Ekonomi Klima servislerinde fazla mesai

Klima servislerinde fazla mesai

05.08.2010 - 12:12 | Son Güncellenme:

.

Klima servislerinde fazla mesai

Son günlerdeki aşırı sıcaklar klima satışlarını artırırken, yeni montajın yanı sıra aşırı yüklenme nedeniyle cihazların arızalanması servislerin iş yoğunluğunu iki katına çıkarttı.
Adana’da kurulu Berkay Limited Şirketi sahibi Mahmut Kocalar, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, durgun geçen son bir kaç ayın ardından hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstüne çıkmasıyla tüketicilerin artan taleplerini karşılayabilmek için gece saatlerine kadar mesai yapmak zorunda kaldıklarını söyledi.
Sıcakların artması ile iş yüklerinin iki katına çıktığını anlatan Kocalar, “Her müşterimiz ilk olarak kendi klimasının montaj veya tamirinin yapılmasını istiyor. Fakat bu dönem o kadar yoğunluk var ki ancak 10 gün sonraya randevu verebiliyoruz. Her talebe yetişmek için tüm gücümüzü harcıyoruz ancak yine de yetişemiyoruz” dedi.
-SICAK HAVA SÜRECEK-
Adana Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Adana ve çevresinde sabah saatlerinde 30 derece olarak ölçülen hava sıcaklığının gün içinde 35 dereceye kadar çıkması bekleniyor.
Gün içinde yüzde 70’lerde seyreden nem oranı, gece saatlerinde yüzde 90’lara kadar çıkarken, hava sıcaklığının ise önümüzdeki günlerde de 35 ile 37 derece arasında ölçüleceği tahmin ediliyor.