Ekonomi Kim Dotcom arka kapıyı zorluyor

Kim Dotcom arka kapıyı zorluyor

26.03.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Korsan içerik dağıtımında rol oynadığı için kapatılan dosya paylaşım sitesi megaupload.com’un kurucusu Kim Dotcom gözünü Yeni Zelanda borsasına dikti.

Kim Dotcom arka kapıyı zorluyor

Gerçek adı Kim Schmitz (39) olan Alman asıllı Dotcom, önceki yıl Amerikan Federal Araştırma Bürosu’nun (FBI) isteği üzerine Yeni Zelanda polisince megaupload.com ile korsan içerik dağıtarak telif hakkı ihlali yaptığı suçlamasıyla tutuklanmıştı.
Kefaletle serbest kalsa da ABD hükümeti korsan içerik dağıtımından 175 milyon dolar kazanmakla suçladığı Dotcom’u yargılamak istiyor. Dotcom, bir yandan hukuk mücadelesi verirken diğer yandan da yeni girişimlere imza atıyor.
Hedef 180 milyon $
Geçen yıl Mega adlı bir bulut depolama sitesi kuran Dotcom şimdi de bu şirketi borsaya açmaya çalışıyor. Ancak borsa için gerekli kriterleri karşılayamayan Dotcom ‘arka kapı’ olarak bilinen yöntemi kullanmaya hazırlanıyor.
Reuters’ın haberine göre Yeni Zelanda borsasında işlem gören TRS adlı şirketi alacak olan Dotcom, bu şirketi Mega’ya çevirip işlem sonunda Mega’nın değerini 180 milyon dolara taşıyacak.