Ekonomi Kısa... Kısa...

Kısa... Kısa...

01.11.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kısa... Kısa...

Kısa... Kısa...


Şişe Cam Çin’e yerleşti
Şişe Cam Kimyasallar Grubu Şanghay’da temsilcilik açtı. Şişecam Grubu yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, grubun şu ana kadar Hong Kong Ofisi aracılığı ile yürüttüğü faaliyetlerini geliştirmeyi ve Çin pazarında payını artırmayı amaçladığı kaydedildi. Şanghay Temsilciliği, ileride Çin pazarında yapılması uygun yatırımlar konusunda çalışma yapacak.

Alkim’den 2.6 trilyon kâr
Alkim Kimya, dokuz aylık net kârını 2.6 trilyon lira olarak açıkladı. 1999’un ilk dokuz ayında ana faaliyetlerinden elde ettikleri kârın 395 milyar lira olduğunu söyleyen Alkim Genel Müdürü Nihat Erkan, ilk dokuz aylık faaliyet kârında, geçen yıla göre yaklaşık yedi kat bir büyüme kaydettiklerini bildirdi. Erkan, kârlılığın artmasında üretim maliyetinin düşürülmesinin etken olduğunu belirtti.

Repo faizi yüzde 84
Bankaların ay sonu pozisyon kapama amaçlı döviz satışlarına karşın özel sektör maaş ödemeleri ve yüksek TL talebi, repo faizinin yüksek seyrini sürdürmesine neden oldu. İMKB repo piyasasında önceki gün yüzde 101’i gören gecelik faiz, dün de yüzde 91’e kadar çıktı. Gecelik faiz günü ortalama yüzde 84.16 ile tamamladı. Bankalar gün içinde Merkez Bankası’na 126 milyon dolar, 69 milyon Euro sattı. Faizlerin bugün aybaşı olması nedeniyle eski seyrine dönmesi bekleniyor.

Kapital Faktoring’in Ceylan’la ilgisi yok
Milliyet Gazetesi’nin 29 Ekim 2000 tarihli sayısında ekonomi sayfalarında yer alan “Aslan Payını Kim Kaptı" başlıklı haberde, Ceylan Grubu’na ait Kapital Faktoring ve Kapital Leasing’in Emlakbank’tan 26 milyon dolar kredi aldığı belirtilmiştir. Kapital Faktoring firmasının Ceylan Grubuyla bir ilişkisi yoktur. Doğrusu K Faktoring olacaktır.