Ekonomi Kim Dotcom’un şişme tanklı, zürafalı villası

Kim Dotcom’un şişme tanklı, zürafalı villası

02.02.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Megaupload.com sitesiyle korsan içerik dağıtımında rol üstlendiği suçlamasıyla Yeni Zelanda’da tutuklanan Kim Dotcom’ın Yeni Zelanda’daki villasına ait ilginç görüntüler ortaya çıktı

Kim Dotcom’un şişme tanklı, zürafalı villası

130 kilo ağırlığında, 2 metre uzunluktaki Dotcom’un lüks yaşamından bir kesit sunan villanın bahçesinde ziyaretçileri şişme bir tank karşılıyor. Bahçede bir zürafanın gezdiği de görülüyor. Villa, Auckland kentine 30 kilometre mesafedeki Coatesville’de bulunuyor.
Gerçek adı Kim Schmitz (38) olan Alman asıllı Dotcom; film, müzik ve eğlence endüstrisi tarafından 500 milyon dolarlık telif hakkı ihlali suçlamasıyla karşı karşıya. ABD hükümeti para akladığından da şüphelendiği Dotcom’u yargılamak için iadesini istiyor. Dotcom ise sitesinde kullanıcılara sadece online kapasite alanı sağladığını söylüyor.

Yasal veriler kurtulacak
Dotcom, bu ay içinde 70 polisin baskın yaptığı villasında yakalanmış ve polisler kendisini güvenli oda olarak bilinen kasa benzeri çelik odadan zorla çıkarmıştı. Megaupload’daki bilgilerin silinmesi girişimi ise sivil toplum kuruluşu Electronic Frontier Foundation’ın devreye girmesiyle şimdilik ertelendi. Electronic Frontier Foundation, verileri serverlarında tutan Carpathia Hosting ile işbirliğine giderek www.megaretrieval.com adresini kuracağını ve yasal verileri buraya taşıyacaklarını açıkladı.

Yazarlar