Ekonomi Kentsel dönüşüme 4 milyar TL’lik yeni kaynak

Kentsel dönüşüme 4 milyar TL’lik yeni kaynak

02.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm sürecini hızlandırmak için Türkiye genelinde hızla çalıştıklarını dile getirdi.

Kentsel dönüşüme 4 milyar TL’lik  yeni kaynak

Tüm Türkiye’de valiliklere bir genelge gönderdiklerini, bu genelge kapsamında şehirdeki riskli alanların 3 ay içerisinde tespit edilerek kendilerine bildirilmesi talimatı verdiklerini anımsatan Kurum, şunları dile getirdi:

Haberin Devamı

“Bu kapsamda kentsel dönüşüme kredi vermek üzere İller Bankası Genel Müdürlüğümüzde geçtiğimiz günlerde yasalaşan kanun kapsamında, kentsel dönüşüm projelerinde yüzde 50’ye kadar hibe desteği, kredi desteği vermek suretiyle yaklaşık 4 milyar liralık da kaynağı kentsel dönüşüm projelerine aktaracağız.

Riskli bina kalmasın

Belediyelerimizle birlikte yürüteceğimiz, bizim Toplu Konut İdaresi eliyle yapacağımız 40 bin konutun haricinde, İller Bankası kanalıyla 4 milyar liralık bir kredi kaynağını da belediyelerimize vermek suretiyle kentsel dönüşüm sürecini hızlandırmış olacağız.”

Bu anlamda kentsel dönüşüm için önemli bir süreci başlatmış olacaklarını anlatan Bakan Kurum, “Valiliklerimiz bu noktada, tüm şehir genelinde en riskli alandan başlamak suretiyle bu tespit çalışmalarını yürütüyorlar.

Haberin Devamı

Bizim de yılda 300 bin, önümüzdeki 5 yıl içerisinde 1.5 milyon konutu yapacağımızı biliyorsunuz, ifade etmiştik ve yenilenmesi gereken 6.7 milyon konutumuzu da 20 yıl içerisinde dönüştürmek suretiyle Türkiye’de artık bir riskli bina olsun istemiyoruz” dedi.

Kentsel dönüşüme 4 milyar TL’lik  yeni kaynak

2 milyon TL hibe...

Kurum, Hatay’a yapılacak yatırımlarla ilgili çalışmalarla ilgili ise şunları söyledi:

“Hatayspor’a TOKİ eliyle yaptığımız stadın inşaatı ekim ayı içerisinde tamamlanacak. Eski stadın bulunduğu alanın da millet bahçesi olarak Hatay’a kazandırılacak. Ayrıca Hatay’da tarihi binaların gün yüzüne çıkması için sokak sağlıklaştırma projesi yapacağız. Buna ilişkin Antakya Belediyesi’ne gelecek hafta itibariyle 2 milyon lira hibe göndereceğiz” diye konuştu.