece direkt kullanıcıyı değil komşularıyla ve ziyaretçileriyle de yaşayan, sevilen bir yapı olacak Now Bomonti’nin semtin yeniden varoluşunda öncü bir estetik değer oluşturacağına inandığını söyledi. Günümüzde her yapının en yoğun şekilde kullanımının sosyal ve ekonomik olarak gerekliliğine değinen Melkan Tabanlıoğlu, bu az katlı yapılanmanın bölge ve gelecek yeni projeler için önemli bir ipucu olacağını belirtti.

Haberin Devamı

Kayseri’ye Hilton
Şükrü Başyazıcıoğlu, firmalarının inşaatta yeni olmadığını ve Kayseri’de çok sayıda yatırımlarının bulunduğunu belirterek, “Kayseri’de 8-9 büyük proje yaptık. Bunlar arasında ofis, konut, fabrika ve otel binaları bulunuyor. Kayseri’deki Hilton Oteli’nin sahibi de biziz” dedi.

Yatırımcının yeni gözdesi öğrenci yurtları olacak

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık’ın ‘2013 İstanbul Yurt Sektörü Raporu’na göre önümüzdeki yıllarda öğrenci yurtları en parlak yatırımların başında gelecek. Rapor, 2013 yılı itibariyle İstanbul’da öğrenim gören üniversite öğrencilerinin yüzde 35 ila 40’ının şehir dışından geldiğini ancak sadece yüzde 35’inin barınma olanağı bulduğunu ortaya koydu. Bulgular ışığında EVA Gayrimenkul uzmanları, önümüzdeki dönemde öğrenci yurdu yatırımlarında patlama yaşanacağına kesin gözüyle bakıyorlar.
Yatırımlar artacak
2013 yılında TOKİ’nin YURTKUR ile imzalamış olduğu protokole istinaden 40 ilde 64 adet 5 yıldızlı otel konforunda üniversite yurdu inşa edileceğine dikkat çeken EVA Gayrimenkul uzmanları, özel sektörden de yurt yatırımı planlarıyla ilgili gelişmelerin yoğunlaştığını ifade ediyorlar.
Söz konusu gelişmelerin, 2013 tarihi itibariyle yurt sektöründe ve pazarında yatırımların artacağının önemli bir göstergesi olduğunu ifade eden uzmanlar, diğer yandan özel üniversitelerin yeni kampus arayışları ve yeni üniversite projelerinin de beraberinde yeni yurt yatırımlarını getireceğinin altını çiziyorlar. Uzmanlar, yurt yatırımlarının turizm teşvik kapsamına alınmasının ise yatırımcıların finansman teşviklerinden yararlanmalarını sağlayarak işlerini daha da kolaylaştıracağına vurgu yapıyorlar.
Fiyatlar değişken
Yapılan incelemelerde, yurtların genellikle 10 aylık sözleşmeler yaptığı ve ücret skalasının KDV hariç 1.000 ile 30 bin lira arasında geniş bir değişkenlik gösterdiği ortaya çıktı. Ancak öğrenci yurtlarının 10 aylık fiyatlandırılmasında ağırlığın KDV hariç 1.000 ila 13 bin lira arasında olduğu belirlendi.

Haberin Devamı

Yaz boyunca apart otel olabilir

Haberin Devamı

EVA Gayrimenkul uzmanları, mevcut duruma paralel olarak yeni öğrenci yurdu yatırımları incelendiğinde, yatırımcıların 5 yıldızlı otel konforunu hedeflediklerini belirtiyorlar. Uzmanlar, işletmecilerin üniversitelerin kapalı olduğu yaz aylarında yurtları apart otel anlayışıyla işleterek 12 ay boyunca yüksek doluluk oranlarında çalışmayı sürdürdüklerini de kaydediyor.

Ünlülerin tasarımcısı daire alanlara ücretsiz danışmanlık yapacak

İstanbul Altunizade’de yapılan Şehrizar Konakları, dekorasyon alanında geleneksel değerleri yeniden yorumlayan dünyaca ünlü mekan tasarımcısı Şafak Çak ile işbirliği yapıyor. Aralık ayının sonuna kadar Şehrizar Konakları’ndan daire sahibi olanlar Şafak Çak’tan satın aldıkları dairelerin dekorasyonu, mobilya ve renk seçimleri gibi konularda ücretsiz tasarım danışmanlığı alabilecek.
Lopez’in tasarımcısı
Ünlü tasarımcı Çak’ın Jennifer Lopez'den Paris Hilton'a, Kelly Rowland'dan Jay-Z'ye, Jessica Alba’dan Sting’e ve Beyonce’ye kadar birçok dünya yıldızının evinde imzası bulunuyor.
Dekorayonda geleneksel değerlerle modern estetiği birleştireren çalışmalara imza atan mekan tasarımcısı Şafak Çak, Prada, Armani, Louis Vuitton, Chanel gibi markalarla da yaptığı çalışmalarla da tanınıyor.
Özel peyaz yaptı
Altunizade’de Emlak Konut ve Gap İnşaat’ın, İstanbul’a değer katacak bir proje olarak hayata geçirdiği Şehrizar Konakları, İstanbul’un bitkilerinin kullanıldığı peyzaj düzenlemeleriyle mahalle ortamını da mimariye yansıtıyor.

Haberin Devamı

ARKADAŞINA KONUT ALDIRAN 1 YIL AİDAT ÖDEMEYECEK

Cathay İleri Projeler, Stüdyo 24 projesinde farklı bir kampanyaya imza atıyor. Buna göre projedeki dairelerden satın almış ve arkadaşının da stüdyo daire almasını sağlamış herkese 1 yıl aidat ödememe fırsatı sunuluyor. Aidat ücreti, resepsiyon, lobi, fitness, açık havuz, kapalı garaj, toplantı odası, cep sineması ve misafir süitleri gibi tüm rezidans hizmetlerini kapsıyor.
TOKİ, Emlak Konut GYO ve Cathay İleri Projeler tarafından Ispartakule’de hayata geçirilen Stüdyo 24’da farklı ödeme planları da sunuluyor. Kısa süre içerisinde son 100 dairenin satışının tamamlanması planlanan projede, ekim ayı sonuna kadar peşin ödemelerde yüzde 10 fiyat avantajı ve 903 liralık sabit aylık ödeme imkânı sunuyor. Stüdyo 24’te, peşinatı Ocak 2014’te ödeyerek yüzde 1 KDV avantajıyla ekstra kâr elde ediliyor.
Mayısta teslim edilecek
‘Yeni İstanbul’ projesi kapsamında yer alacak Bioİstanbul, Sağlıkkent ve MagnetCity’e de komşu olan Stüdyo 24’te teslim tarihi Mayıs 2014 olarak açıklandı. Projede yüzde 70’i satılan stüdyoların fiyatı 102 bin liradan başlıyor.
Ispartakule-Bahçeşehir’in merkezinde yer alan Stüdyo 24, cazip konumu, konsepti, rezidans hizmetleri ve sosyal yaşamı ile prestij vaat ediyor.
Proje, 3. köprü, 3. havaalanı ve Kanal İstanbul projesi güzergâhına yakınlığı ile yatırımcıların ilgi odağı haline geldi.

En yeni projeler Mapic için Cannes’a gidiyor

2006 yılından bu yana Alkaş’ın Türkiye Temsilciliğini yürüttüğü, Fransa’nın Cannes kentinde düzenlenen dünyanın en büyük uluslararası gayrimenkul ve perakende fuarı MAPIC için hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor.
Geçtiğimiz yıl 65 ülkeden 8600 katılımcı, 2400 perakendeci, 410 yeni marka, 870 yatırımcı ve 250’ye yakın Türk ziyaretçiyi ağırlayarak rekor bir sayıya ulaşan, perakende ve gayrimenkul sektörünün lider firmalarını bir araya getiren Mapic Fuarı, bu yıl 13-15 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek.
Türkiye’den bu yıl 300 ‘ü aşkın kişinin katılım göstereceği tahmin ediliyor.

Halkalı’da tatil köyü konseptli proje yaptı

Halkalı’da Eroğlu Gayrimenkul tarafından hayata geçirilen ve ana arterlere yakın konumuyla dikkat çeken İstanbul Lounge ve Lounge 2 projeleri, tatil köyü konseptiyle her mevsim huzurlu bir hayatı sakinlerine sunmayı amaçlıyor.
İstanbul Lounge projeleri, havuzları, koşu ve yürüyüş yolları, cafe, oyun parkı, tenis kortu/basketbol sahası, mini futbol sahası, çocuk kulübü, dev satranç gibi sosyal alanları ve mimarisiyle farklı bir konsept ile sunuluyor. Küçükçekmece Gölü’ne ve yapım aşamasında olan Marmaray Metrosu’na yakın konumlanan projeler, hastanelere, okullara ve üniversitelere yakınlığıyla da dikkat çekiyor.

Binayı mantolamayan dairesini satamayacak

Kentsel Dönüşüm Süreci devam ederken, Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği'ne göre, 2000 yılından bu yana yeni yapılar için ısı yalıtımı yaptırma zorunluluğu bulunuyor. Bu yönetmelik dahilinde yeni yapılan tüm binalar, ısı yalıtımlı olarak inşa ediliyor. Diğer yandan Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliğinde, yeni yapılara Enerji Kimlik Belgesi alma zorunluluğu getirilirken, 2017 tarihine kadar mevcut tüm yapılar için de söz konusu belgeyi alma zorunluluğu bulunuyor.
KYK Yapı Kimyasalları Yönetim Kurulu Başkanı Onur Sürmeli, enerji ihtiyacının artışı karşısında, binalara getirilen mantolama zorunluluğunun büyük önem taşıdığını belirterek, mantolama zorunluluğunun kentsel dönüşüm kapsamında deprem riskine karşı önemli bir tedbir olduğunu vurguladı.

Sosyal medyanın en popüler markası oldu

Digitalage dergisinin Türkiye’de sosyal medyayı en iyi kullanan 50 markayı belirlediği araştırmada Filli Boya; Facebook, Twitter, Instagram, Vine gibi ağları en iyi kullanan şirketler listesindeki tek boya markası oldu.
Sosyal mecraları 2011 yılından bu yana interaktif bir şekilde kullanan Filli Boya’nın 2012 yılında facebook takipçi sayısı 150 bin kişiye ulaştı. Filli Boya Kurumsal İletişim Müdürü Selda Uzun, dijital dünyada yeni uygulamalar konusunda öncü olduklarını belirterek, “Bunu cesur adımlar ile pekiştiriyoruz. Sosyal medyayı en iyi kullanan markalar listesinde yer almamız bu sebeple bizim için şaşırtıcı olmadı” dedi.