Ekonomi Kısa... Kısa...

Kısa... Kısa...

13.12.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kısa... Kısa...

Kısa... Kısa...

Kısa... Kısa...

İzleme komitesi kuruluyor
Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Okan Oğuz, ‘İzleme Komitesi’ kurma kararı aldıklarını söyledi. TOBB’un Yönetim Kurulu toplantısı sonra açıklama yapan Oğuz, akademisyenlerle ve başkanlarla, bundan sonra gereken düzenlemeleri ve uyarıları özel sektör olarak kendilerinin yapacaklarını bildirdi.

Falez’e alıcı çıkmadı
Bankalara olan borçları nedeniyle işletme hakkı satışa çıkarılan beş yıldızlı Falez Otel için yapılan ilk açık artırmada alıcı çıkmadı. Vakıflar Bankası’na olan 4 trilyon lira borcunu ödeyemediği için, satılmasına karar verilen Örsa Turizm İşletmeleri ve Tic. AŞ’nin işlettiği Falez Otel’in satışı için ilk açık artırma dün yapıldı.

HSBC Bank: Bu aşamada yorum yok
HSBC Bank, Demirbank'ı bünyeye katmak için görüşmelerini sürdürdüğü iddiasına sessiz kaldı. HSBC yetkilileri, bu konudaki sorulara karşılık olarak "Bu aşamada yorum yapmıyoruz" ifadesini kullandı. Demirbank'ın eski Yönetim Kurulu Başkanı Halit Cıngıllıoğlu, bankanın 6 Aralık'taki Fon'a devir kararından sonra, Demirbank'ın, kurumsal, bireysel, yatırım bankacılığı ve altyapısıyla, mükemmel yapısı sayesinde dünyanın en büyük bankaları tarafından da beğeni kazandığını ve ortaklık teklifleri aldığını kaydetmişti. Cıngıllıoğlu, Bunlardan HSBC ile ortaklık görüşmeleri kriz ortamı öncesinde sonuçlanma aşamasına gelmiş olması da bunun göstergesidir. Bu fırsatın kaçırılmış olması ülke için büyük kayıptır" demişti.

Demirbank'ın tahtası kapalı kalacak
İMKB Yönetim Kurulu, Demirbank hisse senetlerinin tamamının mülkiyetinin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devredilmesi nedeniyle işlem sırasının kapalı kalmaya devam etmesine karar verdi. İMKB Yönetim Kurulu'nun 8 Aralık'taki toplantısında alınan karar, borsa bülteninde yayınlandı. Bu arada, Demirbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Rasih Engin Akçakoca, Yönetim Kurulu Başkan Vekili İbrahim Yaycıoğlu ile Yönetim Kurulu Üyeleri Orhan Güven, Oğuz Aktan ve Süleyman Yılmaz Ocakçıoğlu'na birinci derece imza yetkisi verildi.

Vergi iadeleri zamanında ödenecek
Türkiye Kamu - Sen Genel Başkanı Resul Akay, Maliye Bakanı Sümer Oral'ın vergi iadelerinin ödenmesinde bir sorun olmadığını bildirdiğini, memur maaşlarına yapılması gereken enflasyon farkı zammının da bu hafta Bakanlar Kurulu'nda karara bağlanacağını söylediğini aktardı. Akay, Oral'ı ziyaretinden sonra yaptığı açıklamada, Bakan Oral'ın, vergi iadelerinin her yıl olduğu gibi gelecek yıl da yılın ilk aylarında ödeneceğini söylediğini belirtti.

Pamukbank'a 100 milyon dolarlık kredi
Pamukbank, uluslararası piyasalardan 100 milyon dolar tutarında yeni bir sendikasyon kredisi sağladı. İhracatın finansmanında kullanılanacak bir yıl vadeli krediye ilişkin anlaşma kreditör bankaların katılımıyla Londra'da imzalandı. Bankadan yapılan açıklamada, piyasalardaki tüm olumsuz gelişmelere karşın, faizi libor artı 0.85 olan kredinin, The Bank of New York, Bayerische HypoUnd Vereinsbank, Commerzbank AG ve Standart Chartered Bank önderliğinde 18 ülkeden 31 bankanın katılımıyla sağlandığı kaydedildi. Açıklamada ayrıca, 100 milyon dolarlık kredinin, bir sendikasyon yenilemesi olmayıp, Pamukbank ve dolayısıyla Türkiye'ye yeni kaynak girişi olduğuna dikkat çekildi.



EKONOMİ