Ekonomi Kiler’e de girdi, bin markete koşuyor

Kiler’e de girdi, bin markete koşuyor

16.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

CarrefourSA satınalmalarla büyümeye devam ediyor. Şirket, 2015’in üçüncü satın almasını Kiler marketlerin yüzde 85’ini 429.6 milyon TL’ye alarak gerçekleştirdi

Kiler’e de girdi,  bin markete koşuyor


Bir süre önce İsmar’ın Türkiye çapındaki 26 marketinin yanı sıra Antalyalı “1e1 Marketleri”nin 29 mağazasını bünyesine katan CarrefourSA, 2015’in üçüncü satın almasını Kiler marketlerin yüzde 85’ini 429 milyon 574 bin TL’ye alarak gerçekleştirdi.

‘İnorganik hamleler’
CarrefourSA’nın, Kiler Alışveriş Hizmetleri Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ’nin yüzde 85 hissesini satın almak için hisse devir anlaşması imzaladığı bildirildi. CarrefourSA’dan yapılan açıklamaya göre, anlaşma, gerekli onayların alınmasının ardından geçerli olacak. Açıklamada görüşlerine yer verilen CarrefourSA Genel Müdürü Mehmet Nane, yılın başında 2015’i vites büyütme yılı olarak belirlediklerini ve büyüme adına satın alma hamlelerini değerlendirebileceklerini vurguladığını anımsatarak, “Perakende sektörünün önemli oyuncularından Kiler’in yüzde 85 hissesinin, CarrefourSA bünyesine katılmasının mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
Nane, şunları kaydetti: “CarrefourSA olarak önceki satın almalarımız sırasında yaptığımız açıklamalarda, karşımıza çıkabilecek uygun fırsatları değerlendirebileceğimizi söylemiştik. Bundan sonra da büyümemize katkı sağlayabilecek inorganik hamleleri değerlendirmeye devam edeceğiz. Kiler’in CarrefourSA bünyesine katılmasıyla birlikte bu hedefimize ve organize perakende sektöründe hak ettiğimiz konuma doğru adım adım ilerliyoruz. Satın almanın sektörümüze, CarrefourSA’ya ve Kiler’e hayırlı olmasını temenni ederim.”

Haberin Devamı

2015’in üçüncü satın alması

CarrefourSA geçen aylarda İsmar’ın Türkiye çapındaki 26 marketini ve Antalyalı 1e1 Marketleri’nin 29 mağazasını bünyesine katmak üzere anlaşmaya varmıştı. Bu arada, şirketin Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yer alan açıklamasında, hisse devir bedelinin pazarlık usulüyle belirlendiği ve bedelin tamamının hisse devrinin gerçekleşeceği kapanış gününde peşin olarak nakden ödeneceği belirtildi.

Perakendede lider olmayı hedefliyor

İnorganik büyümesine devam eden CarrefourSA’nın halen 451 mağazası bulunuyor. Şirket, Kiler’in sahip olduğu 200 mağazayı da bünyesine katarak toplam mağaza sayısını 650’nin üzerine çıkarmış oldu. Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer, bir süre önce yaptığı açıklamada 2013 yılında çoğunluk hissesine sahip oldukları CarrefourSA’yı, Sabancı Holding’in gücü ve Carrefour Grup’un perakendedeki deneyimiyle tüketici nezdinde lider konuma getirmeyi planladıklarını söylemiş, “2016 sonu itibarıyla 1000 markete ulaşmayı ve net satışlarımızı iki katına çıkararak 5 milyar TL’ye ulaştırmayı hedefliyoruz” demişti.